Trendystyle.net | Fashion trends | Kledingtips | Is grote-maten-mode geen mode?

Is grote-maten-mode geen mode?

Is grote(re)-maten-mode geen mode? Kort voor aanvang van de Italiaanse modeweek bleek dat het grote …

Is grote(re)-maten-mode geen mode?

Kort voor aanvang van de Italiaanse modeweek bleek dat het grote maten modelabel Elena Mirò niet meer deel uitmaakte van de officiële showkalender van de Italiaanse Kamer van de Mode. De afgelopen seizoenen had juist dit grote-maten-modehuis de internationale modeweek in Milaan steeds geopend en de show waarin weelderige en welgevormde vrouwen (waaronder topmodellen als Crystal Renn en Lizzie Miller, bekend om hun vrouwelijke vormen) meeliepen trok altijd een volle zaal. 

De officiële reden voor de ‘uitzetting’ van het Italiaanse modehuis voor grote maten zou zijn dat grote maten-collecties niet aan het criterium van ‘mode’ of ‘trend setter’ voldoen.

Elena Mirò zomer 2011
Elena Mirò zomer 2011
Elena Mirò zomer 2011
Grote maten merk Elena Mirò op de catwalk voor zomer 2011

Elena Mirò heeft, buiten de kalender om, toch tijdens de Italiaanse modeweek geshowd. Terwijl aan de ene kant van Corso Italia broodmagere mannequins zich klaarmaakten voor de show van Miss Bikini (dit badmode merk viel overigens ook voor het eerst buiten de officiële showkalender van de Camera della Moda) showden weelderige vrouwen aan de overkant van de Corso de collectie van Elena Mirò. Trendystyle was erbij. Op de eerste rij. Omdat wij – afgezien van wat nu precies de reden voor de ‘uitzetting’ is geweest – niet inzien waarom een grote maten collectie niet onder de noemer ‘mode’ of ‘modetrends’ zou kunnen vallen. Elena Mirò zelf verwoordt haar verontwaardiging heel mooi door te zeggen dat haar collectie geen grote maten collectie is maar een collectie voor normale vrouwen. ‘Klaarblijkelijk’, zegt de ontwerpster, ‘zetten deze echte vrouwen de broodmagere vrouwen in de schaduw…’ De uitsluiting van Elena Mirò van de officiële kalender heeft heel wat discussies op gang gebracht. 

Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Is alleen kleding met maat 36 of kleiner mode? Of kan ook maat 40, 42 of meer heel glamour zijn en onder de noemer ‘mode’ vallen?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE