Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | De nieuwste make-up trends: een blote huid, glossy ogen en…

De nieuwste make-up trends: een blote huid, glossy ogen en…

Een nauwelijks opgemaakte huid, glossy ogen en lippen die net gekust lijken te hebben. Dat …

Een nauwelijks opgemaakte huid, glossy ogen en lippen die net gekust lijken te hebben. Dat is de make-up look die topvisagist Benjamin Puckey voor de catwalk show van Costume National herfst winter 2016 ontwierp. De look is tegelijkertijd stout en modern. Wij werden op slag verliefd op deze maquillage die je eigenlijk overal en altijd kunt ‘dragen’.

We vroegen Benjamin Puckey om ons er meer over te vertellen. Bekijk het interview video maar eens. Overigens is het leuk om te weten dat Benjamin – wiens werk verscheen in onder meer French Vogue, Allure, Harper’s Bazaar, W Magazine en Interview – opgegroeid is in Amsterdam en we tussen de bedrijven door gezellig in het Nederlands konden praten :-)

Terug naar de look. Die is een beetje ambigue met een vrij wild tomboy-achtig kapsel en haar dat in de ogen van de modellen hangt en een deel van het gezicht bedekt. Daarom heeft Benjamin in de make-up willen focussen op de mond die eruit ziet alsof ‘ie net een jongen – of een meisje – heeft gekust.

Voor dit ‘ik-heb-net-gekuste’-effect adviseert Benjamin om je lippen te vlekken met een vrij dikke kwast die doordrenkt is met lippenstift. Je maakt dus niet de klassieke heen-en-weer bewegingen over je lippen maar dept het product met op- en neergaande bewegingen op je mond.

make-up-costume-national-fw2016-01
Dep je lippenstift op je lippen met een vrij dikke kwast voor een ‘ondeugend’ I Just Kissed A Guy effect, make-up: Benjamin Puckey voor M.A.C.

De ogen zijn heel licht opgemaakt met een taupekleurige gloss. Voor deze look gebruik je nu eens geen mascara, zodat alle aandacht naar de lippen gaat. De huid is supernatuurlijk en mooi dankzij een beetje foundation en een highlighter (M.A.C. Quik Trik Stick).

make-up-costume-national-fw2016-03
Het geheim van deze look: een beetje gloss op je ogen en de focus op je mond, make-up Benjamin Puckey voor M.A.C.
make-up-costume-national-fw2016-02
Glossy ogen en de focus op de mond, make-up: Benjamin Puckey voor M.A.C., catwalk show: Costume National

Aan het einde van het video interview verklapt Benjamin ons ook alvast de allernieuwste make-up trends voor herfst winter 2016 2017: een blote huid, focus op de lippen, donker opgemaakte ogen en vooral veel glitter. Wij verheugen ons er nu al op!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE