Trendystyle.net | Liefde en relaties | Ben jij klaar voor een nieuwe relatie?

Ben jij klaar voor een nieuwe relatie?

Beter alleen dan in slecht gezelschap. Als je dit motto aanhangt, dan heb je de …

Relatie
Ben jij klaar voor een nieuwe relatie?

Beter alleen dan in slecht gezelschap. Als je dit motto aanhangt, dan heb je de sleutel naar succes in de liefde in handen.

Als je iemand ontmoet die je leuk vindt, en dat gevoel blijkt ook nog eens wederzijds te zijn, dan zou je eigenlijk rustig moeten blijven en het hoofd koel moeten houden. Je zou moeten gaan zitten en eerst moeten nadenken over de stappen die je wel of niet wil gaan zetten.

Waarom? Gewoon omdat het beter is om je niet hals over de kop in een nieuwe relatie te storten maar om er weloverwogen aan te beginnen. Het zou jammer zijn als je een valse start maakt en een prille relatie na korte tijd als een bloem in je handen ziet verwelken.

Verschillende soorten singles

Er zijn verschillende soorten singles. Er zijn singles die vaak single zijn, korte en min of meer frequente periodes waarin ze snelle en vluchtige relaties beleven, daargelaten. Er zijn ook singles die maar zelden ‘single’ zijn, maar als ze het zijn dan zijn ze het voor een lange periode want deze personen kunnen het zo goed met zichzelf vinden dat ze hun single-status alleen opgeven als het echt de moeite waard is.

BEN JIJ KLAAR VOOR EEN NIEUWE RELATIE?

Hier zijn enkele tips en adviezen voor singles – van welk type dan ook – om te begrijpen of je klaar bent om aan een nieuwe relatie te beginnen. Deze dingen moet je je dus afvragen op het moment dat je iemand ontmoet die je leuk vindt en dit wederzijds blijkt te zijn.

1. Neem je tijd

Als je van de ene naar de andere relatie overstapt zoals je van de bus overstapt op de trein, dan heb je nooit de tijd om na te denken over de reden waarom een relatie stukloopt of niet heeft gewerkt en om na te gaan of je het risico loopt om bepaalde fouten weer te maken.

2. Verwerk een beëindigde relatie

Als een relatie tot een einde komt, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je deze relatie die niet gewerkt heeft ook echt achter je laat en je het allemaal verwerkt hebt. Het is belangrijk dat je emotioneel het einde van die relatie hebt geaccepteerd en begrepen hebt waarom de relatie geen toekomst had.

3. Waardeer het alleen zijn

Als je alleen bent, zoek dan niet de hele tijd het gezelschap van anderen op en probeer je tijd niet vol te stuwen met allerlei afspraken en verplichtingen. Waardeer het alleen zijn en probeer ervan te genieten.

4. Wees lief voor jezelf

Er is niets dat meer voldoening geeft dan jezelf mooi maken en jezelf mooi kleden zonder dat je dat doet omdat je een afspraakje hebt, maar alleen om jezelf blij te maken. Leer lief te zijn voor je zelf en om niet afhankelijk te zijn van lieve woorden of gebaren (of de goedkeuring en waardering) van een ander.

Pas als je als single (weer) helemaal in balans bent en je je eigen gezelschap goed kunt waarderen, zul je in alle rust – als je iemand ontmoet die je leuk vindt – kunnen begrijpen of het wel of niet de moeite waard is om je single-status langzaam maar zeker in te ruilen voor een relatie met deze persoon.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE