Trendystyle.net | Culinair | Pasta met kokkels. Dit is pas echt zomer

Pasta met kokkels. Dit is pas echt zomer

Niets is heerlijker dan genieten van een pasta met schelpdieren op een terrasje aan de …

Zomerpasta met kokkels
Zomerpasta met kokkels

Niets is heerlijker dan genieten van een pasta met schelpdieren op een terrasje aan de zee; je blote voeten in het zand, een beslagen kan met witte wijn op een roodwit-geblokt tafelkleed.

Er bestaan verschillende versies van deze overheerlijke, zomerse pasta. Sommige chef-koks halen de kokels (of mossels) uit de schelp, anderen serveren de spaghetti met de kokels in de schelp. Soms voegt men ontvelde tomaten uit blik of verse tomaatjes toe. Rijkere sausen bevatten behalve mosselen ook garnaaltjes en stukjes inktvis. Je kunt de saus zo lekker maken als je wilt. Wij geven je hier de basis.

Ingrediënten

  • 250 gram kokkels (of mosselen)
  • 400 gram spaghetti
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 4 eetlepels melk
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gedroogd spaans pepertje
  • peper en zout

Bereiding

Zomerpasta met kokkels
Zomerpasta met kokkels

Haal de kokkels (of mosselen) uit de schelp en was ze grondig. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de kokkels (of mosselen) toe. Laat ze ongeveer tien minuten bakken en doe dan de peterselie, de melk en het gesnipperde spaans pepertje erbij. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Kook ondertussen de spaghetti in ruim water (met zout). Giet de pasta af en doe de saus erover. Serveren met zilte zeelucht op een zomerse dag aan zee.

Serveer verder met een witte wijn. Intens met een heerlijk bouquet en een droge smaak is de Pinot Grigio uit Santa Margherita, uit Italië natuurlijk (het kan ook niet anders dan bij zo’n gerecht). Een wijn met een sterk karakter, die kan worden gedronken bij vele gerechten: verschillende pasta’s en visschotels.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE