Hoeveel kleding met prijskaartjes heb jij in de kast?

‘Mijn excuses, maar is de bloes die je aan hebt nieuw?’ vroeg een volslagen onbekende mij eens op straat. Stralend draaide ik mij om. Hoe had de goede man zo snel begrepen dat de bloes, waar ik stiekem heel trots op was, net was aangeschaft? Grijnzend wees hij naar het prijskaartje dat achter op mijn rug bengelde. Ik voelde een hevige teleurstelling omdat ik serieus even had gedacht dat hij mijn bloes (en niet het kaartje) had opgemerkt. 

Ik heb van dit voorval niets geleerd. Sindsdien hebben nog andere vriendelijke mensen mij op straat op prijskaartjes attent gemaakt. Ik heb een tic: ik kan geen prijskaartjes afknippen. 

Zolang aan een kledingstuk een prijskaartje hangt, is het voor mij nieuw. Nieuwe aankopen worden dan ook altijd met prijskaartjes in de kast gehangen. Soms houd ik een kledingstuk – als het niet kreukt – ook nog even in het vloeipapier en de tas waarin ik het uit de boetiek heb meegekregen. En het gaat zelfs zo ver dat ik kleren met kaartjes aantrek om zo dat ‘nieuwe gevoel’ nog even langer vast te houden. Ik houd mezelf voor de gek en doe alsof ik niet weet dat er daar binnenin ergens nog één of meerdere kaartjes bungelen… 

Herkennen jullie dit? Hebben jullie ook een garderobe met prijskaartjes? Of moeten kaartjes en misschien zelfs de merklabels en de wasvoorschriften er direct af?

Charlotte

MAANDHOROSCOOP
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop.
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
Horoscoop
 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

11 gedachten over “Hoeveel kleding met prijskaartjes heb jij in de kast?”

 1. Nope, geen prijskaartjes. Als ik iets koop gaan ze er niet direct af omdat ik, door schade en schande wijzer geworden, altijd een bedenk ruimte inbouw na een aankoop. Als ik zeker weet dt ik iets wil houden gaan de kaartjes eraf en het kledingstuk mijn kast in of direct aan :)

 2. Ik heb dat ook jah!
  Ik had pas een nieuwe broek gekocht, beige, zacht stofje, paste perfect.
  De broek bleef in het tasje, in het vloeipapier en kreeg zelfs een speciaal plaatsje in mn dressing. Ik heb er zo’n weekje in rondgelopen met het etiket vakkundig in de broek gemoffeld! :) Werd een beetje pijnlijk bij het zitten (zo’n groot, hard etiket, aauwtch!), dus dan toch maar eraf gedaan.

 3. Ik heb hetzelfde probleem, laat ook altijd prijskaartjes hangen. pas als ik mijn nieuwe aanwinst ga aantrekken, haal ik het prijskaartje eraf. Ik heb laatst ook zoiets gehad. Kom ik met een nieuwe bloes op mijn werk, vraagt een collega aan mij of ik de bloes ga terug brengen. Ik vraag haar hoezo?
  Als ik hem terugbreng ga je hem zelf kopen dan? Want ik dacht dat ze de bloes erg leuk vond. nee, zegt ze, maar er zit nog zo’n plastic doorzichtig strip op. Had ik het prijskaartje wel verwijderd, maar de strip had ik over het hoofd gezien.

 4. Prijskaartjes laat ik in eerste instantie altijd zitten, zodat ik het kledingstuk, als het achteraf gezien toch tegenvalt, nog altijd kan terugbrengen…
  Vlak voordat ik de kleding ga dragen knipt ik het prijskaartje eraf en check of er nog andere dingen afgeknipt moeten worden. Wasvoorschriften laat ik altijd zitten ;).

 5. Dat doe ik ook! Ik doe dat, net als Sophia, zodat ik ’t evt. toch nog terug kan brengen. Maar ook doordat ik vaak kleding in de uitverkoop koop en die kan ik dan pas ’t volgende jaar dragen. De kans bestaat dan dat ik ’t kledingstuk dan toch niet meer zo leuk vind als ik dacht of dat ’t uit de mode is geraakt. Dan kan ik ’t artikel toch nog als echt nieuw aanbieden op marktplaats ofzo. Hmm… ik moet misschien ’s ophouden met koopjes jagen. Uiteindelijk kost me dat meer geld dan me lief is.
  O, en het gebeurt mij ook geregeld dat ik de prijskaartjes nog aan mijn kleding heb hangen als ik ’t dan eindelijk draag. Genant! ;)

 6. die kaartjes gaan er gelijk af. dat nieuwe gevoel heb ik helemaal niet zo, ook al hangt er een kaartje aan.
  en de merk- en waslabeltjes haal ik er trouwens ook gelijk uit, maar dit komt omdat ik een allergie heb voor poliester stoffen, en hier zijn al die labeltjes nu net van gemaakt. ze moeten er bij mij altijd helemaal uit, want zelfs van zo’n klein randje dat overgebleven is nadat je het labeltje hebt weggeknipt, kan ik al enorme jeuk en uitslag krijgen

 7. zodra ik zeker weet (of niet) dat ik het wil houden, en het past goed enzo, knip ik ze er af. Ik knip ze er eerder te vroeg dan te laat af eigenlijk!
  Het zit toch alleen maar irritant, en je hebt inderdaad kans dat als je het aan doet en je gaat de straat op dat dat kaartje er nogsteeds aan hangt.

 8. Ik hang mijn kleding met prijskaartjeeraan in de kast en als ik het kledingstuk ga dragen, dan knip ik de kaartjes er af. De periode waarin ik het kan terugbrengen houd ik meestel wel aan als ‘bedenktijd’, dus als die voorbij is knip ik de kaartjes er sowieso af.

 9. Ik hou ze eraan en schrijf er vaak de datum van aankoop op. Zo kan ik mezelf wat op het matje roepen als een jaar later blijkt dat ik het nog steeds niet heb gedragen…

 10. Haha, dat is grappig. Ik heb juist het omgekeerde. Ik wil altijd zo snel mogelijk de prijskaartjes en labeltjes eruit knippen omdat het dan echt van mij is, en ik het niet meer kan ruilen of terugbrengen naar de winkel.

Reacties zijn gesloten.

Send this to a friend