Water voor een slanke lijn

water-lijn-01
Water voor een slanke lijn

Waarschijnlijk vertellen we je niets nieuws als we zeggen dat het belangrijk is minstens 1½ liter water per dag te drinken. Waaròm het zo belangrijk is, weet misschien niet iedereen. Daarom willen we dit onderwerp hieronder toch nog eenmaal ter sprake brengen.

Onze lichaam bestaat voor circa 55% tot 75% uit water. Deze vloeistof is fundamenteel voor het functioneren van ons lichaam. Zo helpt water onder andere de voedingsstoffen en de zuurstoftoevoer te reguleren, helpt het de afvalstoffen te verwijderen en beschermt het de organen en de weefsels.

Iedere dag verliezen we – afhankelijk van de omstandigheden – ongeveer 1 ½ liter water. Om gezond te blijven dient dit verlies te worden aangevuld. In sommige situaties is het belangrijk méér water te drinken, bijvoorbeeld bij warm weer, bij intensieve sport, wanneer je diarree hebt (gehad) of hebt overgegeven of wanneer je zwanger bent.

Inderdaad, het is vervelend en saai om altijd maar water te moeten drinken (om maar te zwijgen van het feit dat je steeds naar het toilet moet rennen) en meer dan een liter per dag is niet weinig.

Toch is het belangrijk dat je jezelf daartoe dwingt. Om je aan het drinken van water te helpen herinneren, is het handig altijd een flesje in je tas te dragen (naar je werk, naar de fitness, wanneer je gaat shoppen). Plastic halfliter flesjes zijn hiervoor uitstekend geschikt. Ze wegen bijna niets en nemen weinig plaats in. Wen jezelf eraan regelmatig te drinken en het flesje bij te vullen wanneer het halfleeg is.

Ter motivatie

Water is goed voor je huid, helpt tegen cellulite en… het stopt een hongergevoel (handig voor als je op dieet bent).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE