Kleding. Koop jij goedkoop of duur?

Deze week hebben we een heel simpele vraag: koop je duur of koop je goedkoop (goedkoper)?

Of je duur of goedkoop koopt, is niet per se een kwestie van budget. Het heeft meer met jezelf te maken, met je persoonlijkheid en met de manier waarop die je in je shopping en kleding tot uiting brengt.

De een gaat voor ontelbare basics voor een zacht prijsje, de ander snuffelt net zolang door de rekken met uitverkoopjes of afgeprijste artikelen totdat ze dat kledingstuk vindt dat de moeite waard én goedkoop is.

Zelf houd ik van een mix van goedkoop en wat minder goedkoop. En dan is ‘minder goedkoop’ voor mij een kledingstuk tussen de 100 en 300 euro. Echte grote bedragen zal ik nooit voor een kledingstuk neertellen (maar je weet het maar nooit!). Verder vul ik mijn garderobe aan met goedkopere basics. En dan wordt het mixen. Ik maak er een sport van om een aparte look te creëren met een niet al te hoog budget.

Wel hebben de duurdere kledingstukken voor mij in een zekere zin ook meer waarde. Ik merk dat ik er zuiniger op ben en dat ik ze met meer flair draag. Maar ook dat ze ik minder draag juist omdat ze duurder waren. Er zou toch maar een vlek op komen?!

Maar wat zijn jullie ervaringen? Kopen jullie duur of goedkoop? En wat vinden jullie duur? Wat is goedkoop? Ben je blijer met een goedkope aankoop of met een duurdere aankoop?

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

20 gedachten over “Kleding. Koop jij goedkoop of duur?”

 1. Ik kan heel erg genieten van kledingstukken die weinig kosten, ook voor mijn klanten, en waarvan mensen wel zeggen: ‘Wat zie je er fantastisch uit!’ Dan ben je bijna geneigd om te zeggen hoe goedkoop het was maar als je dat lekker voor jezelf houdt dan geeft het nog meer plezier!

 2. Ik ben echt iemand die in de uitverkoop tussen alle rekken snuffelt van ‘minder goedkope’ zaken, net zo lang tot ik echt iets zie waar ik blij van wordt en dat koop ik. Door de jaren heen heb ik nu toch een goed gevulde kast met mooie kleding. Maar ik koop ook regelmatig modieuze items bij goedkopere zaken, vind ik ook leuk en soms doe ik daar nog best lang mee!

 3. Als ik dit artikel lees, dan koop ik zeer goedkoop. Nu hebben we ook niet het inkomen om duur te kopen. Ik hou van basics, maar de kleding moet wel goed vallen. Ik zoek wel en koop niet het eerste goedkope shirtje wat ik tegen kom. Maar zoeken naar, en dan iets vinden wat goed zit, vind ik leuk. Voor schoeisel wil ik wel wat meer neerleggen. Je moet er vaak toch een hele dag mee aan lopen. En of ik dat vervelend vind?? Ach, alles went. Ik maak er maar een sport van, dan is het toch ook heel leuk!!
  Als je maar een paar goede basics hebt, dus een goed stel jeans en een paar leuke jasjes, dan kan je vaak een seizoen goed door komen, is mijn ervaring, en dat hoeft niet duur te zijn!!!!
  Groet Bianca

 4. hallo

  Als jij keding tussen de 100 en de 300 euro minder goed koop vind
  Dan zal je mijn kleding wel van de kringloop winkel vinden
  Ik vind 100 euro namelijk al behoorlijk duur en 300 euro heel erg duur

  maar ik heb dan ook geen baan maar (healaas ) een uitkering

 5. Voorop gesteld: Ik kan heel blij worden als ik iets geweldigs (duurs) koop voor een klein prijsje. Daar geniet ik nog het allermeeste van. Voor schoenen/laarzen en een jas let ik minder op de prijs. Dat die goed zijn vind ik belangrijk. Die maken je outfit voor buiten af.

  Een jeans moet goed zitten en mag best geld kosten, Ik zit vaak vast aan een bepaald merk. Ik koop ook rustig broeken, shirts, jurkjes etc. van een goedkoop merk. Daar zitten soms hele leuke dingen bij.

  Lingerie van MD zit als gegoten en blijft lang mooi. Het kost wat maar dan hb je ook wat.

  Indicatie:
  Jas € 150-€300
  Jeans:€100-€150
  Schoenen/laarzen: €75-€300
  Maar nogmaals: Ik kan heel blij worden als ik iets geweldigs (duurs) koop voor een klein prijsje. Daar geniet ik nog het allermeeste van.

  Ik ben wel gek van bepaalde merken, maar kan ook mooie dingen vinden bij H&M, Vera Moda, Zara

  Ik heb een bepaald budget, en mijn wensen. Moet dan soms keuzes maken. Hetzelfde geld voor mijn kinderen.

 6. Ik koop goedkoop, meestal haal ik mijn spullen bij H&M en andere goedkopere zaken. Vrijwel nooit heb ik een duur item en als het duur is, dan eigenlijk ook altijd onder de 100 euro. Hoe dan ook krijg ik het altijd voor elkaar dat mensen positief op mijn kledingstijl reageren en ik ben zelf altijd helemaal gelukkig als ik iets voor een prikkie heb kunnen scoren!
  Ik heb eens 5 prachtige broeken kunnen kopen voor 9 euro per stuk in de uitverkoop. Dat vind ik dan echt heel leuk!

 7. Ik koop nooit kleding boven de 30 a 40 euro. laat staan 100 a 300Behalve een jas misschien. Mijn basics zijn 5 a 10 euro wat minder kwaliteit misschien, maar draag wel elke dag iets anders. Of iets in de uitverkoop niet duurder dan 10 euro a 15. Schoenen niet boven de 40 euro.

 8. Ik koop nooit bij H&M of Zara. Ik ben er al meerdere malen naar binnen gelopen, maar ik vind de spullen gewoon niet zo mooi. De kleding die de duurdere merken verkopen, zijn meestal van betere kwaliteit. Ik vind dat dat dan ook wat mag kosten. Ik koop wel vaak bij de outlet. Ik hoef namelijk niet perse volgens de allerlaatste mode te lopen. Ik heb een duidelijke eigen stijl. Goed combineren is een vak!

 9. Ik koop een mooie (lees: dure) jas, mooie schoenen en laarzen, mooie tas, mooie zonnebril; dit alles van merk en mag wat kosten, daar ben ik dan ook zuinig op en kan hier meerdere jaren mee doen. Ik koop wel trendy, maar niet de allerlaatste mode, ik vind kwaliteit en een eigen stijl belangrijk.
  Dit alles vul ik aan met jurkjes, truitjes, vestjes enzo van H&M, We, Wehkamp enz…
  Ik draag wel veel jurkjes, die ik dan weer draag met maillot of legging en die mailloit/leggings zijn wel goedkoper dan een broek.

 10. Ik koop soms ‘dure’ kleding van mooie merken via marktplaats en vul dat aan met goedkope basics van H&M. Heerlijk!

 11. Ik ben van de koopjes. Heb best een goed inkomen, maar de vaste lasten zijn tegenwoordig al zo duur dat je daar je geld wel voor nodig bent! Ik koop dus ook nooit iets boven de 100 euro vind dat al duur namelijk!
  De meeste kledingstukken in mijn kast kosten tussen de 10 en 30 euro. Ik draag veel leggings met tuniekjes/jurkjes/truien erop. Leggings haal ik bij de Action voor maximaal 5 euro. Schoenen geef ik maximaal 50 euro aan uit en een jas dus maximaal 100 euro. Als ik 200 euro te besteden heb aan kleding koop ik daar liever 20 dingen van 10 euro voor dan 1 ding van 200!! En ja, misschien is de kwaliteit van de “goedkope” kleding wat minder, maar tegen de tijd dat het “af” is ben ik er toch al op uitgekeken!

 12. Ik kan graag geld uitgeven aan kleding en schoenen maar dan wil ik ook kwaliteit.Zo heb je bijvb bij jeans de levi’s toch de beste vind ik persoonlijk.Ze kostten wat meer maar wel langere levensduur.Ik kan daarentegen ook veel kleding kopen van geen merknamen,mijn duurdere stukken wacht ik af op solden en zo kan je hier en daar mooie koopjes doen.

 13. Ik koop vaak dure kleding/designerkleding, die zitten beter, zijn van mooiere en betere kwaliteit (gaan dus langer mee) en zijn gewoon mooier, tijdlozer, wat ook fijn is is dat je er niet zoals iedereen bijloopt. Vaak koop ik het wel in de outletstores, ik heb ook echt mijn eigen stijl, smaakvol klassiek (beetje á la Claire uit Gooische vrouwen), ik hoef niet zo nodig met de mode mee te doen, kleding moet je eigen smaak weerspiegelen en niet die van een tijdschriftredactie.

 14. Ik koop wel eens iets duur maar vooral stijlvol. Het moet ook niet steeds iets prijzig zijn om mooi te zijn.

 15. koop nooit hele dure kleding is niet altijd kwalitatief beter te, zijn neem het gemidelde en een beetje opleten wat en waar je koopt h&m heeftleuke kleding v&d en ook in leuke boetiekjes kun je goedkoop shoppen

 16. Ik geef per maand ongeveer 20 euro uit aan kleding (zijn ongeveer 4 kledingstukken via MP.) en koop hooguit 2 keer per jaar een paar schoenen van max. 25 euro. (maar ook vaak via MP…)

  Voor de kids koop ik vrijwel nooit iets in de winkel. Heb m eigen website in kinderkleding. (met 2e hands kleding tot 2 euro, en nieuw tot 5 euro.) wel koop ik af en toe schoenen. Max. 20 euro per paar, meestal 3 /4 paar per jaar.

  Als ik het gemiddeld neem, denk ik dat ik voor 4 personen (2 kids) het wel red met 50 euro in de maand.

  (en dat is dan voor kleding, schoenen, jassen, ondergoed, pyamas en sokken…..)

  Vind ik best netjes…

  Ik geef mijn geld liever uit aan een leuke vakantie (binnen nederland) en bijv. een abonnement op een pretpark of dierentuin…

 17. even van tevoren… ik ben 13 en heb kleedgeld. ik heb ongeveer 300 euro om te besteden dus geen hele dure spullen, maar als ik iets leuks zie dat best duur is ga ik er wel voor sparen. mijn gemiddelde shirtje is 15,- en dat vond ik redelijk goedkoop, maar als ik nu later hoor dat vriendinnen voor 3,- shirtjes kopen bij de primark vraag ik me af wat normaal is. broeken koop ik trouwens wel redelijk goedkoop (denk ik), meestal rond de 35,-. Ik krijg 2 paar schoenen per jaar van mijn ouders en die zijn wel duurder(die van mijn zusje zijn altijd nog duurder en die heeft geen kleedgeld dus ik denk niet dat ze het erg vinden). Ook jassen koop ik duurden en een tas ook. Over het algemeen denk ik dat ik redelijk goedkoop winkel. Ik besteed wel liever geld aan kleding dan aan een duur uitje. Met vriendinnen wat leuks doen hoeft echt niet heel duur te zijn, naar de bios gaan we niet vaak, je hebt meer keus als je een film huurt en het is ook (net als de snacks) veel goedkoper.

 18. Ik koop vaak wel dure kleding maar ik doe er ook lang mee.
  Kleding, schoenen en laarzen heb ik o.a. van Hugo Boss, Karen Millen, LK Benneth, Uno Due, Twin-Set en Patrizia Pepe. Goedkopere kleding heb ik ook van o.a. Fornarina, French Connection, Hilfiger Denim, Summum en G-Star.
  Ik heb echt geen wereld inkomen en moet ook keuzes maken.
  Ik heb liever een kast met een paar dure items dan een kast vol goedkope spullen. Ik ben ook iemand met een eigen stijl en volg niet klakkeloos de mode. Sommige mode items vind ik ook echt belachelijk duur, een jeans van €200,- zou ik dus nooit kopen omdat de verhouding ver te zoeken is.

 19. Tussen de 100 en 300 voor een duur kledingstuk ? Jeetje ik denk dat ik daar 1jaar van kan shoppen , ik koop 1 a 2 keer in het jaar broeken en dan de aanbieding dat ik ze voor de helft krijg , dus 3 broeken voor 95 euro , en dan heb ik wel echte merkbroeken zoals tommy hilfiger, en voor de rest koop ik eens in de 2-3 maanden een truitje shirtje , maar zodra het boven de 25-30 euro komt voor een simpel truitje ja dan vind ik dat een hoop geld , voor een merkloze trui , ik reken nog steeds terug in gulden , dus ik denk dat zo , 63 gulden! Echt niet , dus meestal koop ik tussen de 10 en de 20 euro aan een shirtje of een trui , en kijk dan altijd naar aanbiedingen , bijvoorbeeld merk truien puma voor 17 euro doe ik dan liever dan 30 euro voor een merkloze trui , ik koop mijn kleding dan ook vaak bij c&a h&m only heel soms , mensen denken misschien jeetje ik geef veeeel meer uit , klopt als je bij je ouders woont kan ik ook 700 euro permaand uitgeven aan kleding , maar helaas ik moet ook eten , auto betalen , zorgkosten , en dan spaar ik liever iedere maand wat weg dan elke maand geld uitgeven aan kleding

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend