Trendystyle.net | Fashion trends | Schoenen trends zomer 2018. De mooiste (en gekste) schoenen

Schoenen trends zomer 2018. De mooiste (en gekste) schoenen

Wat draag jij in de zomer het liefst aan je voeten? Sneakers? Slippers? Sandalen? Het …

Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Luisa Beccaria lente zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto

Wat draag jij in de zomer het liefst aan je voeten? Sneakers? Slippers? Sandalen? Het mag allemaal maar er is zoveel meer onder de zon. De schoenen trends zomer 2018 zijn uitbundig, sexy, bont gekleurd, grappig, pittig en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op de catwalks zagen we (hoge en lage) sandaaltjes, enkellaarsjes maar ook hoge laarzen, ballerina’s, sleehakken en plateauschoenen. We zagen wat minder sneakers maar dat betekent niet dat we die niet meer dragen. Ze zijn gewoon helemaal ingeburgerd (wie droeg er vijf jaar geleden nu sportschoenen onder een rok? – nu is het normaal); het nieuwtje is eraf.

Schoenen trends zomer 2018. Wat is er nieuw?

Een heleboel! Het was ontzettend moeilijk om een keuze uit de schoenenfoto’s in ons archief te maken. De selectie foto’s die je hieronder ziet, dekt de lading niet maar geeft je wel een idee. Dit is wat ons opviel:

Hoge sandaaltjes

We zagen opvallend veel hoge sandaaltjes met dunne hakken en veel bandjes. Ze zijn sexy en elegant, ideaal voor speciale gelegenheden.

Platte sandalen

De platte sandalen voor zomer 2018 zijn rijkelijk versierd, soms zelfs met studs of strass. Heel grappig zijn ook de sandalen met (nep!)bont, een trend die al langere tijd in de mode is maar waar de modeontwerpers mee blijven spelen. Een sprekend voorbeeld zijn de sandalen van Giambattista Valli (je kunt er de vloer mee aanvegen!).

Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Giambattista Valli lente zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto
Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Stella McCartney lente zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto

Ballerina’s

Ze blijven maar terugkeren: platte ballerina’s. Bij Moncler zagen we ze in de klassieke bleekroze uitvoering, compleet met beenwarmers. Op andere catwalks, zoals bij Sportmax, zagen we een gebloemde versie van de klassieke ballerinaschoentjes.

Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Moncler Gamme Rouge lente zomer 2018. Ph. Charlotte Mesman
Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Sportmax lente zomer 2018. Photo: Sportmax
Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Ermanno Scervino lente zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto
Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Antonio Marras lente zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto

Logomanie!

De logomanie beperkt zich niet tot kleding en tassen maar verovert ook de schoenen. Bij Max Mara zagen we hoge sandaaltjes met de M van het modehuis. Bij Tod’s zagen we voor de heren mocassins met het woord Tod’s erop.

Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Max Mara lente zomer 2018. Photo: Max Mara

Enkellaarsjes

Enkellaarsjes doen deze zomer ook mee. Zwart en klassiek, maar ook kleurrijk en met versiersels, zoals bij Luisa Beccaria (zie de openingsfoto bij dit artikel).

Hoge rijglaarzen

Hoge rijglaarzen… tja. Waar deze trend nu weer vandaan komt, weten we echt niet (wij haalt het in zijn hoofd om in de zomer hoge rijglaarzen te dragen?), maar we zien ‘m wel… Elisabetta Franchi vond ze prima passen bij haar ‘Little House on the Prairie’-zomercollectie met romantische 18e eeuwse invloeden. En ook Masha Ma in Parijs koos voor pittige hoge laarzen met veters.

Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Masha Ma lente zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto

Puntige neuzen en metallic goud en zilver

Verder zien we nog opvallend veel schoenen met puntige neuzen, maar rond mag zeker ook (en dat loopt wel zo lekker). Goudkleurige en zilverkleurige shades zijn ook een trend, en dat zal niemand verbazen want in de modecollecties zelfs zien we veel goud en zilver terugkomen.

Sleehakken en plateausandalen

Hoewel sleehakken en plateausandalen niet een ‘superhotte’ trend zijn – anders dan een aantal zomers geleden – doen ze nog wel mee. En dat is fijn want ze smokkelen er qua lengte heel wat centimeters bij en zijn tegelijkertijd heel wat comfortabeler dan de klassieke naaldhak (ook heel wat minder sexy).

Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Philosophy by Lorenzo Serafini lente zomer 2018. Photo: Philosophy
Schoenen trends zomer 2018
Schoenen trends zomer 2018. Antonio Marras lente zomer 2018. Ph. Mauro Pilotto

Bekijk de schoenen foto’s maar eens. Misschien brengen ze je op leuke en creatieve ideeën.

TRENDYSTYLE

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE