Trendystyle.net | Lifestyle | Dagje uit. Tentoonstelling ‘Naar de natuur’ van Sierk Schröder in Boskoop

Dagje uit. Tentoonstelling ‘Naar de natuur’ van Sierk Schröder in Boskoop

De herfst met zijn diepe kleuren is een schitterend seizoen om Boskoop, bekend om zijn …

Sierk Schröder
De acer, symbool van de tentoonstelling ‘Naar de natuur’, tentoonstelling van Sierk Schröder in het Boomkwekerijmuseum in Boskoop

De herfst met zijn diepe kleuren is een schitterend seizoen om Boskoop, bekend om zijn boomkwekerijen en sierteelt, te bezoeken. Een bezoek aan dit indrukwekkende boomkwekerijgebied.in het Groene Hart van Nederland kan tot en met 19 november 2017 gecombineerd worden met de bezichtiging van de tentoonstelling ‘Naar de natuur’ van Sierk Schröder, de belangrijkste portretschilder uit de 20ste eeuw.

In aquarel en tekening wordt een bijzonder onderdeel van Sierk Schröders veelzijdige en omvangrijke oeuvre belicht. Het portretteren van de natuur was voor Sierk Schröder, schilder, tekenaar, niet minder belangrijk dan het werk dat hem bekend maakte. ‘Als je ouder wordt, wordt alles een‘, zei hij eens.

Boeket in vaas voor spiegel, Sierk Schröder. Foto: Stichting Sierk Schröder
Boeket in vaas voor spiegel, Sierk Schröder. Foto: Stichting Sierk Schröder

De titel van de tentoonstelling verwijst niet alleen naar het onderwerp, maar ook naar Schröders opvattingen over het tekenen naar de natuur: het op een herkenbare manier opnieuw vormgeven aan de natuur, waarbij een getrouwe weergave van een vorm of een menselijke figuur het innerlijk reflecteert.

De aquarellen en tekeningen van bomen, struiken en bloeiende takken, van vruchten, landschappen, schelpen en zelfs mossen op dode stronken tonen Sierk Schröders liefde en respect voor de natuur ten voeten uit. Ze zijn poëtisch en diep ontroerend van aard.

Tak met druiventrossen, Sierk Schröder. Foto: Stichting Sierk Schröder
Tak met druiventrossen, Sierk Schröder. Foto: Stichting Sierk Schröder

In het charmante Boomkwekerijmuseum met eigen kwekerij en een authentieke boomkwekerswoning is de ontvangst uiterst hartelijk. Na het bezoek aan de tentoonstelling kan je genieten van een kop koffie in de gezellige lounge of op het terras met uitzicht op de kwekerij. Vergeet niet om ook even ‘de Schone van Boskoop’, eens muze van Sierk Schröder, te bewonderen. Deze appelsoort (bekend als ‘goudreinette’) werd in Boskoop ontdekt en groeit achterin de tuin van het museum. De aquarel ‘De appeltak’ maakt deel uit van de tentoonstelling zelf.

Voor informatie over de locatie en openingstijden, zie het affiche hieronder of bezoek de website van Sierk Schröder.

'Naar de natuur', tentoonstelling van Sierk Schröder in het Boomkwekerijmuseum in Boskoop
‘Naar de natuur’, tentoonstelling van Sierk Schröder in het Boomkwekerijmuseum in Boskoop
Sierk Schröder
Boomkwekerijmuseum in Boskoop

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE