Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Huidverzorging en kou. Bescherm je huid

Huidverzorging en kou. Bescherm je huid

Herfst. Winter. De temperaturen zakken. Wij passen onze kleding aan. Maar eigenlijk zouden we ook …

Huidverzorging
Huidverzorging. Bescherm je huid

Herfst. Winter. De temperaturen zakken. Wij passen onze kleding aan. Maar eigenlijk zouden we ook onze dagelijkse huidverzorging op de lagere temperaturen moeten afstemmen.

Onze huid is gevoelig voor kou. Dat geldt vooral voor die zones die vaak aan de buitenlucht worden blootgesteld zoals de gezichtshuid en de handen. Door langere blootstelling aan koude lucht kan de natuurlijke beschermingsbarrière van de huid die voornamelijk uit water en vet bestaat, afnemen. Hierdoor droogt de huid uit.

Ook op het gebied van de bloedcirculatie heeft kou invloed op de huid. Als reactie op de kou vernauwen de haarvaatjes zich. Als we later in een warme omgeving komen (bijvoorbeeld in huis waar de verwarming brandt) dan kunnen de vaatjes weer snel uitzetten. Hierdoor krijg je het bekende ‘gloei-effect’ en de rode kleur. Op den duur kunnen de haarvaatjes hun elasticiteit verliezen en kunnen zich rode adertjes of rode vlekken (couperose) op de huid gaan aftekenen.

Vooral de gevoelige huid heeft van de kou te lijden en moet in de herfst en winter goed beschermd worden. Dit geldt temeer als je al last hebt van couperose.

Hoe bescherm je je huid?

Een vette dagcrème kan uitkomst bieden (als je huid die kan verdragen) omdat deze als extra barrière tegen de kou fungeert. Breng de crème aan voordat je naar buiten gaat. Verder kun je ’s avonds de natuurlijke barrière van je huid versterken door huidproducten te gebruiken die vetten bevatten die lijken op die van de eigenlijke huidstructuur. De huid van je handen kun je verder ook adequaat beschermen door handschoenen of wanten te dragen.

Weet je niet welke huidproducten geschikt zijn voor jouw type huid, vraag dan advies aan je huisarts of dermatoloog.

Lees hoe vette crèmes in de winter samengaan met foundation

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE