Trendystyle.net | Culinair | Zo bak je de heerlijkste crêpes

Zo bak je de heerlijkste crêpes

Crêpes vormen een perfecte basis voor zoete en hartige gerechten. Je kunt ze met stroop en poedersuiker eten, maar je kunt ze ook vullen en in de oven afbakken.

Crêpes
Zo bak je de heerlijkste crêpes

Crêpes, of ook wel flensjes, zijn flinterdunne pannenkoeken. Ze vormen een perfecte basis voor zoete en hartige gerechten. Zo kun je ze bijvoorbeeld vullen en daarna in de oven afbakken. Het handige is dat je ze een paar dagen in de koelkast kunt bewaren. Je kunt ze zelfs ver van tevoren klaarmaken en ze invriezen zodat je ze op het moment dat je in de mood bent om gevulde crêpes te maken direct voor handen hebt. Maar het lekkerst is het natuurlijk om er direct na het bakken van te smullen. Met alleen een klein beetje poedersuiker smaken ze al overheerlijk. Ga je gang!

Ingredienten

  • 500 gram melk
  • 200 gram bloem
  • 50 gram zachte boter
  • 4 eieren
  • 1 snufje zout

Met deze ingrediënten kun je ongeveer 30 crêpes met een diameter van 15 cm bereiden.

Bereiding

Vermeng bloem, melk en boter met elkaar tot een glad beslag. Voeg dan de eieren en zout toe. Laat het beslag tenminste een half uur rusten.

Verwarm een beetje boter in een anti-aanbakpan en schep er een kleine hoeveelheid beslag in. Draai de pan rond zodat de bodem geheel met het beslag bedekt is. Na een minuut draai je de crêpe met een spatel om en na enkele seconden is je eerste crêpe klaar. Herhaal deze handelingen tot het beslag op is.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE