Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Water voor een slanke lijn

Water voor een slanke lijn

Waarschijnlijk vertellen we je niets nieuws als we zeggen dat het belangrijk is minstens 1½ …

water-lijn-01
Water voor een slanke lijn

Waarschijnlijk vertellen we je niets nieuws als we zeggen dat het belangrijk is minstens 1½ liter water per dag te drinken. Waaròm het zo belangrijk is, weet misschien niet iedereen. Daarom willen we dit onderwerp hieronder toch nog eenmaal ter sprake brengen.

Onze lichaam bestaat voor circa 55% tot 75% uit water. Deze vloeistof is fundamenteel voor het functioneren van ons lichaam. Zo helpt water onder andere de voedingsstoffen en de zuurstoftoevoer te reguleren, helpt het de afvalstoffen te verwijderen en beschermt het de organen en de weefsels.

Iedere dag verliezen we – afhankelijk van de omstandigheden – ongeveer 1 ½ liter water. Om gezond te blijven dient dit verlies te worden aangevuld. In sommige situaties is het belangrijk méér water te drinken, bijvoorbeeld bij warm weer, bij intensieve sport, wanneer je diarree hebt (gehad) of hebt overgegeven of wanneer je zwanger bent.

Inderdaad, het is vervelend en saai om altijd maar water te moeten drinken (om maar te zwijgen van het feit dat je steeds naar het toilet moet rennen) en meer dan een liter per dag is niet weinig.

Toch is het belangrijk dat je jezelf daartoe dwingt. Om je aan het drinken van water te helpen herinneren, is het handig altijd een flesje in je tas te dragen (naar je werk, naar de fitness, wanneer je gaat shoppen). Plastic halfliter flesjes zijn hiervoor uitstekend geschikt. Ze wegen bijna niets en nemen weinig plaats in. Wen jezelf eraan regelmatig te drinken en het flesje bij te vullen wanneer het halfleeg is.

Ter motivatie

Water is goed voor je huid, helpt tegen cellulite en… het stopt een hongergevoel (handig voor als je op dieet bent).

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE