Trendystyle.net | Fashion trends | Fashion trends herfst winter 2020 2021 | Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizar: schakel kettingen. (Un)chain your shoes!

Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizar: schakel kettingen. (Un)chain your shoes!

Schakelkettingen aan je voeten? Yep! Het is zover! Het is een topdetail in de schoenentrends voor herfst winter 2020 2021.

Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizarre trend: schakelkettingen
Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizarre trend: schakelkettingen. Photo: courtesy of Frankie Morello, N21, Simone Rocha

Wat hebben de wintercollecties 2020 van Michael Kors, Off-White, Sacai, N21, Simone Rocha, Longchamp en Frankie Morello met elkaar gemeen? Schoenen (en laarzen) met schakelkettingen! Schakelkettingen zijn al een paar seizoenen een huge modetrend. We zagen/zien ze als halskettingen, als hengels voor tassen, als brillenkettingen en voor herfst winter 2020 2021 ook als verrijking van schoenen en laarzen. Sterker nog: op de catwalks voor het nieuwe seizoen zagen we zelfs schoenen waarvan de gebruikelijke bandjes waren vervangen door (je raadt het al)… schakelkettingen.

Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizarre trend: schakelkettingen
Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizarre trend: schakelkettingen. Photo: courtesy of N21

Koploper (letterlijk en figuurlijk) op dit gebied is het Italiaanse modehuis N21. Daadwerkelijk elke schoen die de catwalk betrad, was verrijkt met zware, zilverkleurige kettingen (de vergelijking met ‘loden schoenen’ dringt zich op!). Puntige pumps, blote sandaaltjes, flatjes. Ook bij Simone Rocha in Londen waren de schoenen ‘chained’. Sandalen, Mary Janes, ballerina’s waren versierd met schakelkettingen én parels (alsof het allemaal niet al genoeg was).

Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizarre trend: schakelkettingen
Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizarre trend: schakelkettingen. Photo: courtesy of Simone Rocha

Schakelkettingen zagen we ook op de schachten van de laarzen bij het Italiaanse modehuis Frankie Morello. Longchamp presenteerde voor winter 2020 suède laarzen met zilverkleurige kettingen compleet met een zilveren balletje (belletje?) per laars. Het cultmerk Off-White showde sierlijke sandaaltjes met maar liefst twee (functionele) schakelkettingen. Kortom, de schakelketting-rage duurt voort!

Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizarre trend: schakelkettingen
Schoenentrends herfst winter 2020 2021. Bizarre trend: schakelkettingen. Photo: courtesy of Frankie Morello

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE