Trendystyle.net | Liefde en relaties | Relatie. Als hij gaat stappen met de boyz

Relatie. Als hij gaat stappen met de boyz

Sorry, het spijt me, ik beken. Ik heb voor luistervink gespeeld! Laatst liep ik in …

Relatie
Relatie. Als hij gaat stappen met de boyz

Sorry, het spijt me, ik beken. Ik heb voor luistervink gespeeld! Laatst liep ik in de sportschool een half uurtje op de loopband en heb toen – eerst uit verveling maar daarna met interesse – het gesprek van de twee meisjes naast mij afgeluisterd. Het ene meisje verzuchtte wanhopig: ‘Als hij met zijn vrienden gaat stappen, word ik helemaal gek. Ik kan geen rust vinden en blijf op tot hij weer thuis is. Dan vuur ik allerlei vragen op hem af. Ik moet alle details weten maar ook dan nog blijft het knagen‘. Dezelfde avond had ik een vriendin aan de lijn. ‘Ik houd het even kort‘, zei ze direct. ‘Hij is een avondje stappen en ik wil de tijd dat ik alleen ben even helemaal aan mezelf besteden. Ik ga uitgebreid in bad met een goed boek!

Twee uitersten. Twee verschillende manieren om te reageren op een situatie die zich vaak genoeg voordoet: hij gaat stappen met zijn vrienden. De een ervaart het als problematisch, de ander is er helemaal gerust op en vindt het alleen prettig om even alleen te zijn.

De reacties zijn verschillend. Dat blijkt ook uit de vele mails die we van jullie ontvangen. ‘Ik kan er helemaal inkomen dat hij het leuk vindt om zijn vrienden weer eens te zien‘, schrijft Lieke. ‘Ik ga toch ook met mijn vriendinnen naar de bioscoop?‘ Sigrid mailt: ‘Ik vind het niet leuk als hij uitgaat. Ik ben niet bang dat hij naar andere vrouwen kijkt, maar ik zou het heel erg vinden als hij het met zijn vrienden leuker heeft dan met mij…‘ en Ellen schrijft: ‘Als hij gaat stappen, word ik stinkend jaloers!

Eigenlijk zijn al deze reacties begrijpelijk. Het zal van je karakter, maar ook van je relatie en vooral van hoe zeker jij van jezelf (en van hem) bent, afhangen hoe je reageert op zijn avondje stappen. Heb je er problemen mee, dan doe je er in ieder geval goed aan om het hem te vertellen. Je ziet, zo gek is het helemaal niet! Je bent in ieder geval niet de enige, en hij zal zeker begrip voor je gevoelens hebben.

Verder is het belangrijk dat jullie duidelijke afspraken maken. Vind je het vervelend als hij erg laat thuiskomt, spreek dan samen een tijd af. Vind je het fijn om te weten waar hij naartoe gaat, vraag het dan. En maak afspraken over elkaar wel of niet bellen (een telefoontje na een biertje vanuit een lawaaierige disco is vaak niet zo’n succes). Zo voorkom je misverstanden en misschien wel ruzies.

Zorg verder dat je de avond dat je alleen bent, iets omhanden hebt. Vind je het fijn om even alleen te zijn, plan dan je avond zodat je er het maximale uithaalt en hij, als hij terugkomt, een sereen en tevreden persoontje aantreft. Vind je het vervelend, dan is het helemaal van belangrijk dat je invulling aan je avond geeft. Nodig een vriendin uit om een video te komen kijken of ga met je vriendinnen uit eten. Heeft hij een vaste ‘stapavond’ dan zou je zelfs kunnen overwegen om je in te schrijven voor een cursus die op die avond gehouden wordt. Niet alleen heb je zo geen tijd om te piekeren, maar je onderneemt iets nieuws, iets helemaal voor jezelf en dat is vaak de beste egoboost, iets wat je in deze situatie nu juist nodig hebt.

Ga in ieder geval niet bij de pakken neerzitten, bedenk dat hij, net zoals jij, ook behoefte heeft aan ‘me-time’ (volkomen normaal!) en aan contact met zijn vrienden, en vergeet vooral niet dat hij van je houdt (waarom zou hij dan immers elke keer weer bij je terugkomen?).

Tot zover onze tips. Maar jullie hebben er vast meer? Hoe ervaringen jullie het als hij gaat stappen? En wat doe je tegen negatieve gevoelens? Mail ons je ervaringen en tips.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE