Verliefd op twee mensen tegelijk. Wat nu?

verliefd-twee-mensenLiefde laat zich niet in een flesje stoppen. ‘Hier schat, hier heb je AL mijn liefde. Zuinig op zijn! Mijn hart is helemaal voor jou.’. Nee, zo werkt het niet. Het hart laat zich niet commanderen. En het kan soms heel rare zijsprongen maken.

Ik kijk in zijn gezicht. Een charmant gezicht. Open en eerlijk. Blauwe ogen, een wilde krullenbos. Ik ken hem al een tijdje. Genoeg om over liefdesperikelen te praten. En dit keer heeft hij veel te vertellen. ‘Weet je nog dat ik met dat meisje uit Den Haag was? We woonden al negen jaar samen.’ Ik weet het nog. Hij had me foto’s laten zien. Een schitterende vrouw, het modellentype. Om trots op te zijn. ‘Ik heb het uitgemaakt. Ben over mijn oren verliefd geworden op een andere vrouw en woon nu met haar samen.’

Mijn mond valt even open. Ik realiseer me direct hoe dramatisch dit moet zijn. ‘Ze wil me maar niet loslaten. Gisteren nog appte ze me foto’s van ons samen. Het was zo moeilijk maar ik uiteindelijk heb ik mijn hart gevolgd.’ Hij zoekt bevestiging.

‘Liefde laat zich niet in een flesje stoppen. ‘Hier schat, hier heb je AL mijn liefde. Zuinig op zijn! Mijn hart is helemaal voor jou,’ zo redeneert’ie. ‘Ik houd van twee vrouwen. Het is verschrikkelijk. Ik wil niemand pijn doen. Eigenlijk zou ik allebei deze vrouwen aan mijn zij willen hebben…’ Ja, schat, dat kan nu eenmaal niet. Dit pikt geen vrouw!

Dat ziet hij zelf ook wel in. En dus heeft hij voor die nieuwe vrouw gekozen, de vrouw waar hij (nu?) het meest verliefd op is. Hij heeft zijn hart gevolgd. Maanden gingen erover heen voordat zijn voormalige vriendin het had geaccepteerd en ze zijn appartement verlaten had. In de tussentijd was hij maar voor tijdje bij zijn nieuwe liefde ingetrokken. Zodat zijn ex op haar tijd het huis kon verlaten.

‘En toch blijf ik ook voor mijn vorige vriendin voelen. Het is zo moeilijk. Maar ik weet dat ik er goed aan gedaan heb om mijn hart te volgen… Als ik dan toch iemand pijn moet doen, kan ik maar beter die beslissing nemen waarin ik tenminste mezelf spaar.’

Ik kan er wel inkomen. Toch lijkt het me erg moeilijk om iemand na zo lange tijd te verlaten. ‘Ik heb geen moeite met de rol van de ‘verlater’, de ‘slechte en gemene man die er met een ander vandoor gaat’. Ik worstel alleen met de vraag wat ik met deze liefde voor twee vrouwen moet doen. Ik blijf toch ook van mijn vorige vriendin houden…’

Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik denk dat ik in zijn situatie hetzelfde zou hebben gedaan. Of zou hebben willen doen. Ik weet niet of ik de moed zou hebben om een 9-jarige relatie met iemand waarvan je houdt uit te maken voor iemand waar je (blijkbaar) nog meer van houdt.

Hebben jullie wel eens in zo’n situatie gezeten? En wat hebben jullie gedaan? Alles diep weggestopt en doorgaan met je oude leventje? Of hebben jullie de avontuurlijke stap gezet, de sprong in het diepe genomen, en voor die ‘nieuwe’ persoon gekozen? We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

7 gedachten over “Verliefd op twee mensen tegelijk. Wat nu?”

 1. Ik zit nu in zo’n situatie. Ik ben al 5 jaar gelukkig met mijn vriend maar nu verliefd geworden op mijn collega en het is wederzijds en hij is getrouwd. We hebben besproken het niet te uiten en niet door te zetten maar het is zo moeilijk. Ik zie hem vaak, we werken nauw samen. Oh wat voor keus ik moet maken, ik weet het niet.

 2. Kamp momenteel met hetzelfde probleem. Heb een gelukkige relatie maar mijn ex die mij voortdurend opzoekt en mij niet met rust kant laten. Dit zorgt ervoor dat je geen tijd heb om die relatie te verwerken en door te gaan met je leven, met de nieuwe persoon dus. Ik nam ook de beslissing om volledig voor mijn nieuwe vriend te gaan, maar na een tijdje blijft het ook knagen en zeker wanneer je ex van geen ophouden weet. Ik heb het niet ter sprake gebracht bij mijn vriend omdat ik geen ruzie daaromtrent wil en hem er geen pijn wil mee doen. Toch heb ik besloten dat ik ff alleen wil zijn om is te voelen wie ik nu echt mis en van wie ik het meeste hou. Hopelijk wordt nu alles duidelijk. Ik hoop dat je er snel uit raakt, want is lastige situatie

 3. Ik heb ook zoiets. Ik ben bijna 5 jaar getrouwd. Toen ik mijn man leerde kennen was hij heel goed bevriend met een andere jongen. Toen ik die jongen leerde kennen was het liefde op het eerste gezicht. Maar tegelijk was ik ook smoor op mijn huidige man. Ik heb er uiteraard niets mee gedaan.

  Na een tijdje is de vriendschap tussen mijn man en die jongen stukgelopen. En ondanks dat het nu al een aantal jaren geleden is denk ik nog regelmatig aan die jongen. Ik zag hem vandaag toevallig in de supermarkt en mijn hart maakte een sprongetje.. Na al die jaren ben ik nog steeds niet over die jongen heen. Ik voel me daar enorm schuldig over tegenover mijn man, Ik zou mijn man ook zeker niet kwijt willen. Ik heb een gezinnetje met hem en hij is mijn maatje.

  Ik ga er uiteraard niks mee doen en ik hoop maar dat mijn gevoel voor deze andere jongen vanzelf slijt..

 4. Herkenbaar, na een relatie van 4 jaar (met 3 jaar samenwonen) met mijn ex, mijn eerste vriend, mijn eerste liefde werd ik vanzelfsprekend aangenomen. We waren heel jong en op onbekend terrein. Ik zocht naar aandacht door veel uit te gaan, maar nooit vreemd te gaan. Ik kwam iemand tegen waar het mee klikte die ook in een relatie zat. Na 1 maand hebben wij beide onze lange relatie verbroken en zijn wij vrijwel meteen samen gaan daten, wat al snel eindigde in een relatie. Mijn ex gaf mij niet zomaar op, en zag in dat hij mij al die jaren té vanzelfsprekend heeft aangenomen. Hier was en blijf ik vatbaar voor.. It comes and goes. Maar na lange tijd, komt dat gevoel en een soort “gemis” altijd terug. Erg oneerlijk voor mijn huidige partner.. Het is lastig, ik wil niemand verdriet doen en een goede keus maken. Maar mijn hoofd zit zo vol, dat ik niet kan horen wat ik nou eigenlijk wil.. Dus als je je hart kan volgen, doe het!

 5. Ik ben heel erg benieuwd hoe iedereen hierboven er nu in staat. Aangezien ik nu in zo’n situatie zit die al vanaf oktober speelt. Ik ben nog steeds gek op mijn ex vriendin waar ik 3 jaar een relatie mee heb gehad en mee heb samen gewoond. Als ik aan haar denk voelt het goed maar ik moet ook heel veel huilen. Tegelijkertijd ben ik aan het daten met een ander waar ik verliefd op ben en het heel leuk mee heb. Ik word onzeker als ik niets van haar hoor maar tegelijkertijd probeer ik haar ook een klein beetje op afstand te houden omdat ik geen relatie met haar aan kan gaan door de gevoelens naar mijn ex. Waar ik overigens geen contact meer mee heb. Wat te doen..

 6. Ik ben al van juni 2015 verliefd op een collega. Drie maand voordien heb ik mijn huidige vriendin ten huwelijk gevraagd. Kort daarna stond de Trouwdatum vast. Heb geprobeerd om deze verliefdheid vanzelf te laten overgaan. Wat niet gelukt is. In Oktober zijn we een stap verder gegaan, wat leidde tot een dubbel leven. Alles zo uitstippelen,plannen en beliegen…Even daarna de trouw geannuleerd en eind vorige maand alles opgebiecht. Logeer al drie weken bij mn moeder. Mijn vriendin wilt mij alles vergeven en ervoor vechten. Mijn collega doet er alles aan om ‘ons’ te laten lukken. Ik weet nog steeds niet wat te doen. Kiezen is verliezen. Ben er kapot van en voel me rotschuldig. Heb mijn vriendin huisje tuintje boompje gegeven en laat haar gebroken achter. Wat te doen….

 7. Ik ben sinds 1995 samen met mijn man, we zijn in 2000 getrouwd en hebben samen 3 hele lieve kinderen. In 2004 heb ik een buitenechtelijke affaire gehad wat mijn man me toen heeft vergeven; ikzelf dacht ‘dit overkomt me NOOIT meer’, zoveel verdriet!’. Vorig jaar begint er een nieuwe collega die ik moest opleiden, we komen heel goed overeen, te goed … En ja, ongelooflijk, ben ik weer in een extra relatie beland. En ja, voor hem wilde ik alles opgeven en opnieuw met hem beginnen … Tot op die dag, 16 mei, hoor ik dat hij voor zijn gezin kiest. Kapot en totaal aan mijn lot overgelaten probeer ik weer recht te kruipen. Ik denk dat niemand kan geloven hoe mijn man me dit voor een 2de keer vergeeft maar hij zegt dat hij van me houdt en zijn kinderen niet wil delen … DUS ja, ik ben nog steeds bij mijn man al voel ik me heel laf! Maar mijn man is blij, de kinderen zijn gelukkig, de familie en schoonfamilie super content dat ons huwelijk nog stand houdt. Ik vind dat het leven hele rare wendingen kan nemen en het allerminst dat ik kan zeggen is dat mijn leven op 40jaar al saai is geweest. Ik heb echt geen idee hoe mijn leven verder zal evalueren maar ik ben in ieder geval benieuwd … iedereen schreeft zijn eigen boek… iedereen heeft zijn verhaal … dat is net zo mooi aan het leven …

Reacties zijn gesloten.