Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Waar je een anti-aging gezichtsolie (tegen diepe rimpels) zou willen gebruiken

Waar je een anti-aging gezichtsolie (tegen diepe rimpels) zou willen gebruiken

Gezichtolie is optimaal om tekens van huidveroudering als diepe rimpels te bestrijden. Zo gebruik je een anti-aging gezichtsolie.

Waar je een anti-aging gezichtsolie (tegen diepe rimpels) zou willen gebruiken
Waar je een anti-aging gezichtsolie (tegen diepe rimpels) zou willen gebruiken

Veroudering is een onvermijdelijk onderdeel van het leven. Het een natuurlijk proces dat wijsheid en ervaring met zich meebrengt, maar ook veranderingen in je huid. Dit proces versnelt tijdens de overgang. Een van de meest zichtbare tekenen van huidveroudering is het ontstaan van rimpels, en daar is niemand blij mee. In de strijd tegen diepe rimpels kan een anti-aging gezichtsolie een goede bondgenoot zijn. We vertellen je er meer over.

Het verouderingsproces en de oorzaken van diepe rimpels

Naarmate we ouder worden, ondergaat onze huid verschillende veranderingen:

 • Verminderde productie van collageen en elastine: collageen en elastine zijn eiwitten die de huid structuur en elasticiteit geven. Met het ouder worden vertraagt ​​de productie ervan, wat leidt tot verslapping en de vorming van rimpels.
 • Verminderde natuurlijke olieproductie: de talgproductie neemt af met de leeftijd, wat resulteert in een drogere huid die gevoeliger is voor rimpels.
 • Dunner worden van de huid: de buitenste laag van de huid (epidermis) wordt dunner en kwetsbaarder, waardoor deze minder goed in staat is vocht vast te houden en gevoeliger is voor schade door omgevingsfactoren.
 • Vetverlies: het vet in de diepere lagen van de huid neemt af, wat leidt tot volumeverlies en de vorming van diepere lijntjes (tijdens de overgang kan je huid meer dan 50% vet verliezen!).

Andere factoren die bijdragen aan diepe rimpels zijn onder meer blootstelling aan UV-straling, roken, slechte voeding en gezichtsuitdrukkingen die keer op keer worden herhaald (niet fronsen is nog altijd het advies!).

Waarom gezichtsolie effectief zijn tegen diepe rimpels

Gezichtsoliën zijn om verschillende redenen zeer effectief in het bestrijden van diepe rimpels:

 • Intensieve hydratatie: oliën zorgen voor een diepe, langdurige hydratatie, waardoor de huid voller wordt en rimpels verminderen.
 • Rijk aan antioxidanten: veel gezichtsoliën bevatten antioxidanten die vrije radicalen bestrijden, die een belangrijke oorzaak zijn van vroegtijdige veroudering en rimpelvorming.
 • Rijk aan voedingsstoffen: oliën zitten boordevol essentiële vetzuren, vitamines en mineralen die de huid voeden en herstellen.
 • Verbetering van de huidbarrière: oliën helpen de natuurlijke barrière van de huid te versterken en beschermen deze tegen milieuschade en vochtverlies.

Welke anti-aging olie?

Hier zijn enkele populaire anti-aging oliën die bekend staan ​​om hun effectiviteit tegen diepe rimpels:

 • Rozenbottelzaadolie: rijk aan vitamine A en C, helpt de collageenproductie te stimuleren en de verschijning van littekens en rimpels te verminderen.
 • Arganolie: rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren, arganolie hydrateert diep en verbetert de elasticiteit van de huid.
 • Marula-olie: marula-olie staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten en bestrijdt vrije radicalen en zorgt voor intense hydratatie.
 • Jojoba-olie: bootst de natuurlijke oliën van de huid na en helpt de talgproductie te reguleren en tegelijkertijd diep te hydrateren.

Olie in je skin care routine

Om gezichtsolie in je huidverzorgingsroutine op te nemen, moet je de juiste volgorde van aanbrengen kennen:

 • Reiniging: begin met een zachte reiniger om make-up, vuil en onzuiverheden te verwijderen.
 • Toner: breng een toner aan om de pH-waarde van de huid in evenwicht te brengen en bereid deze voor op volgende producten.
 • Serum: Gebruik een serum met actieve ingrediënten die specifieke huidproblemen aanpakken.
 • Moisturizer: breng een vochtinbrengende crème aan om hydratatie te bieden en de voordelen van het serum vast te houden.
 • Gezichtsolie: breng ten slotte de door jou gekozen gezichtsolie aan. Oliën zijn occlusief, wat betekent dat ze vocht en alle daaronder aangebrachte producten vasthouden. Gebruik een paar druppels en dep het zachtjes op je gezicht en hals.
 • Zonnebrandcrème (ochtendroutine): breng ’s ochtends een breedspectrum zonnebrandcrème aan om je huid tegen UV-schade te beschermen. Zonnebrandcrème zou de laatste stap in je ochtendroutine moeten zijn.

Voor een optimaal resultaat geef je de producten de tijd om ze te laten intrekken. Zo kun je voor het ontbijt een paar stappen doen (reinigen, tonen en serum aanbrengen) en na het ontbijt de volgende stappen zetten.

Gebruik

Voor de meeste mensen kan het tweemaal daags aanbrengen van een anti-aging gezichtsolie (’s ochtends en ’s avonds) optimaal zijn. De frequentie kan echter afhankelijk zijn van je huidtype en specifieke behoeften:

 • Droge huid: als je een droge huid hebt, kun je er baat bij hebben tweemaal daags gezichtsolie te gebruiken om de hydratatie en voeding te behouden.
 • Vette of gecombineerde huid: als je een vette of gecombineerde huid hebt (want ook voor een vette huid is een olie geschikt!), kan je er de voorkeur aan geven één keer per dag gezichtsolie te gebruiken, meestal ’s nachts, om te voorkomen dat je huid overdag vettig oogt of glimt.
 • Gevoelige huid: begin bij een gevoelige huid met het gebruik van de gezichtsolie een paar keer per week en verhoog geleidelijk de frequentie naarmate je huid zich aanpast.

Klik hier voor huidverzorgingstips voor de heren op ADVERSUS

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE