Trendystyle.net | Fashion trends | Kledingtips | Voorjaarswoede!

Voorjaarswoede!

Al voorjaarswoede? Deze kledingstukken heb ik weggedaan :-) Afgelopen week ben ik eens door de …

Al voorjaarswoede? Deze kledingstukken heb ik weggedaan :-)

Afgelopen week ben ik eens door de zomerkleren heengegaan die ergens op de zolder lagen. De kleding dateerde van drie tot ongeveer tien jaar geleden. Het was opvallend om te zien hoe de mode door de jaren heen veranderd is.

Bij het wegdoen heb ik natuurlijk het criterium ‘Zou ik het nog dragen?’ aangehouden, maar ik heb de kledingstukken ook qua stijl vergeleken met de trends van dit moment. Was de lijn of vormgeving (of het materiaal) erg verouderd, dan betekende dat ‘exit’. Dit zijn de kledingstukken die ik weg heb gedaan.

  1. Strakke triangeltopjes. Wat had ik er veel van! Nu zou ik zo’n topje niet meer dragen (tenzij onder een truitje of vestje, maar dan heb ik liever een katoenen hemdje).
  2. Katoenen bloesjes met aan de voorkant een geplisseerd plastronnetje. Ze waren jaren geleden in de mode en ik heb er verschillende exemplaren van gekocht. Nu draag ik liever van die doorzichtige bloesjes met hooggesloten kraagjes en misschien zelfs wel een strik.
  3. Overslag jurkjes in jersey stofjes (zo strak dat je elke maaltijd zit zitten!). Ook hier had ik er een hele serie van en ik heb ze allemaal weggedaan. Tegenwoordig zijn de jurkjes veel volumineuzer en zien we veel luchtige materialen.
  4. Wijde linnen jurkjes (die als een zak om je lijf vallen). Ook hier had ik er een paar van, maar de look is verouderd. Ik heb nu liever een kort heuprokje of een sexy kokerrok tot op de knie.
  5. Knielange bermuda’s in spijkerstof of dik katoen. Herinneren jullie die periode? Ik kon er niet genoeg van krijgen! Nu draag je toch veel liever slim fit jeans of een ander strak broekje?
  6. Uitwaaierende, aangerimpelde rokken met halflage taille. We droegen ze met een ceintuur laag op de heupen, weet je nog? Ik zie me er niet meer in lopen.
  7. Polojurkjes en poloshirts. Ook deze rage lijkt een beetje overgewaaid. Ik heb er in ieder geval geen zin meer in!
  8. En dan was er de trend van de bloesjes en truitjes met pofmouwtjes. Ook voor die kledingstukken was het exit!
  9. Tot slot heb ik nog wat wilde prints (waaronder een zebraprint) weggedaan. Dit seizoen zijn de fantasieën veel geraffineerder (ik zag her en der ook weer Hermès geïnspireerde prints opduiken).

Of mijn kast nu leeg is? Helaas niet! Maar een beetje meer ruimte heb ik wel. Nu is het de kunst om dit seizoen weinig en heel gericht te kopen!

Zijn jullie al bezig met het opruimen van je kast? Wat houd je? Wat doe je weg?

Meer op Trendystyle.net

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE