Trendystyle.net | Culinair | Hoofdgerechten | Een vondst: bloemkool couscous!

Een vondst: bloemkool couscous!

Deze week heb ik bloemkool couscous ontdekt. De gourmands onder jullie zullen zuchten en denken: …

Bloemkoolcouscous
Sint-Jacobsschelpen op een bedje van bloemkoolcouscous (en gierst)

Deze week heb ik bloemkool couscous ontdekt. De gourmands onder jullie zullen zuchten en denken: Hè, hè, komt ze er nu pas achter! Maar voor degenen die het nog niet kennen, is hier het recept. Ik kan er niet over uit hoe eenvoudig, lekker en gezond dit is. Een vondst!

Ingrediënten

  • 1 Bloemkool
  • Extravergine olijfolie
  • Fijn (zee)zout

Benodigdheden

  • Box rasp (een vierkante, vierzijdige rasp) of keukenmachine

Bereiding

BloemkoolcouscousBloemkoolcouscous

Maak de keuze tussen rasp of keukenmachine. Met een (scherpe) rasp krijg je het beste resultaat maar het is wel even werk. Ga je voor deze methode, snijd de bloemkool dan in stukken maar laat er een steeltje aanzitten zodat je houvast hebt bij het raspen. Alleen de roosjes zelf rasp je tot couscous. Gebruik je een keukenmachine, snijd dan alle roosjes los van de stam. Was de groente grondig.

Rasp de roosjes of vermaal ze in de keukenmachine totdat de bloemkoolroosjes de structuur van couscous hebben.

Je kunt de bloemkoolcouscous rauw eten of als garnering voor een salade of gerecht gebruiken. Je kunt de couscous ook even opbakken in wat olijfolie met zout. Verhit daartoe wat olijfolie in een koekenpan, voeg de couscous aan de hete olie toe en bak ‘m op een middelhoog vuur lichtjes op. Breng de couscous op smaak met fijn zeezout.

Je kunt de bloemkoolcouscous ook roosteren in de oven. Vermeng de couscous met wat olijfolie en spreid de korrels uit op een bakplaat (met aluminiumfolie). Rooster de couscous maar pas op dat de korrels niet te bruin worden. Geroosterde couscouskorrels zijn perfect voor de garnering van bijvoorbeeld visgerechten.

Eigenlijk kun je oneindig veel met bloemkoolcouscous doen. Zo kun je de couscous een mediterrane smaak meegeven door er allerlei ingrediënten aan toe te voegen als tomaten, olijven, peterselie en pijnboompitten. Je kunt deze ingrediënten meebakken in de koekenpan of later toevoegen. Je kunt de couscous verder op smaak brengen met vers citroensap, met mosterd, met zeezout en rauwe olijfolie. Het zijn maar ideeën. Laat je fantasie gaan.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE