Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Zo haal je het maximale uit je gezichtsmasker. Weg met die rimpels!

Zo haal je het maximale uit je gezichtsmasker. Weg met die rimpels!

Iedereen gebruikt wel eens een gezichtsmasker. Maar hoe kies je het, waar moet je op letten en hoe haal je het maximale eruit?

Zo haal je het maximale uit je gezichtsmasker. Weg met die rimpels!
Zo haal je het maximale uit je gezichtsmasker. Weg met die rimpels!

Gezichtsrimpels zijn helaas een natuurlijk en onvermijdelijk gevolg van veroudering. De vorming ervan is een natuurlijk fenomeen dat het hele lichaam aangaat. Rimpels zijn een van de duidelijkste tekenen van huidveroudering en kunnen in de loop der jaren verschijnen als gevolg van verschillende factoren, waaronder genetische factoren, blootstelling aan de zon, roken, slechte voeding en stress. Gelukkig zijn er dankzij de vooruitgang in dermatologisch onderzoek behandelingen en producten ontwikkeld die rimpels kunnen helpen voorkomen en verminderen. Gezichtsmaskers bijvoorbeeld kunnen heel veel voor je huid doen.

Hoe ontstaan rimpels?

Voordat we begrijpen hoe een antirimpel gezichtsmasker rimpels kan helpen voorkomen en verminderen, is het belangrijk om te begrijpen hoe rimpels ontstaan. Rimpels zijn het resultaat van verschillende factoren die de structuur van de huid beïnvloeden. De belangrijkste oorzaak van rimpels is een afname in de productie van collageen en elastine, twee eiwitten die essentieel zijn voor een gezonde en elastische huid. Naarmate we ouder worden, verliest de huid geleidelijk aan het vermogen om te regenereren en vocht vast te houden, wat leidt tot het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Factoren zoals blootstelling aan de zon, roken en stress kunnen dit proces versnellen.

De rol van gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers tegen rimpels werken op verschillende fronten door de effecten van veroudering op de huid tegen te gaan. Ze bevatten voedende, hydraterende en ‘elastiserende’ ingrediënten zoals collageen, elastine, hyaluronzuur en vitamine A, C en E.

Deze bevorderen de celvernieuwing en stimuleren de productie van elastische vezels, waardoor de teint en hydratatie van de huid worden verbeterd. Deze anti-aging ingrediënten werken synergetisch om de huid te hydrateren, voeden en regenereren, waardoor rimpels minder zichtbaar worden en de huid jonger en stralender wordt.

Gezichtsmaskers tegen rimpels bieden verschillende voordelen voor de huid:

 • Hydratatie. Maskers zijn rijk aan hydraterende ingrediënten die diep in de huid doordringen, de vochtbalans herstellen en de elasticiteit verbeteren.
 • Voeding. De ingrediënten in de maskers leveren essentiële voedingsstoffen aan de huid, waardoor de structuur wordt versterkt en de huid er beter uitziet.
 • Vermindering van rimpels. Anti-rimpel gezichtsmaskers bevatten ingrediënten die de productie van collageen en elastine stimuleren, waardoor rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar worden.
 • Bescherming en preventie. Veel maskers bevatten antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen, waardoor het vroegtijdige verouderingsproces wordt verminderd.
 • Natuurlijk is het ene masker het andere niet. Meestal begrijp je uit de naam ervan wel de werking (hydraterend, voedend, kalmerend, enzovoorts) maar het is altijd beter om de ingrediëntenlijst te checken op de werkzame stoffen die we hierboven noemden.

Zo haal je het maximale uit je gezichtsmasker

Om maximaal profijt te hebben van anti-rimpel gezichtsmaskers is het belangrijk om een paar richtlijnen te volgen.

 • Reinigen. Voordat je het masker aanbrengt, moet je ervoor zorgen dat je gezicht schoon is en vrij van make-up. Gebruik een milde reiniger om vuil en overtollig talg te verwijderen.
 • Exfoliëren. Exfolieer je gezicht een of twee keer per week om dode cellen te verwijderen en een betere opname van de ingrediënten van het masker te bevorderen.
 • Keuze van het masker. Kies een masker dat past bij je huidtype en je specifieke behoeften. Als je bijvoorbeeld een droge huid hebt, kies dan voor een hydraterend masker, terwijl je bij een vette huid op zoek gaat naar een masker dat overtollig talg tegengaat.
 • Toepassing. Volg de instructies op de maskerverpakking zorgvuldig op. Breng het masker gelijkmatig aan op het gezicht, vermijd het gebied rond de ogen en lippen. Zorg ervoor dat het goed hecht aan de huid voor een maximale opname van de ingrediënten.
 • Aanbrengen. Breng na het reinigen en drogen van het gezicht een dunne, gelijkmatige laag product aan en vermijd daarbij het gebied rond de ogen en de lippen. Laat het 15-20 minuten inwerken en verwijder daarna alle resten met lauwwarm water. Breng vervolgens een normale vochtinbrengende crème aan. Het is belangrijk om de aanbevolen inwerktijd te respecteren en geen andere producten aan te brengen voordat het masker volledig is geabsorbeerd. Regelmatig gebruik helpt nieuwe rimpels voorkomen, terwijl gerichte cycli zichtbare resultaten kunnen geven om bestaande rimpels glad te strijken.
 • Massage en verwijdering. Na het aanbrengen masseer je het gezicht zachtjes met je vingers om de maskerresten te helpen absorberen. Spoel het gezicht daarna af met lauw water en dep het af met een schone handdoek (zonder wrijving).
 • Frequentie. De gebruiksfrequentie van antirimpel gezichtsmaskers hangt af van je huidtype en de aanbevelingen van de producent. Over het algemeen is het aan te raden om een of twee keer per week een masker te gebruiken om de resultaten na verloop van tijd te behouden.

Volg de bovenstaande richtlijnen en kies een masker dat geschikt is voor jouw huidtype om te genieten van een jongere, stralende en rimpelloze huid. Vergeet niet dat het gebruik van gezichtsmaskers tegen rimpels geïntegreerd moet worden in een complete huidverzorgingsroutine die ook een goede reiniging, hydratatie en bescherming tegen de zon omvat.

Klik hier voor beauty tips voor de mannen op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE