Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Top visagist Tom Pecheux over make-up, passie en liefde

Top visagist Tom Pecheux over make-up, passie en liefde

‘Ik hoop dat vrouwen begrijpen dat ze met een beetje make-up, de juiste kleur, de …

Ik hoop dat vrouwen begrijpen dat ze met een beetje make-up, de juiste kleur, de juiste eyeliner, de juiste mascara, uiting kunnen geven aan hun emoties‘ – Tom Pecheux

Backstage bij de catwalk show van Antonio Marras in Milaan ontmoetten we Tom Pecheux. Tom is meer dan een topvisagist: hij een ‘star make-up artist’, een goeroe, een grootheid. Tom werkt met de belangrijkste modefotografen en creëert make-up looks voor de grootste modehuizen.

Voor de catwalk show van Antonio Marras interpreteerde Pecheux het thema van de show – hevig verliefde vrouwen die gek worden van passie en onbeantwoorde liefde – met roodzwarte lippen en een doorschijnend bleke huid. Een super look die Tom ons in het video interview uitlegt.

Bekijk het video interview hierboven. Voor het gemak hebben we het interview ook nog even voor je uitgeschreven:

LIEFDE, PASSIE EN THE KISS OF DEATH

Voor deze show heb ik een heel passionele make-up look gecreëerd. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die verliefd wordt met heel veel passie. Die passie slaat uiteindelijk om in gekte. Dat is de mood die wij hier hebben willen creëren.

tom-pecheux-antonio-marras-fw2016-08
Backstage bij Antonio Marras herfst 2016, make-up: Tom Pecheux, foto: Charlotte Mesman
tom-pecheux-antonio-marras-fw2016-06
Backstage bij Antonio Marras herfst 2016, make-up: Tom Pecheux, foto: Charlotte Mesman
tom-pecheux-antonio-marras-fw2016-04
Backstage bij Antonio Marras herfst 2016, make-up: Tom Pecheux, foto: Charlotte Mesman

We hebben voor een heel bleke huid gekozen. En verder hebben we wat zwart, rood en roze onder de ogen aangebracht om een emotie te creëren, alsof het meisje gehuild heeft. De lippen zijn rood, een diffuus rood met een zwarte binnenkant. Ik noem het ‘The Kiss of Death’ want dit meisje is zo passioneel dat ze er gek van wordt. Ze neemt zichzelf in de maling.

MAKE-UP = EMOTIE

Thuis kun je ook met deze look experimenteren. Wat heel belangrijk is, is dat je uitdrukking aan een emotie geeft. Make-up is daar ongelooflijk geschikt voor. Als we voor rode lippen kiezen, dan drukken we passie uit. Als we onze lippen zwart opmaken, dan staat dat voor ‘craziness’ maar het is ook een beetje rebels. En een bleke mond drukt onschuld uit, en rust, puurheid.

tom-pecheux-antonio-marras-fw2016-01
Backstage bij Antonio Marras herfst 2016, make-up: Tom Pecheux, foto: Charlotte Mesman

Met deze make-up look heb ik dus verschillende emoties tot uitdrukking willen brengen en ik hoop dat vrouwen begrijpen dat ze met een beetje make-up, de juiste kleur, de juiste eyeliner, de juiste mascara, uiting kunnen geven aan hun emoties.

De huid is doorzichtig bleek – ik noem het ‘Satin Finish’ – en op de jukbeenderen zie je wat highlights voor een sprankje geluk en schoonheid.

tom-pecheux-antonio-marras-fw2016-03
Antonio Marras herfst 2016, make-up: Tom Pecheux, foto: Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE