Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Kapselfoto's | Haartrends 2021. Boost je haar met deze nieuwe haartrends en praktische haartips

Haartrends 2021. Boost je haar met deze nieuwe haartrends en praktische haartips

Boost je hair look voor het nieuwe seizoen met een nieuwe haarkleur, haarsnit of hairstyling. Of pamper het simpelweg totdat het glanst als een spiegel!

Haartrends 2021. Deze nieuwe haartrends (en praktische haartips) moet je kennen!
Haartrends 2021. Deze nieuwe haartrends (en praktische haartips) moet je kennen! Op deze foto: Caro Daur. Foto: Charlotte Mesman

Begin het nieuwe seizoen met frisse moed en een inspirerende, nieuwe hair look volgens de haartrends voor herfst winter 2021 2022. Boost je haar met een nieuwe haarkleur, een nieuw haarsnit of pamper het voor een mooie glans en een aaibare textuur. We fietsen je snel even door een paar up-to-date haartrends voor het laatste maanden van 2021 heen en hebben een paar DIY haartips voor je waar je vandaag nog mee aan de slag kan.

#1 Wist jij dat de haarkleurtrends voor 2021 (weer) richting koele kleuren gaan?

De afgelopen jaren stonden de haarkleurtrends in het teken van koele kleuren. Think: al die hippe grijze en asblonde tinten. Vervolgens hebben we een uitstapje gemaakt naar warmere haarkleuren, zoals karamel, honingblond en warme bruintinten met rode ondertoon. Dat was voor sommigen even wennen, want in die koele haarkleuren voelden we ons opperbest.

Grijs haar uitstellen. 5x Haartips
Haartrends 2021. Deze nieuwe haartrends (en praktische haartips) moet je kennen! Foto: Charlotte Mesman
Kapseltrends 2021. Donkere haarkleuren zomer 2021
Haartrends 2021. Deze nieuwe haartrends (en praktische haartips) moet je kennen! Model: Sofia Steinberg. Foto: Adversus

Ben (en blijf) jij een fan van koele haarkleuren, dan hebben we goed nieuws want we gaan ze weer zien. De hotste, koele haarkleuren voor 2021? Mushroom blonde (ja, paddenstoelenblond!), platinablond met een grijze ondertoon, asblond en zelfs grijze highlights & lowlights! Deze haarkleuren zijn supertrendy en je ziet ze al volop in het Nederlandse straatbeeld. Ze zijn supercool als je jong bent en flatteren en camoufleren als je grijs begint te worden. Last but not least gaan we ook weer gitzwarte haarkleuren zien, ook als je van jezelf vrij blond bent.

#2 Wist jij dat het de haarkleurnummers je ook vertellen of een haarkleur koel of warm is?

Waarschijnlijk ken je de nummering van de haarkleuren en weet je van jezelf welk haarkleurnummer je meestal gebruikt. De nummers geven de haarkleurhoogte aan, dus hoe licht of donker een haarverf is. Zo staat 1 voor zwart en 11 voor hoogblond. Maar wist jij dat de nummers achter de punt je vertellen hoe warm of koel een haarkleur is? Dit zijn nummers die je ook echt even moet kennen. We geven ze je mee:

.0 natuurkleur
.1 as
.2 parelmoer
.3 goudachtig
.4 kopergloed
.5 mahonie
.6 rood
.7 chocola

Een vuistregel? Hoe hoger het nummer achter de punt, hoe warmer de haarkleur; hoe lager, hoe koeler.

#3 Wist jij dat het meest populaire kapsel van de influencers tijdens de modeweken doodeenvoudig is?

Haartrends 2021. Deze nieuwe haartrends (en praktische haartips) moet je kennen! Op deze foto: Leonie Hanne. Foto: Charlotte Mesman
Haartrends 2021. Deze nieuwe haartrends (en praktische haartips) moet je kennen! Op deze foto: Leonie Hanne. Foto: Charlotte Mesman

De haartrends voor herfst winter 2021 2022 zijn geraffineerd en laten – tot onze verrassing – een opleving van perfect gestylede kappershoofden zien. Een voorbeeld daarvan is het ‘airy bob’ kapsel, een kort bobkapsel dat kunstig is geknipt en volumineus en luchtig, met een knipoog naar de jaren ’70, wordt gestyled. Alles wijst er bovendien op dat de zo geliefde beach waves uit de mode zullen raken.

Maar in de tussentijd houden de fashionista’s en influencers het eenvoudig. Het meest geliefde kapseltje van de influencers is simpel als wat: (half)lang haar op één lengte, een middenscheiding en een lage paardenstaart of knot in de nek. Een kind kan de was doen! Wel even je haar mooi glad stylen!

#4 Wist jij dat appel(cider)azijn je haar en hoofdhuid enorm kan boosten?

Als je veel haarproducten gebruikt, kunnen deze zich in je haar ‘ophopen’. Soms is een milde shampoo daar niet tegen opgewassen. Je kunt er natuurlijk een agressievere shampoo of een deep cleanser op los laten, maar probeer ook eens je haar en hoofdhuid met appelazijn te spoelen (was je haar met een milde shampoo, spoel je haar uit, en gebruik dan in plaats van een conditioner twee eetlepels appelazijn aangelengd met één kopje water). Appelazijn reinigt grondig en je haar gaat er nog van glanzen ook! Er wordt zelfs gezegd dat dit spulletje dat iedereen wel in huis heeft de haargroei stimuleert (omdat het verstopte haarzakjes tegengaat).

Is je haar daarentegen droog door de zomerzon, zout en chloor, pamper het dan met castorolie of kokosolie. Deze oliën geven je haar glans en maken het heerlijk zacht waardoor je snel korte metten maakt met het touwachtig effect van zomerhaar.

#5 Wist jij dat er tegenwoordig ook scrubs voor je hoofdhuid bestaan?

Deze scrubs verwijderen dode huidcellen, reinigen je hoofdhuid en stimuleren de bloedcirculatie. Breng de scrub aan door telkens weer een andere scheiding in je haar te trekken totdat je het hele huidoppervlak hebt gescrubt. Je kunt zelf een hoofdhuidscrub maken van haarolie (of bijvoorbeeld ook castorolie) en suiker of zout. Masseer de scrub over je hoofdhuid. Vergeet niet om de scrub goed uit te wassen met een milde shampoo.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE