Wildgroei, bikinilijn of gelijk maar alles weg?

Het is weer zomer en daarmee komt de ontharingskwestie weer helemaal in beeld. Dat okselhaar helemaal verwijderd wordt, is inmiddels wel ingeburgerd. Maar voor ‘daaronder’ bestaan er heel wat varianten, ook al wordt er wel betoogd dat ‘total nude’ de trend is.

De Franse Elle heeft er zelfs een speciale term voor bedacht: ‘foufounista’. Een foufounista zou aldus zijn: een vrouw die haar lichaamsbeharing goed in toom houdt en die met name voor de ‘schaamstreek’ voor totale ontharing kiest.

Vooral de Françaises zouden deze zomer en masse voor een ‘total nude look’ kiezen en steeds meer Parijse beautysalons zouden behalve het harsen van ‘bikinilijnen’ en ‘streepjes’ ook een complete ontharingsbehandeling aanbieden.

Over de achtergrond van de nude rage is het laatste woord nog niet gezegd. Soms wordt verwezen naar de Arabische wereld waarin totale ontharing in elke sociale klasse usance zou zijn. Maar andere wetenschappers wijten de trend ook aan de invloed van de beelden uit erotische films waardoor we steeds meer vertrouwd geworden zouden zijn met compleet onthaarde lichamen.

Alles goed en wel. Trend of geen trend, waar het volgens ons nog altijd om gaat is wat wij zelf (en onze mannen!) mooi vinden. En dus zijn we weer eens benieuwd naar jullie persoonlijke mening. Gaan jullie deze zomer voor ‘total nude’ (en doe je het je mannetje ook aan). Of ben je alles behalve een… foufounista?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

35 gedachten over “Wildgroei, bikinilijn of gelijk maar alles weg?”

 1. Ik ben ook een voorstander van alles weg in de intieme zone!
  Niet alleen tijdens de zomermaanden,maar het ganse jaar door.
  Dat is veel gemakkelijker en het voelt lekkerder aan.
  Dus ik ben een foufounista!
  Bij een man vindt ik dit ook veel mooier en zachter!

  Joyce

 2. Al zeker 2 jaar het hele jaar door is alles glad bij mij,geeft een fris gevoel !
  Mijn man heeft ook alles glad,zelfs mijn zoon is glad bij zijn edele delen.
  Kortom wij doen dit al geruime tijd.
  Heerlijk hoor.!

 3. Volgens mij is dit toch niet echt een nieuwe trend. Kan me niet anders herinneren dan dat daar al jaren alles weg gaat. En onder de douche na het sporten zie je dit ook al jaren.
  ik ben sinds een tijdje overgestapt op een epileermachine om het grootste gedeelte weg te krijgen Bij de randjes scheer ik het gewoon want dat doet mij toch echt te veel zeer maar de rest van de venusheuvel is echt ideaal om te epileren. Hoef je er ook niet elke dag bij als het zomer is. Nouja in de winter vind ik dat eigenlijk ook wel gelden.
  Qua mannen hoeft het van mij niet allemaal weg, mag wel natuurlijk. Zolang het maar niet te lang is en niet teveel loslaat (en ik er zo dus geen last van tijdens de nachtelijke activiteiten) vindt ik het wel mannelijk!

  Groetjes Neddy

 4. Ik ben er ook een voorstander van het is prettiger frisser en staat beter en verzorgder ook bij een man ja.

  Dus alles lekker eraf :-)

 5. Als je nou gewoon een bikini aandoet (topje en shorts) heb je er helemaal geen last van, haha!

 6. Alles weg vind ik veel frisser en hygienischer!
  Ik doe dat echt al jaren!!

  Bij mannen hoeft het niet helemaal weg…maar wel goed bijgehouden worden! Er hoeven nou ook weer lange lokken te zitten iiieeeekk!!!

 7. Nou, ik vind een smal kort streepje op de venusheuvel mooi. de bikinilijn heb ik definitief laten ontharen. tussen de benen (de intiem streek) moet het ook helemaal glad zijn.

 8. Lichaamsbeharing is echt mannelijk, dat hoeft van mij dus ook niet weg! Alleen de baard en de snor. Bij vrouwen ziet lichaamsbeharing niet uit, dan is het net een halve man.

 9. ja alles weg daar beneden, en voor mijn vriend ook.
  vind ik toch het lekkers, het is frisser en het voelt fijner :)

 10. Ik ga voor een streepje want alles weg v ind ik meer doen denken aan een kinder kutje/ piemel. Bij de mannen zijkanten weg geschoren en haren kort geknipt ballen wel kaal en bij vrouwen een streepje. Vind het ook onzin als ze zeggen dat het hygienisacher is want dat is het eigenlijk niet aangezien de haren er juist zijn voor bescherming daarbij ben ik schoon genoeg dat het niet vies is een streepje bij mij.

 11. ik haal wel alles weg.
  maar dat is meer omdat ik dat zo’n eens in de maand wat hychienischer vind, en niet omdat het een trend is ofzo.
  wel vind ik dat je moet zorgen dat het niet onder je bikinibroekje vandaan groeit, maar verder maakt het me eigenlijk niks uit.

  bij mannen idem dito. ik heb er geen last van als het er zit.

 12. zelf ben ik absoluut een foufounista
  en het liefst zie ik dit ook bij mannen maar een beetje haar kan er mee door

 13. Wat een onzin! Lekker kroelen in een bosje haar. Fantastisch.
  Die zijdeachtige zachte haren onder oksels. Wat moet ik toch met een vent zonder lekker haar op zijn borst en verder…..
  Doe eens normaal, doe natuurlijk. Beetje bijwerken mag natuurlijk altijd. Wat hebben we toch tegen haren en waarom willen we altijd alles onder controle houden en veranderen wat de natuur ons geeft?? Wie doet een wedstrijdje de mooiste behaarde venusheuvel??
  Overigens, ten tijde van de Zonnekoning in Frankrijk gingen de dames die het konden betalen naar het badhuis en lieten daar met een pincet alle haren (behalve op het hoofd) verwijderen, las ik een tijdje geleden.
  Wat hebben we toch tegen haren? Het is maar net wie de trend set!

 14. Voor mij ( en man) alles eraf, ja inmiddels alweer 6 jaar.
  Goh, nooit gedacht dat dit nu nog een item zou zijn.

 15. Precies wat Anonymous zegt, ik heb wel ooit volledige ontharing geprobeerd, maar ik vind het echt totaal niet sexy. Voel me echt een kind. Ik houd het wel allemaal bij daaronder, maar doe dan (iets wat moet lijken op) een streepje. Ook de haren die ik dan wel laat groeien, laat ik niet te lang worden.

  Bij een man vind ik persoonlijk dat het allemaal mag blijven zitten. Vooral volledig onthaard vind ik er echt niet uit zien. Het mag wel een beetje mannelijk van mij ;)

 16. Helemaal mee eens, een man mag wel mannelijk blijven! Een beetje getrimd is tot daar aan toe, maar alles weg is mij te metro :)

  Zelf kies ik voor een netjes bijgewerkt landingbaantje, vind dat elegant en volwassen.

  Oja, en voor degenen die zeggen dat alles weg wel zo hygiënisch is: eeeuuhh… als je regelmatig doucht zijn haartjes ook gewoon hygiënisch hoor ;)

 17. Bij vrouwen gewoon alles weg bij mannen vind ik het belangrijk dat ze het wel bijhouden zodat het geen oerwoud is zowel de oksels als bij zijn edele delen.

 18. Bij mezelf wil ik alles graag helemaal weg hebben, maar bij een man vind ik lichaamshaar juist mooi. Als het maar een beetje bijgehouden is.

 19. Nee, ik laat alles groeien, okselhaar, beenhaar, schaamhaar, wildgroei dus heerlijk!! GRAPJE.;) Natuurlijk niet, alles is weg en ik ben helemaal kaal daarbeneden en ja ook onder mijn oksels en op mijn benen.:P Ik vind dat bij mezelf gewoon niet prettig en vind het zelfs een beetje vies met de maanndelijkse perioden (om het maar ff netjes te houden). Ook als je elke dag douched. Een strepje of ander vormpje vind ik wel kunnen.

  xx

 20. Heb een aantal laserbehandelingen ondergaan en mijn gehele lichaam is heerlijk haarvrij gemaakt.
  Iets anders wil ik niet meer en heb er ook geen seconde spijt van.
  Vooral heerlijk in de sauna en fris en hygienisch voor anderen bovendien.
  Ik spreek de wens uit dat meerdere mannen zich volledig laten ontharen, het is allang niet meer alleen voorbehouden aan vrouwen!

 21. Voor het eerst naar een beautysalon geweest voor de bikinilijn. Ik ben modern maar heb toch een schaamdrempel. In de praktijk viel het geweldig mee. Annet gdroeg zich als een professionel, zelfs witte jas aan en monddoekje voor. Daar lig je dan wijdbeens, en iemand anders scheert je eerst met een mesje kaal en daarna de grote zoemer,zo noem ik dat apparaat met lichtflitsen en radiogolven (ELOS-methode).
  Ondanks wat ze je beloven prikte het best. Zij nomen dat een een lichte tinteling. Het resultaat is nu na zes keer, Ik ben al een half jaar bezig, prima. Al komen er na 4 weken toch weer van die zwarte haartjes uitpiepen. De enige echte pijn zit in mijn portemonnaie. Met het resultaat ben iik zeer tevreden. Geeft meer gevoel, en minder luchtjes. Mijn advies vrouwen ook voor boven de veertig ga sparen en kom van je bikinihaar af. TOTAAL FOUFONISTA.

 22. Ik ben een Foufonista. Heerlijk! Eigenlijk zie ik het niet als iets byzonders, maar gewoon als lichaamsverzorging. Net als je oksels, je benen ook schaamstreek. Mannen hebben haargroei op hun gezicht, wat ze ook dagelijks weg halen. Dus het idee dat het voor bescherming is, lijkt mij niet van toepassing. Dat komt uit de oertijd. Toen mensen in de wildernis buiten liepen. Nu dragen we kleding, dus kunnen de haren eraf. Vrouwen die een snor hebben halen die er toch ook af? Of ze willen heel graag op hun vader lijken…..? Dat de wenkbrouwen blijven zitten is wel voor bescherming, dat er geen troep in je ogen komen. Tevens geeft het je een gezichtsuitdrukking. Het haar op je hoofd geeft je ook een uitstraling, je laat daardoor zien wie je bent. Maar lichaams haar, van mij mag het er af.

 23. Voor de bescherming lijkt mij ook onzin waartegen dan de kou hahahaha.

  Maar alles weggehaald is zeker beter verzorgder en netter bij zowel de man als vrouw ziet er niet echt uit overal die wilde haren moet er niet aan denken wat JOJO hierboven zegt is echt onzin maar ieder zijn mening, lekker kroelen in een bosje haar! ieeeek onder de oksels waar je lekker gaat zweten nou ruik maar eens aan die haren gatver de gatver.

  Nee hoor mensen alles lekker eraf ben het met velen hier eens.

 24. Bij mij is alles weg. Ik vind laten zitten onverzorgd. We zijn de oertijd inmiddels voorbij en er worden niet voor niks scheermessen verkocht! En met je menstruatie is haar niet bepaalt fris…

 25. Persoonlijk begrijp ik de kaalobsessie niet. Allereerst heeft haar een biologische functie. Haal het weg en allerlei infecties, bacteriën e.d. hebben vrij spel. Dus de meiden die brullen dat het “hygienischer” is hebben overduidelijk niet opgelet tijdens hun biologieles. Weleens over feromonen gehoord? De hele – overigens normale – menselijke natuur wordt weggelaserd, gewaxed of geschoren. Huppel vrolijk Amerika achterna, wordt een kale, plastic Barbiepop. . .Daarnaast vind ik kaal gewoon lelijk. En ik val niet op kleine meisjes, maar op echte vrouwen. Sterker nog: ik vind kaal echt een absolute (seksuele) afknapper!

 26. Volledig met Ben eens! Ik vind kaal zelfs weerzinwekkend!
  En overigens: het argument dat kaal hygiënischer is, gaat absoluut niet op! Van dat gescheer ontstaan heel kleine infecties, er kunnen zelfs waterwratten van ontstaan: Hoezo hygiënisch?
  Het is ons gewoon allemaal aangepraat door de media en de commercie dat kaal hygiënischer zou zijn. Waren we dan allemaal vies toen zo’n 20 jaar geleden het scheren nog niet zo’n rage was?Natuurlijk niet!
  Nee, we moeten er allemaal ineens hetzelfde uitzien: geen enkele variatie meer!
  Dat er (enkele) mensen zijn die het kaal scheren omdat ze dat nou eenmaal mooier, sexyer of hygiënischer vinden, dat moeten ze natuurlijk zelf weten, maar dat nu ineens werkelijk iedereen zich kaal scheert, vind ik volkomen van de gekke. We laten het ons gewoon aanpraten. We durven het niet meer te laten staan, omdat het tegenwoordig nou eenmaal zo hoort! We zijn, met andere woorden, gehersenspoeld. Het wordt tijd dat die trend weer eens wat teruggedraaid wordt, zodat er weer eens wat meer variatie komt.
  Dus: durf gewoon je schaamhaar weer te laten staan en laat je niets aanpraten. Loop de kudde niet domweg achterna!

 27. Wat een zever, dit is jaren de trend geweest, maar tegenwoordig is harig opnieuw de norm. Niks sexierdan een lekker natuurlijk harig poesje!

Reacties zijn gesloten.