Trendystyle.net | The Blonde Potato | Ik heb mijn wenkbrauwen laten microbladen!

Ik heb mijn wenkbrauwen laten microbladen!

Wenkbrauwen zijn zo een beetje mijn obsessie geworden – van wie niet? – en ik …

Microblading
Ik heb mijn wenkbrauwen laten microbladen, ph. Mauro Pilotto

Wenkbrauwen zijn zo een beetje mijn obsessie geworden – van wie niet? – en ik speelde al maanden met het idee om ze te laten microbladen. Ik had die techniek leren kennen tijdens een interview in een Brow Bar. Het is een semi-permanente make-uptechniek waarbij met mesjes pigment in de huid wordt gekrast. Ik had me in verschillende salons in Nederland en buitenland georiënteerd. In Milaan hadden ze zelfs al de vorm bepaald (ik vond ‘m niet mooi!). Maar ik durfde de stap niet te zetten.

En toen heb ik iets impulsiefs gedaan. Een vriendin van me heeft een beautysalon waar (daar kwam ik pas achter) ze microbladen – ze heeft zelf supermooie wenkbrauwen – en daar heb ik het van de ene op de andere dag gewoon laten doen.

Het was eng. Laat ik je dat wel vertellen.

Eerst moest de vorm bepaald worden en dat is niet gemakkelijk. Tijdens mijn bezoekjes aan andere salons had ik al wat advies gehad maar lang niet altijd stond ik daarachter. Ik houd van natuurlijke wenkbrauwen dus mijn idee is: volg de lijn die erin zit, maak ‘m op z’n hoogst wat mooier. Na een half uur hadden we met een wenkbrauwpotlood de lijnen uitgezet en na wat gepas en gemeet zagen de wenkbrauwen er symmetrisch uit.

Daarna moest de kleur gekozen worden. Ik wilde die vrij licht om een ‘Dracula’ effect te voorkomen. De behandeling moet na ongeveer vier tot acht weken herhaald worden. Ik zou dan alsnog de kleur wat kunnen laten versterken.

Microblading is te vergelijken met het zetten van een (micro)tatoeage met semi-permanent resultaat. Na verloop van tijd – zes maanden tot een jaar – vervaagt de kleur. Ik heb me laten vertellen dat er verschillende methodes zijn. Bij ‘hair strokes’ worden er afzonderlijke haartjes getekend. Dat ziet er ontzettend natuurlijk uit. Kies je voor de ‘schaduwtechniek’ dan krijg je meer het idee van een opgemaakte wenkbrauw waarbij de huid is ingekleurd. Ik heb voor deze techniek gekozen.

Om de pijn tegen te gaan, wordt een verdovende zalf op de wenkbrauwen aangebracht. In Nederland mag deze zalf alleen op doktersrecept worden verstrekt. Je zult dus van tevoren bij de huisarts een verdovende zalf op je eigen naam moeten laten voorschrijven. Met die zalf voel je eigenlijk niet veel meer.

Maar toch blijft het eng. Ik hoorde het mesje in mijn huid krassen en hield me doodstil, zo bang was ik dat ze zou uitschieten. Af en toe mocht ik het resultaat zien en meedenken over het resultaat. Al met al was de klus uiteindelijk vrij snel geklaard en stond ik een beetje bibberig van de stoel op.

De eerste week na een behandeling zien de wenkbrauwen er wat donkerder uit dan het uiteindelijke resultaat. Ik zag in de spiegel dan ook twee forse strepen die ook nog eens glinsterden van de vaseline die erop was gesmeerd. Maar al met al stond het toch al mooi.

Kort na de behandeling kwam het gevoel in mijn wenkbrauwen terug en dan voel je toch wel even dat er iets gebeurd is. Het trekkerige gevoel bleef een paar dagen aanhouden, maar dat had ik er graag voor over. Ook mochten mijn wenkbrauwen de eerste dagen niet nat worden (beter nog als er een week lang geen water bij kwam) en mocht ik niet in de zon. Verder moest ik de wenkbrauwen voortdurend insmeren met vaseline, iets wat ik graag deed, want het voelde goed.

Inmiddels ben ik alweer terug geweest voor de tweede behandeling die inbegrepen is in de totaalprijs. Op deze manier wordt de vorm na een maandje nog eens extra bijgeschaafd. Ik zag er niet tegenop maar had wel weer een beetje napijn.

Ondertussen ben ik nog steeds enorm blij met het resultaat. Het is supernatuurlijk en ik hoef niets meer aan mijn wenkbrauwen te doen. Ik sta ’s morgens met perfecte brauwen op en dat is fantastisch voor iemand die van zichzelf vrij lichte wenkbrauwen heeft. Het resultaat is, raar genoeg, dat ik me nu ook veel minder opmaak. Ik sla soms zelfs mijn mascara over! Alleen voor de avond zet ik mijn wenkbrauwen wel eens iets donkerder en dikker aan, maar verder hoef ik er (voorlopig) niets meer aan te doen.


charlotte-mesmanDoor Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via haar kolom The Blonde Potato deelt ze haar passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE