Statisch haar door de vrieskou? Dit doe je ertegen

Statisch haar
Statisch haar. Dit doe je ertegen

Vooral in de koude wintermaanden wil ons haar nog wel eens statisch zijn. Heel lastig want het staat rechtop (een vreemd gezicht) en er is geen land mee te bezeilen. Vaak lukt het niet eens meer om het haar in model te brengen. Wat kun je ertegen doen?

Voordat we overgaan op tips tegen statisch haar eerst iets over de mogelijke oorzaak. Statisch haar komt vooral voor bij droog haar. Het is vaak de koude, droge winterlucht die het haar uitdroogt. Wil je statisch haar te lijf gaan, dan zul je dus vooral de ‘droogte’ moeten bestrijden. Onze tips:

1. Voorkomen is beter dan bestrijden

a. Zorg voor een gezonde en niet al te droge woonomgeving. Vergeet niet om regelmatig de waterbakjes aan de verwarming bij de vullen en gebruik zo nodig een luchtbevochtiger om het vochtniveau in huis (en op je werk) op peil te houden.

b. Bescherm je haar tegen koude lucht met een hoed, petje of muts zodat het niet al te zeer uitdroogt. Borstel je haar voordat je het hoofddeksel opzet in de tegenovergestelde richting dan gewoonlijk. Zodra je het petje afdoet, borstel je het weer terug. Zo behoud je haar volume.

c. Gebruik kwalitatief goede en vooral vochtinbrengende producten (conditioners) om je haar mee te verzorgen.

2. Vochtinbrengende producten

We hadden het al over conditioners. Gebruik één keer per week een vochtinbrengend masker en breng na iedere wasbeurt een conditioner aan. Volg de instructies op de verpakking en gebruik niet teveel product. Volgens sommige kappers kan dit juist statisch haar in de hand werken.

3. Vermijd alcoholhoudende haarproducten

Gebruik bij voorkeur geen haarproducten die alcohol bevatten. Alcohol droogt je haar uit.

4. Specifiek haarproduct

Gebruik een specifiek haarproduct dat statisch haar tegengaat.

5. Een houten kam

Kam je haar met een houten kam of een borstel van echt haar.

6. Behandel je haar met zachtheid

Dep je haar na het wassen droog. Wrijven zorgt voor frictie en kan het haar, eenmaal droog, meer statisch maken.

7. Probeer het eens met antistatisch doekjes

Het klinkt misschien vreemd, maar soms kan het helpen om met een antistatisch doek zachtjes over je haar wrijven. Houd een doekje in je tas zodat je er op elk moment van de dag je ‘elektrische lokken’ mee kunt kalmeren.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE