Trendystyle.net | Kerstmis en Feesten 2023 | 10 Tips om het nieuwe jaar goed te beginnen. Verandering begint bij jezelf

10 Tips om het nieuwe jaar goed te beginnen. Verandering begint bij jezelf

Glimlachen, schateren, liefhebben, dromen, genieten. Begin het nieuwe goed en straal het uit naar de wereld, een betere wereld.

Nieuwe jaar
10 Tips om het nieuwe jaar goed te beginnen. Verandering begint bij jezelf

Begin het nieuwe jaar met een nieuwe frisse moed en een andere, positieve kijk op het leven. Verander de wereld, begin bij jezelf.

Vergeet de afgelopen jaren die ons vertrouwen in de toekomst hebben doen wankelen. Zekerheden bleken opeens geen zekerheden meer. De vaste bodem onder onze voeten begon scheuren te vertonen. De gebeurtenissen van de afgelopen jaren hebben alle waarden in twijfel getrokken, zelfs die waarvan we niet wisten dat we ze hadden. Het vertrouwen in journalisten, de media in het algemeen, artsen en wetenschappers, om nog maar te zwijgen in politici, is tot een dieptepunt gedaald en zal waarschijnlijk nooit meer herstellen.

Als de woorden ‘recessie’ en ‘inflatie’ dan ook nog eens steeds vaker gaan vallen, is het niet gemakkelijk om optimistisch te blijven en met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Toch is het belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten maar om positief te blijven. Bedenk dat we geneigd zijn om onze eigen realiteit te bouwen op basis van onze perceptie van de buitenwereld en onze verwachtingen. Simpel gezegd: als iemand een positieve kijk op het leven heeft, zal het leven de neiging hebben om een ​​positieve wending te nemen. En hetzelfde geldt voor het tegenovergestelde.

Juist daarom is het belangrijk weer te gaan glimlachen, om lief te hebben, te dromen, te genieten, en aan de wereld de boodschap af te geven dat je klaar bent om opnieuw te beginnen, maar dan beter, op de juiste manier, in een betere wereld. Neem het nieuwe jaar als beginpunt, als inspiratie!

10 Tips om het nieuwe jaar met een positieve houding tegenover het leven en je medemensen te beginnen (en dat vol te houden)

  • Neem jezelf niet al te serieus. Leer om om jezelf te lachen.
  • Los problemen die zich gemakkelijk laten oplossen direct op. Stel dingen niet uit.
  • Neem niet de schuld op je voor dingen waar je geen schuld aan hebt.
  • Leer om jezelf lief te hebben. Dat doe je niet door op de social media te schrijven dat je zovéél van jezelf houdt. Daar kom je niet verder meer. Je komt er alleen in de praktijk, met een houding die van eigenwaarde getuigt, respect voor jezelf, begrip voor je eigen fouten en tekortkomingen, door jezelf niet weg te cijferen. Daden, geen woorden.
  • Leer op je intuïtie af te gaan. En gedraag je daarnaar.
  • Omring je met positieve mensen. Probeer te begrijpen wie van de mensen om je heen echt om je geeft en waarbij je je goed voelt. Breng ook die personen in kaart die je stress bezorgen, problemen veroorzaken, negatieve gevoelens oproepen. Ook in dit geval geldt: neem maatregelen. Doe iets (lees: vermijd negatieve personen).
  • Droom met open ogen. Dromen, blijven dromen is o zo belangrijk want het is de motor voor constructieve veranderingen. Schaam je niet voor je dromen maar probeer ze te realiseren. Niets is erger dan iemand die maar blijft jammeren om dromen die nooit zijn uitgekomen of die maar blijven zeggen dat anderen hun dromen in de weg hebben gestaan. Als je niets doet, gebeurt er ook niets! Neem de verantwoordelijkheid voor je leven op je.
  • Leer jezelf kennen. Waarom voel je je goed, waarom zit je slecht in je vel? Leer jezelf kennen en overwin je angsten. Leer (her)kennen waar je een goed gevoel van krijgt. Jezelf kennen opent de weg naar jezelf verbeteren, en daarmee verbeter je ook de omgeving waarin je leeft.
  • Wees niet bang om te falen. Heb je gefaald? Pech. Sta op, sla het stof van je af en begin opnieuw. Als je ergens wilt komen, zul je risico’s moeten nemen.
  • Kijk met optimisme naar de toekomst. Wat gebeurd is, is gebeurd. De dingen zullen niet veranderen als jij niet verandert. Zoals iemand eens zei ‘wees de verandering die je in de wereld wilt zien’.

Gelukkig Nieuwjaar toegewenst!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Charlotte Mesman is Fashion & Beauty Director van Trendystyle. Ze werkte als model in Milaan, was advocaat en richtte Trendystyle op. Elk seizoen is ze bij de Fashion Weeks in Milaan en Parijs te vinden.

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE