Trendystyle.net | Fashion trends | De allernieuwste mode trends winter 2019 2020. Het ABC van de mode! | Pagina 2

De allernieuwste mode trends winter 2019 2020. Het ABC van de mode!

De nieuwste mode trends voor herfst winter 2019 2020 op een rijtje in ons grote ABC van de mode. Update je mode kennis (en mode look) voor het seizoen.

De allernieuwste mode trends voor herfst winter 2019 2020 (deel 2)

Vervolg van deel 1

De allernieuwste mode trends winter 2019 2020
De allernieuwste mode trends winter 2019 2020. Modeshows van links naar rechts: Blumarine, Alberta Ferretti, Giambattista Valli, Moschino, Fendi

L van Leer

Leer is een veel gezien materiaal voor herfst winter 2019 2020. We gaan leer op leer dragen. Zwart leer past perfect in het plaatje van de punk invloeden, maar we gaan ook leer in andere kleuren – bruin, blauw, rood, paars – zien.

M van Monochroom

Monochrome outfits – outfits in één enkele kleur, al dan niet met nuanceverschillen – zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het voordeel is dat je er optisch gezien langer in lijkt!

N van Neutrals

Deze winter gaan we ook weer aan de slag met de zogenaamde neutrals: beigetinten en off white nuances. Je draagt ze op zich of in combinatie met andere kleuren, bijvoorbeeld met camel.

O van Overknee Laarzen

Een must-have voor herfst winter 2019 2020 is de overknee laars, laarzen die tot over je knie komen. Deze laarzen laten zich ontzettend gemakkelijk dragen. Je kunt wat kortere jurken en rokken weer aan zonder al teveel huid te showen. Ga je voor laarzen met een wat wijdere schacht dan kun je bovendien, zoals we dat weer gaan zien, je broek in je laarzen dragen. Voor de afwisseling is dat wel weer eens leuk.

P van Punk en Parels

De P is van Punk en Parels en juist deze letter laat zien hoezeer de mode nog steeds in het teken van contrasten staat. Aan de ene kant zien we studs, veiligheidsspelden, kistjes en stoere kettingen, aan de andere kant lieflijke pareltjes (denk aan de bourgeois trend).

Q van ?

Deze letter is voor jullie :-)

R van Rood en Rozen

De allernieuwste mode trends winter 2019 2020
De allernieuwste mode trends winter 2019 2020. Modeshow: Blumarine. Foto: Mauro Pilotto

Groen mag dan uitgeroepen zijn tot dé winterkleur, ook rood mag er zijn. De collectie van Emporio Armani bijvoorbeeld bevat een heleboel total red outfits. Zo ook de collectie van Blumarine. De R is ook van Rozen: rozenfantasieën maar ook opgestikte rozen.

S van Stijlvol en Splitten

De S is van Stijlvol (wéér die bourgeois trend) maar ook van Splitten. Broeken met kleine splitjes aan de voorkant zijn terug. Draag ze met een paar vrouwelijke pumps.

T van Tuttig en Trench coat

De T is van tuttig (hoe kan het ook anders), misschien zelfs wel een beetje van (burger)trut? De modeontwerpers en fashionista’s scheppen er dit seizoen behagen in om zich onberispelijk te kleden, met klasse, een beetje jaren ’70, een beetje preuts, nooit underdressed, nooit overdressed. De trench coat past natuurlijk precies in dit beeld (net zoals blouses met sjaaltjes en roesjes).

U van Underwear (in zicht)

De allernieuwste mode trends winter 2019 2020
De allernieuwste mode trends winter 2019 2020. Modeshow: Giambattista Valli. Foto: Mauro Pilotto

Underwear in zicht blijft een trend (ook voor zomer 2020). Beha’s en onderbroeken mogen doorschemeren door doorzichtige jurken. Verder blijven we onderjurken als outerwear dragen.

V van Vrouwelijk en Veren

De V is vrouwelijk (hoe kon het ook anders met de bourgeois trend) en veren (deze komen vooral tegen de feestdagen weer ten tonele).

W van Wit

De allernieuwste mode trends winter 2019 2020
De allernieuwste mode trends winter 2019 2020. Modeshow: Alberta Ferretti

De W is van Wit, en dan niet eens van winterwit, maar van optisch wit. Op de catwalks van Chanel en Alberta Ferretti, om maar een paar voorbeelden te geven, zagen we total white outfits.

X van X-Factor

We zeggen het altijd: volg de mode niet maar interpreteer hem. Haal die kwaliteit, die X-factor, in jou tevoorschijn die jou speciaal maakt.

Y van You

Het gaat om jou! Zie de X.

Z van Zwart

Total black is back. Dat hebben we misschien ook aan de punk-invloeden te denken. Feit is dat we weer van top tot teen in het zwart gekleed mogen gaan, iets wat we lange tijd niet hebben gedaan.

Klik hier om terug te gaan naar deel 1 van het ABC van de mode

Charlotte Mesman voor Trendystyle.net

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE