Trendystyle.net | Liefde en relaties | Tips voor een passioneel leven tussen de laken

Tips voor een passioneel leven tussen de laken

Laten we nu niet doen alsof een goede relatie alleen maar uit rozengeur en maneschijn bestaat. Natuurlijk, wederzijds begrip, aandacht voor…

Relatie en liefde
Tips voor een passioneel liefdesleven

Laten we nu niet doen alsof een goede relatie alleen maar uit rozengeur en maneschijn bestaat. Natuurlijk, wederzijds begrip, aandacht voor elkaar, tedere kussen en romantiek vormen een belangrijk onderdeel van een relatie. Maar ook wat er zich tussen de lakens afspeelt, is belangrijk. Belangrijk genoeg om er energie in te steken, wil je de passie levend houden, tenminste. Dat dat soms niet gemakkelijk is, blijkt uit de vele mails die we ontvangen.

Hoe vreemd zijn wij vrouwen. Eerst verleiden we hem. We gooien alle wapens in de strijd en doen ons zo zwoel mogelijk voor. En dan – als hij eenmaal van ons is – verdwijnen sexy jurkjes en lingeriesetjes al snel naar de achterste hoek van de kast. Als de eerste hevige verliefdheid over is en de dagelijkse problemen – om maar te zwijgen over het werk – hun aandacht opeisen, is het vaak onvermijdelijk dat het liefdesleven op een lager pitje komt te staan.

Toch is het liefdesleven, we hebben het al gezegd, heel belangrijk in een gezonde relatie. Het is daarom de moeite waard er energie in te steken en om – al is het maar af en toe – die passie van weleer weer te beleven. En kom op, laten we eerlijk zijn, zo’n straf is het toch ook weer niet! Trek de stoute schoenen aan en bereid je voor op een spannende nacht (of beter nog: spannende nachten). Blaas je liefdesleven nieuw leven in!

Het allerbelangrijkste: voel je sexy en je bent het!

-Verras hem zo maar op een avond met een romantisch dineetje waar je je natuurlijk met zorg voor kleed. Ga naar de kapper om je haar te laten doen, trek je spannendste jurk aan en stimuleer zijn fantasie met een ondeugende opmerking, een steelse blik… Weet je nog hoe sexy je voelde toen jullie nog maar net samen waren? Probeer dat gevoel weer op te pikken. Hoe zal vanzelf meedoen.

-Besteed aandacht aan je lichaam. Maak er tijd voor vrij. Je zult je er zoveel beter – en sexy – door voelen. Maak een afspraak bij de schoonheidsspecialiste voor een ‘all over’ wax (ook de bikinilijn). Koop een nieuwe lippenstift. Het is niet waar dat uiterlijk niet belangrijk is. Als hij maar blijft, kijken naar de herhalingen van baywatch dan is het echt niet vanwege het mooie landschap…

-Besteed aandacht aan je kleding. Een rok over een spijkerbroek mag dan misschien mode zijn, maar het stimuleert zijn fantasie nu niet echt. Neem de tijd om te gaan shoppen, laat je adviseren, blader door tijdschriften en probeer te begrijpen wat jij goed – sexy en vrouwelijk – zal staan. En voel je niet schuldig als je er iets voor uitgeeft… Het zullen je beste aankopen van de laatste tijd zijn.

-Besteed aandacht aan je persoonlijke hygiëne en breng je partner ertoe dat ook te doen. Veel onderzoeken hebben uitgewezen dat schaarse persoonlijke hygiëne kan leiden tot een afname van ‘zin in bed’. Neem samen een douche (met veel doucheschuim!) of laat het bad vollopen met warm water dat je met heerlijke aroma’s hebt aangelengd. Zorg voor kaarsen en mooie muziek. Je avond kan al niet meer stuk.

Als er problemen zijn in bed

-Wat vind jij fijn in bed? Probeer het hem met gebaren te vertellen. Begrijpt hij het niet, leg het hem dan uit. Vrijen is iets dat je met z’n tweeën doet (meestal wel, tenminste :), en het moet voor allebei fijn zijn. Probeer ook te begrijpen wat hij fijn vindt. Verleg eens je grenzen. In bed mag alles – bijna alles.

-Zijn er problemen, praat er dan eens over met je vriendinnen, ook al brengt het je misschien in verlegenheid. Wissel ervaringen, angsten, twijfels of frustraties met elkaar uit. Misschien herkent ze ze. Misschien heeft zij ze al overwonnen en kan ze je advies geven. Of misschien blijkt dat jij het er nog niet zo slecht vanaf brengt…

-Praat er ook met je partner over. Probeer niet alles alleen te doen. Als de dingen in bed niet gaan zoals je zou willen, dan ligt dat aan allebei. Probeer erover te praten zonder elkaar ergens van te beschuldigen. Praten kan een heleboel oplossen.

-Is het gewoon een kwestie van ‘geen zin hebben’ omdat je hoofd er gewoon niet naar staat (teveel werk, teveel stress, teveel verplichtingen), probeer dan eens een erotisch boek te lezen. Of kijk een film met erotische scènes. Erotische films of boeken brengen ons vrouwen vaak in een sexy mood.

-Ons laatste advies, en misschien wel het belangrijkste. Gooi die schuldgevoelens van je af. Schuldgevoelens en genot gaan niet samen. Accepteer je seksualiteit, je stoute verlangens, inclusief je spannende dromen en fantasieën, hoe gewaagd ook. Vrijen is fijn (een van de mooiste dingen in het leven). Geniet er daarom van. En die laat die schuldgevoelens maar aan anderen over.

Tot slot

En bedenk dat als je liefdesleven goed gaat, je het uitstraalt. Je ziet er mooier uit, je hebt meer energie en je kunt de dingen beter aan… Alle reden dus om je leven tussen de lakens nieuw leven in te blazen.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE