Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Lichaamsverzorging | 14x Beauty tips voor de gevoelige huid

14x Beauty tips voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid vraagt aandacht. Met wat extra verzorging en kennis van zaken breng je een gevoelige huid tot rust.

Beautytips gevoelige huid
14x Beauty tips voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid vergt de nodige aandacht en verzorging. Deze huid is vaak dun en teer en irriteert bij het minste of geringste. Zon, temperatuurswisselingen, de baard van je vent maar ook cosmetische producten kunnen ervoor zorgen dat de huid rood kleurt, pijnlijk aanvoelt, pikt of jeukt en misschien zelf blaasjes vertoont. Vervelend en bovendien geen mooi gezicht (letterlijk en figuurlijk!).

Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om je huid zo min mogelijk te irriteren:

 1. Bescherm je huid altijd en overal met een UV-filter tegen de zon (het is beter om chemische filters te vermijden maar om fysische filters als titaniumoxide en zinkoxide te gebruiken, informeer hiernaar bij je drogist, apotheek of huidarts).
 2. Bescherm je huid tegen kou en wind (bijvoorbeeld met een sjaal).
 3. Vermijd grote temperatuurswisselingen.
 4. Douche en baad niet te heet.
 5. Drink voldoende water om het vochtgehalte in de huid op peil te houden.
 6. Reinig je huid met de mildste producten.
 7. Gebruik bij voorkeur alleen producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid (hypo-allergene producten).
 8. Geef de voorkeur aan make-up in poedervorm in plaats van in crèmevorm (producten in poedervorm bevatten in de regel minder irriterende ingrediënten en conserveringsmiddelen).
 9. Geef de voorkeur aan make-up die zich gemakkelijk met water laat verwijderen (laat waterproof maar voor wat het is omdat deze producten een nogal agressief middeltje vereisen om de make-up weer te vewijderen).
 10. Geef de voorkeur aan zwarte eyeliner en zwarte mascara (in de regel het minst irriterend van alle kleuren) en ga liever voor een lichtgekleurde oogschaduw (zeker als de oogleden gevoelig zijn).
 11. Pas ook op met behandelingen als het waxen van je wenkbrauwen!
 12. Bewaar je crèmes en make-up op een correcte manier (bij warm weer in de ijskast) en controleer altijd of de producten nog goed zijn (vooral mascara’s hebben maar een beperkte houdbaarheidsduur).
 13. Gun je huid de nodige rust, met andere woorden: zorg ervoor dat je voldoende nachtrust krijgt en vermijd extreme stress.
 14. En wat betreft die irritatie door zijn baard? Blijf daarbij uit de buurt of schenk hem het beste scheerapparaat dat er in omloop is!

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE