Trendystyle.net | Culinair | Chocolade pasta recepten. Chocoladeravioli en chocoladetagliatelle | Pagina 2

Chocolade pasta recepten. Chocoladeravioli en chocoladetagliatelle

Een uitgebreide special over chocolade-pasta’s. Chocoladeravioli, chocoladetagliatelle… Zo trendy! Met dit dessert overtref je jezelf en de verwachtingen van je gasten.

Chocolade pasta recepten. Chocoladeravioli en chocoladetagliatelle
Chocolade pasta recepten. Chocoladeravioli en chocoladetagliatelle

Chocolade pasta als dessert. Kun je iets leukers verzinnen? Twee heerlijke dingen in één: chocolade en huisgemaakte pasta fresca op z’n Italiaans! Wij gingen voor chocoladetagliatelle en chocoladeravioli. Op deze pagina vind je stap 1 (chocoladevulling maken), stap 2 (pastadeeg met cacao klaarmaken) en stap 3 (de pastamachine). Klik hier voor de ingrediënten.

Vervolg van pagina 1

Chocolade pasta recepten. Chocoladeravioli en chocoladetagliatelle
Chocolade pasta recepten. Chocoladeravioli en chocoladetagliatelle. Foto: Charlotte Mesman

Stap 1: de chocoladevulling voor de chocoladeravioli maken

Omdat de chocoladevulling moet opstijven, kun je deze het beste als eerste klaarmaken. Smelt de chocolade op een lage stand in de magnetron of au-bain-marie (zorg ervoor dat het kommetje of pannetje waar je de chocolade in doet goed droog is). Voeg de boter en room toe en meng alles goed door elkaar. Voeg daarna ook de eieren toe en roer opnieuw goed door elkaar. Laat de vulling afkoelen en plaats deze dan voor tenminste 2 uur in de ijskast (de vulling moet stevig zijn, je moet er ‘hoopjes’ mee kunnen vormen). Maak ondertussen het pastadeeg klaar.

Stap 2: het pastadeeg maken

Doe de bloem in een schaal (of werk op een schoon aanrecht). Doe de eieren in een kuiltje in de bloem en klop ze even door elkaar. Doe er olijfolie en zout bij. Werk vanuit het midden van het kuiltje naar buiten toe en kneed de ingrediënten door elkaar. Is het deeg te kleverig, doe er dan wat bloem bij. Wordt het geen mooie deegbal, voeg dan water toe (steeds een heel klein beetje, soms is het al voldoende als je je handen even nat maakt).

Nu gaat het grote werk beginnen. Om het deeg straks mooi door de pastamachine te halen, moet het soepel en elastisch zijn. Het mag niet breken of scheuren. Om het deeg elastisch te maken, is het nodig om het langdurig te kneden. Trek er maar een kwartier voor uit. Je kunt dit het beste doen door het deeg met een hand vast te houden en het met de andere hand uit te rekken. Daarna voeg je het weer samen tot een bal en begin je opnieuw.

Als het kneden gaat beginnen, voeg je beetje bij beetje ook de cacaopoeder toe. Aan het einde moet het deeg een mooie egale kleur hebben. Is het deeg soepel en laat het zich tot een mooie bal zonder barsten vormen, doe het dan in plasticfolie en laat het één uur rusten.

Stap 3: de pastamachine

Nu kunnen we aan de slag met de pastamachine. Zorg ervoor dat de machine stevig aan de tafel bevestigd is (een stukje karton tussen de tafel en de schroef helpt om de machine stabieler te maken) en dat je alle ruimte hebt om te werken. Spreid naast de pastamachine een schone theedoek uit waarop je de pastavellen kunt leggen.

Snijd de deegbal in vier stukken. Kneed van het eerste stuk een rechthoek dat ongeveer net zo breed is als de pastamachine (dek het overige deeg af met een theedoek tegen uitdrogen). Zet de machine op de breedste stand en haal de pasta erdoor. Herhaal deze handeling nog een keer. Nu kun je de machine één stand kleiner afstellen. Elke keer ga je een tandje verder. Uiteindelijk heb je een lange en dunne pastabaan. Doe dit met alle pastadelen.

PAGINA 1 | PAGINA 2 | PAGINA 3 | PAGINA 4

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE