Hoe vaak verander jij van haarstijl?

Uit een recent onderzoek van de Britse hairstylist Andrew Collinge, gepubliceerd in de Daily Mail, blijkt dat vrouwen tussen de 13 en 65 gemiddeld 104 keer in hun leven van haarstijl zouden wisselen.

De ondervraagde vrouwen (circa 3000) zouden gemiddeld twee keer per jaar veranderingen in hun kapsel of haarkleur aanbrengen en de meeste vrouwen zouden in hun leven ongeveer drie verschillende haarkleuren proberen. 

De redenen voor al deze veranderingen zijn volgens het onderzoek onder meer restyling, zin in verandering, het zat zijn van de eigen look, meer zelfverzekerdheid, maar ook het einde van een relatie, grijze haren of een belangrijke gebeurtenis. 

We kunnen ons wel in de resultaten van Collinges onderzoek vinden. Hoe vaak symboliseert een bezoek aan de kapper niet een nieuwe fase in ons leven of de zoektocht naar een nieuwe jij? Een knipbeurt staat in ieder geval voor veel meer dan alleen maar een routinebezoek om je haar gezond te houden. 

En als we bij onszelf nagaan dan denken we dat wij wel aan die 104 haarstijlen gaan komen! Ook voor haarkleuren gaat het Collinges verhaal op. Had ik net – na jaren hard sparen – mijn eigen haarkleur weer terug (ik had me stellig voorgenomen het niet meer te verven, ik veranderde gemiddeld wel drie keer van haarkleur), heb ik me voor de zomer toch weer tot highlights laten verleiden. 

Maar wat vinden jullie ervan? Hoe vaak veranderen jullie van haarkleur of haarstijl? En gaat het dan om drastische veranderingen of om kleine, geleidelijke wijzigingen in de tijd? We zijn benieuwd! 

Groetjes, Charlotte, Trendystyle

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

20 gedachten over “Hoe vaak verander jij van haarstijl?”

 1. toen ik wat jonger was wisselde ik meer van haarstijl, dwz van aubergine naar blond en andersom.
  nu ben ik wat stabieler, draag het kort, soms iets langer
  het probleem is dat als ik mijn haar wat langer heb het weer zat wordt en dan toch weer kort laat knippen

 2. Om de 3 maanden doe ik mijn haar weer ander kleurtje, blond of bruin of rood of highlights, ligt er maar net aan waar ik zin in heb!

  Om de 5 maanden ofzo knip ik mijn haar geheel anders.
  Ene keer extreem kort, andere keer bobline, dan weer super lang met extentions!

 3. ik wissel elk jaar zo’n 7x van haarkleur en doe mijn haren elke dag anders.
  dan krullen, dan stijl, wafel, vlechten enzovoorts..
  vind het super om te doen!

 4. 3 jaar geleden elke maand, maar werk nu in andere kapsalon dus nu wil ik ze lang hebben, dus loop nu al 4 maanden met hetzelfde kapseltje rond, haha dat is lang voor mij!

 5. Ik spaar meestal altijd om lang haar, maar eens het lang is, heb ik weer zin in kort. Als ik het dan kort heb laten knippen, dan heb ik spijt dat m’n lang haar weg is en neem ik me voor om het niet kort meer te laten knippen, maar ‘k doe het toch telkens weer.

 6. ik heb de neiging om elke 2 maanden mijn haar anders te knippen en het steeds witter en witter te verven.
  ik heb nu 2 weken hetzelfde kapsel en wil nu al weer wat anders..
  + al zie ik iemand met hetzelfde haar als ik, wil ik gelijk diezelfde middag nog naar de kapper

 7. Ik heb van mezelf kort haar (boblijn) maar heb ongeveer 15 verschillende pruiken die ik regelmatig draag. Collega’s snappen er soms niks meer van dat ik de ene keer kort haar heb, de volgende dag lang, dan weer kort, dan weer lang blond haar enz. Ik hou van afwisseling en het is makkelijk, als ik een haarwerk gebruik hoef ik niet een uur voor de spiegel te staan !

 8. Sinds mijn geboorte ben ik 4x van haarstijl gewisseld.
  Van bob, naar lang, naar halflang, naar bob en nu heb ik het weer lang met lok!
  Zit er over te denken om misschien een rechte ipv schuine pony te knippen maar ik kom nooit aan de 104x!

 9. Denk al een hele tijd om inderdaad via een pruik van model, kleur te wisselen.
  Heb je een goede tip waar je mooie ( echt haar ) betaalbare pruiken kunt kopen. Groetjes Mathi

 10. ik verander mijn haar ongeveer 2x per jaar, de ene keer is het mijn pony die ik anders laat knippen andere keer de rest van mijn haar. daarnaast heb ik dit jaar ook al 2 verschillende haarkleuren gehad, dus die 104 is voor mij goed te doen!

 11. goh… als ik dit zo lees verander ik zelf nogal vaak van haarstijl.
  Meestal laat ik het om de maand knippen, behalve als ik het lang wil, dan moet ik nog twee weekjes wachten. Omdat mijn haar heel snel groeit kan ik het dus de ene maand in een bob, en de volgende keer gewoon weer tot over mijn schouders hebben. Ook kleur ik mijn haren, in de zomer is dit om de twee weken en in de winter om de maand. En idd. experimenteren met haarkleuren is heel leuk :D

 12. Heel eerlijk, ik verander eigelijk niet zo vaak.:$
  Maar laatst heb ik het toch weer blond geverft omdat het ‘in’ is en het me wel weer leuk lijkt. Sinds kort draag ik mijn haar ook weer naar achteren omdat mijn pony te lang is dus die laat ik binnenkort ook weer knippen.
  Verder ben ik van kledingstyle van stoer naar sexy gegaan en van zwart en donker naar kleur gegaan.

  xx

 13. Mijn haar is kort. Ik verander mijn haar ongeveer om de 2 maanden. Met het zelfde kapsel varieer ik regelmatig van styling. De ene keer gebruik ik een beetje gel, de andere keer doe ik scheiding eens anders, dan weer een vlecht erin, Zou mij niks verbazen als ik al over de 100 keer ben met mijn haar veranderen! Maar 104 keer.. dat is een tikkeltje overdreven!

 14. elke 3 weken verander ik mijn kapsel, een vriendin van mij is kapster en houdt van experimenteren en ik vind het leuk zoveel dingen proberen!

 15. Ik ben 5jaar trug begonnen met verfe van asblond me orginele haarkleur naar goudblond en steeds andere blonde tinte toen naar chocolade bruin toen met blonde plukke toen weer blond toen platinablond toen 1dag weer bruinpaars achtig toen volgende dag zwart toen blond en van lang haar steeds meer af tot boblijn en warig en rechte pony en schuine pony verschillende kapsels toen ik 12 was begon ik ongveer met verfe en rood heb ik erin gehad maja er zitte 2 kappers in mijn familie en ik hou van verandere dus why not ongeveer om de 4/3 weken verander ik het totaal anders.. nu heb ik weer lang met nephaar

 16. Ik ga twee keer per jaar naar de kapper om mijn (dode) haarpunten bij te laten knippen. In 2005 heb ik nog een halflange bob gehad, maar daar was ik snel op uitgekeken, vandaar dat ik het weer heb laten groeien. Mijn haar komt nu tot mijn onderrug en ik heb er nu minder werk van dan toen ik halflang haar had. Ik heb er een paar keer donderke lokken in laten verven bij de kapper. Maar ik heb nog nooit mijn hele haar laten verven. Op dit moment heb ik mijn natuurlijke haarkleur (lichtblond) en daar ben ik best tevreden mee.

 17. ik denk als ik goed over na denk dat ik het echt vaak veranderd heb !
  vroeger had ik het altijd lang of een beetje halflang, toen had ik nog dat hele lichte blonde haar en dan bij het einde pijpen krullen dan noemende ze wel eens engel of zo maar sinds denk ik ongeveer 3 jaar heb ik het kort of halflang ik heb veel met mijn gedaan ook geverfd maar ik moet zegen mijn echte haar kleur (goud blond) bevalt me wel. maar ik zit toch te denken om het light bruin te verven aan gezien ik blauwe ogen heb. ik weet niet of het me staat ik hoop het het wel. morgen ga naar de kapper even zin iets anders dan mij lange haar. dus ik denk dat ik al tegen de 104 aan zit

 18. niet. ik probeer mijn haar te laten groeien. maar ik wil zekker wel het zelfde model houden. mijn haar is blond en word in de zomer tog al ligter. ik heb het wel eens geverfd maar ben blij dat het er nu hellemaal uit is. het kost een hoop tijd en geld om geverfd haar bij te houden. ik heb zelf erg droog haar en probeer er altijd van alles aan te doen om een goeden vocht pijl te krijgen en te behouden.
  toen ik mijn haar verfde kwamen er handen vol haar uit.
  het is niet echt charmand dat overal waar ik gezten had plukken haar over bleven. en ook mijn kleding zat onder! nee hoor ben blij dat het eruit is en mijn haar nu weer gezond is.

Reacties zijn gesloten.