Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Wildgroei, bikinilijn of gelijk maar alles weg?

Wildgroei, bikinilijn of gelijk maar alles weg?

Het is weer zomer en daarmee komt de ontharingskwestie weer helemaal in beeld. Dat okselhaar …

Het is weer zomer en daarmee komt de ontharingskwestie weer helemaal in beeld. Dat okselhaar helemaal verwijderd wordt, is inmiddels wel ingeburgerd. Maar voor ‘daaronder’ bestaan er heel wat varianten, ook al wordt er wel betoogd dat ‘total nude’ de trend is.

De Franse Elle heeft er zelfs een speciale term voor bedacht: ‘foufounista’. Een foufounista zou aldus zijn: een vrouw die haar lichaamsbeharing goed in toom houdt en die met name voor de ‘schaamstreek’ voor totale ontharing kiest.

Vooral de Françaises zouden deze zomer en masse voor een ‘total nude look’ kiezen en steeds meer Parijse beautysalons zouden behalve het harsen van ‘bikinilijnen’ en ‘streepjes’ ook een complete ontharingsbehandeling aanbieden.

Over de achtergrond van de nude rage is het laatste woord nog niet gezegd. Soms wordt verwezen naar de Arabische wereld waarin totale ontharing in elke sociale klasse usance zou zijn. Maar andere wetenschappers wijten de trend ook aan de invloed van de beelden uit erotische films waardoor we steeds meer vertrouwd geworden zouden zijn met compleet onthaarde lichamen.

Alles goed en wel. Trend of geen trend, waar het volgens ons nog altijd om gaat is wat wij zelf (en onze mannen!) mooi vinden. En dus zijn we weer eens benieuwd naar jullie persoonlijke mening. Gaan jullie deze zomer voor ‘total nude’ (en doe je het je mannetje ook aan). Of ben je alles behalve een… foufounista?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE