Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | 10 Tips voor schitterende krullen (3)

10 Tips voor schitterende krullen (3)

Vervolg van pagina 2 TIP 7: KLEINE KRULLETJES Kleine krulletjes vergen meer handigheid. Zet je …

Vervolg van pagina 2

TIP 7: KLEINE KRULLETJES

Kleine krulletjes vergen meer handigheid. Zet je haar boven met je hoofd vast met een haarklem of pin. Neem nu een dunne haarlok, spray er haarspray op en wind die rond de tang. Wacht geduldig en haal de krultang er dan voorzichtig uit. Ga verder met de volgende lok.

Voor heel kleine, strakke krullen laat je de krul niet ‘uitrollen’ maar zet je deze met een speldje op je hoofd vast. Laat de krullen nog zo’n 20 minuten zitten en haal ze dan uit. Borstel of kam de krullen niet. Zijn ze niet helemaal perfect, duw ze dan op de plaats door de krul van onderen in je handpalm te nemen (doe daartoe wat mousse op je hand).

Krullenkapsels
10 Tips voor schitterende krullen

Knijp de krul vervolgens zachtjes samen. Kleine en fijne krullen zijn vaak interessanter nadat je er een nachtje mee geslapen hebt. De krullen zijn minder stijf en het geheel ziet er natuurlijker uit.

TIP 8: DANSENDE KRULLEN OP JE RUG

Krullenkapsels
10 Tips voor schitterende krullen

Lang en steil haar kun je extra schwung geven door alleen de punten met de krultang te krullen. Borstel de krullen niet uit, maar fixeer ze met lak en laat ze als moderne pijpenkrullen op je rug dansen (zie de foto hierboven: de krullen zijn hier naar voren gehaald).

TIP 9: VOLUMINEUS WAVY HAIR

Krullenkapsels
10 Tips voor schitterende krullen

Een volumineuze bos wavy hair krijg je door met de krultang nogal kleine krullen te zetten. Pak nu met je ene hand het uiteinde van een krul en laat je andere hand stroef over de lok naar boven, dus tegen de draad in, glijden. Je toupeert het haar als het ware met je handen. Hoe meer je dit doet, hoe volumineuzer het haar zal worden. Voor een moderne look laat je het haar boven op je hoofd weer steil.

TIP 10: KRULSPELDEN

Krullenkapsels
10 Tips voor schitterende krullen

Voor een chique en geordende slag kun je het beste grote krulspelden gebruiken. Ook hier geldt weer: hoe meer krulspelden, hoe meer krullen. Maar soms zijn vier of vijf grote rollers al genoeg voor een chique slag.

Föhn het haar eerst glad, breng dan een stevige haarmousse aan. Neem vervolgens een nogal dikke haarlok en draai deze om de krulspeld. Zet de krulspeld halverwege je hoofd vast en laat ze enige tijd zitten. Heb je lang haar en zijn de krulspelden erg zwaar, doe er dan een netje om. Haal de krulspelden uit door ze voorzichtig naar beneden te trekken. Borstel de krullen met een grove borstel en een losse hand uit en fixeer de slag met haarlak.

Klik hier om terug te gaan naar het begin

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE