Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Haargoeroe Floor Kleyne. Be a Queen of Romance met wapperhaar en choppy pony

Haargoeroe Floor Kleyne. Be a Queen of Romance met wapperhaar en choppy pony

Inmiddels moet je FLOOR KLEYNE, één van Nederlands meest inspirerende haargoeroes, kennen. Floor werkt met …

Haartrends en kapsels 2016
De romantische trend voor zomer 2016 vertaalt zich in WAPPERHAAR aldus top hair stylist Floor Kleyne

Inmiddels moet je FLOOR KLEYNE, één van Nederlands meest inspirerende haargoeroes, kennen. Floor werkt met topontwerpers en topfotografen en doet het haar van BN’ers. Daarbij heeft ze ook nog eens een excellente ’trendradar’. En op die trendradar doen wij regelmatig een appèl.

In de interviews van de afgelopen weken vertelde Floor over een trend die zij ‘Embrace attitude’ heeft genoemd. Volgens deze trend mag je deze zomer helemaal doen waar je zelf zin in hebt en allerlei stijlen mixen, zoals ook de nieuwe creatief directeur (inmiddels niet meer zo nieuw) van Gucci dat doet. Je kunt uiting geven aan de ‘Embrace Attitude’-trend met een buzz cut (superkort stekeltjeskapsel) zoals verschillende fashion modellen dat op dit moment hebben, of crazy gaan met rainbow kleuren.

Queen of romance. WAPPERHAAR!

Maar, vertelt Floor, zomer 2016 kent ook een meer romantische mood. Deze trend wil ik ‘Queen of Romance’ noemen. Het is bijna een tegenhanger van de Embrace Attutitude-trend. Eigenlijk komt zo’n romantische mood elke zomer wel een beetje terug.

Wat ik dit seizoen bijzonder leuk aan deze zachte, romantische boho trend vind, is dat’ie heel relaxed is. Zo zag ik tijdens de modeweken weer heel weinig hoge hakken en heel veel platte schoenen en nonchalante off-shoulder tops, kortom, een heel relaxte romantische vrouwelijkheid.

Qua haar moet je hier denken aan dat ‘niks-aan-de-hand-wapperhaar’, dat soort haar waar de meeste vrouwen heel gelukkig van worden. Vooral in de zomer.

Tarwekleuren en ‘bronde’ voor een romantisch-vrouwelijke haarkleur

Qua kleur vind ik een weat color à la Taylor Swift perfect passen bij deze romantische mood. Ik bedoel dan echt zo’n tarwekleur.

Deze tint wordt ook wel ‘bronde’ genoemd: niet bruin, niet blond, maar een toonaard die er precies tussen in zit. Met een ambergloed erover heen, wordt’ie nog interessanter. Ik zag dat ook Blake Lively daar ook een beetje mee speelt.

‘Bronde’ is een uitkomst voor blondines én brunettes

De ene keer is een weat color wat warmer, dan wat koeler, maar je kunt niet echt zeggen of het nu bruin of blond is. Ik denk dat het een uitkomst is voor de blondine die eens een keer wat serieuzer haar willen. Ik weet dat heel veel blondines wel eens met die gedachte spelen om wat meer ‘brunette’ te gaan. ‘Bronde’ is dan de perfecte oplossing. ‘Bronde’ is ook perfect voor de brunette die echt een brunette is en die ook eens een keer iets vrolijks en zomers wil. ‘Bronde’ zit er precies tussenin en heeft eigenlijk het kenmerk van allebei. Het frisse van blond zijn waardoor het niet zo hard is, maar het is toch wel een serieuze classy kleur.

Bronde haarkleur. Niet bruin, niet blond. Backstage bij Philosophy di Lorenzo Serafino. Ph. Mauro Pilotto
Bronde haarkleur. Niet bruin, niet blond. Backstage bij Philosophy di Lorenzo Serafino. Ph. Mauro Pilotto

Je kunt voor een egale bronde tint gaan, all the way, maar ik vind dat het ook heel goed te doen is met baby lights, de dunste high lights die je kunt bedenken. Het zijn dan geen lichte plukjes meer, maar heel dunne lichtstreepjes die je naast elkaar legt en je haar in z’n geheel lichter maakt, zonder dat je de afzonderlijke streepjes ziet. Het fijne van deze baby lights-techniek is dat je maar weinig uitgroei krijgt.

Op de modern-romantische toer met een choppy fringe

De haarcoupe ik mooi in dit plaatje vind passen, is die van Nederlands fashion model Kiki Willems. Zij heeft een hele korte, choppy fringe, echt té gek bij deze romantische mood. Haar pony is één en al rafel en dat past bij die relaxte 2016 zomerfeeling. De ponyrand ziet eruit als of ze last had van die voorkant en dacht: ‘Het is me te heet in m’n gezicht, wacht, ik chop ‘m er even af.

Dit effect kun je verkrijgen door allemaal kleine plukjes te twisten en dan met je schaar erlangs te ‘slicen‘. Dit is een techniek waarbij je als het ware met de schaar snijdt. Je houdt de schaar open en schaaft ‘m langs het twistje haar waardoor elk haartje een andere afstand moet afleggen naar je schaar en die schaar ook een beetje op een rafelige manier naar de punten toegaat waardoor die steeds dunner worden.

Kiki Willems
Choppy pony. Model: Kiki Willems op de catwalk van Fendi SS 2016

Iedereen noemt altijd als nadeel van een pony dat’ie openvalt of verkeerd valt, maar deze pony valt altijd verkeerd, dat is juist de hele intentie. Dat maakt dit soort choppy pony’s extra leuk. Je hebt geen excuus meer om ‘m niet te nemen. Een choppy pony mag openvallen, het maakt niet uit waar.

Je hebt wapperhaar dat GOED is, en gewoon wapperhaar

Verder heeft Kiki Willems van dat ‘niets-aan-de-hand’-haar dat lekker wappert maar er zit natuurlijk wel een goede textuur, een goede coupe, in. Laten we zeggen dat je wapperhaar hebt dat goed is, en wapperhaar dat gewoon haar is. Wil je het goed doen, dan moet er in je wapperhaar vorm zitten, ook in lang beach haar zodat het mooi wappert in de wind.

Kiki Willems
Choppy pony. Model: Staz Lindes backstage bij Max Mara. Ph. Mauro Pilotto

Meisjesachtige, lage paardenstaarten

Verder zagen ik tijdens de modeweken ook een heleboel lage staarten. Dat vind ik ook heel leuk bij deze trend. Zo’n lage staart is vrouwelijk en geeft je een krachtige uitstraling, maar doordat het heel simpel en niet zo strak is – niet zo Siciliaans – heeft het ook iets meisjesachtigs en nonchalants. Voel je iets voor de romantische trend dan kun je het ‘Kiki Willems wapperhaar’ dus afwisselen met een lage paardenstaart. Het wordt helemaal leuk als je er een accessoire bij haalt.

Denk daarbij aan lintjes en strikjes. Heerlijke meidendingen die heel mooi zijn als je je haar voor de rest heel simpel houdt. Ik zou niet voor roze strikjes gaan maar wel voor een stoerdere kleur. Ik zou zeggen, ga eens naar een naaiwinkeltje. Daar hebben ze zulke coole dingen om in je haar te doen. Tegenwoordig heb ik als ik naar shoots ga standaard een tas bij me met allemaal lintjes en dingetjes. Het kan net iets anders toevoegen. Ook ringetjes zijn cool. Je kunt je haar opleuken met allerlei dingen die niet per se als haaraccessoire bedoeld zijn, maar dat wel kunnen worden.

Met dank aan Floor Kleyne, @floorkleyne

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE