Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Hoe vaak verander jij van haarstijl?

Hoe vaak verander jij van haarstijl?

Uit een recent onderzoek van de Britse hairstylist Andrew Collinge, gepubliceerd in de Daily Mail, …

Uit een recent onderzoek van de Britse hairstylist Andrew Collinge, gepubliceerd in de Daily Mail, blijkt dat vrouwen tussen de 13 en 65 gemiddeld 104 keer in hun leven van haarstijl zouden wisselen.

De ondervraagde vrouwen (circa 3000) zouden gemiddeld twee keer per jaar veranderingen in hun kapsel of haarkleur aanbrengen en de meeste vrouwen zouden in hun leven ongeveer drie verschillende haarkleuren proberen. 

De redenen voor al deze veranderingen zijn volgens het onderzoek onder meer restyling, zin in verandering, het zat zijn van de eigen look, meer zelfverzekerdheid, maar ook het einde van een relatie, grijze haren of een belangrijke gebeurtenis. 

We kunnen ons wel in de resultaten van Collinges onderzoek vinden. Hoe vaak symboliseert een bezoek aan de kapper niet een nieuwe fase in ons leven of de zoektocht naar een nieuwe jij? Een knipbeurt staat in ieder geval voor veel meer dan alleen maar een routinebezoek om je haar gezond te houden. 

En als we bij onszelf nagaan dan denken we dat wij wel aan die 104 haarstijlen gaan komen! Ook voor haarkleuren gaat het Collinges verhaal op. Had ik net – na jaren hard sparen – mijn eigen haarkleur weer terug (ik had me stellig voorgenomen het niet meer te verven, ik veranderde gemiddeld wel drie keer van haarkleur), heb ik me voor de zomer toch weer tot highlights laten verleiden. 

Maar wat vinden jullie ervan? Hoe vaak veranderen jullie van haarkleur of haarstijl? En gaat het dan om drastische veranderingen of om kleine, geleidelijke wijzigingen in de tijd? We zijn benieuwd! 

Groetjes, Charlotte, Trendystyle

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE