Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen. Goed nieuws (en slechts nieuws)

Goed nieuws voor al die vrouwen die zich graag een stukje langer zien: plateauzolen zijn terug in de mode (lente zomer 2020). Het slechte nieuws is dat mannen ze haten!

Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen
Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen. Van links naar rechts: Missoni, Fendi, Dries van Noten

Schoenen, sandalen en zelfs laarzen met plateauzolen zijn (voor de zoveelste keer) terug in de mode. Het goede nieuws is dat ze je op een comfortabele manier een stuk langer doen lijken. Het slechte nieuws is dat mannen ze in de regel haten!

Maar omdat we ons voor onszelf kleden (toch?), gaan we ze natuurlijk dragen. En omdat ‘fugly’ shoes (lees: f*&king ugly shoes) nog steeds een soort onverklaarbare aantrekkingskracht op ons uitoefenen, doen we er nog een schepje bovenop door ze met een kousje te dragen (zie Fendi). Het toppunt van verleidelijkheid… maar niet heus. Maar daarom wel zo leuk.

Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen
Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen. Foto: Fendi

Overigens komt de plateauzool voor lente zomer 2020 in alle mogelijke vormen en gedaantes. Van superstoere plateaulaarzen waar misschien zelfs Marilyn Manson van zou verbleken tot vrolijk gekleurde en uiterst gedetailleerde plateausandalen (zie Missoni).

Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen
Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen. Modeshow: Rick Owens. Foto: Mauro Pilotto
Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen
Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen. Foto: Missoni

Verder mag je plateauschoenen of laarzen letterlijk overal onder dragen: onder broeken, rokken, onder een chique lange jas. Spannende contrasten zijn nog altijd een succesformule voor een fashionista look.

Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen
Schoenentrends lente zomer 2020. Plateauzolen. Foto: Y/Project

Soms ook kunnen plateaus heel chic en vrouwelijk zijn, zoals we dat op de catwalk van Y/Project zagen. Om zoveel charme en elegantie kunnen de mannen toch niet heen?

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE