Mannen houden niet van sleehakken

Sleehakken
Mannen houden niet van sleehakken

Als we de heren willen behagen (maar het is de vraag of we dat daadwerkelijk willen) dan laten we onze sleehakken deze zomer in de kast staan.

‘Guys Hate Your Wedges, Ladies’ is de titel van een enquête van Huffington Post. Uit dit Amerikaanse onderzoek blijkt dat maar liefst 71% van de mannelijke deelnemers niets van sleehakken moet hebben. Het is de meest gehate schoen.

De uitkomst van de Amerikaanse enquête verbaast ons niets. Wij van Trendystyle hadden al eerder van mannen te horen gekregen dat ze in het geheel niet van sleehakken gecharmeerd zijn. ‘Het is de lompe vorm van de hak’, zei één van hen. Een ander gaf deze uitleg: ‘Ik heb elke keer maar het idee dat al het vuil van de straat zich in het materiaal van de hak ophoopt. De hakken zien er al snel gehavend uit.’

Als we de heren willen behagen (maar het is de vraag of we dat daadwerkelijk willen) dan laten we onze sleehakken deze zomer in de kast staan. Verder scoren ook Uggs, slippers, mocassins en ballerina’s niet goed. Wat we wel mogen dragen, is niet echt duidelijk. Zijn de mannen van nu zo ouderwets dat ze ons alleen op klassieke naaldhakken willen zien?!

De sleehak. Een lange geschiedenis

Maar terug naar de sleehak. Moeten we deze legendarische schoen nu echt in de ban doen? Een schoen met zo’n lange geschiedenis als die van de sleehak mag je toch niet zomaar opzij zetten? De sleehak kreeg bekendheid door de Portugese actrice en sambazangers Carmen Miranda die er een heel assortiment op na zou hebben gehouden. Maar het was de Italiaanse ontwerper Salvatore Ferragamo die er actief mee aan de slag ging. Toen door het sterke embargo in de periode van de Tweede Wereldoorlog de materialen om schoenen te maken bijna niet meer verkrijgbaar waren, bedacht de Italiaanse meesterschoenmaker dat hij kurk – bekleed met leer – wel eens als basis voor zijn damesschoenen kon gebruiken. Het ei van Columbus.

Sleehakken zijn, kortom, al sinds de jaren ’30 in zwang en ze hebben met ons de geschiedenis beleefd. Tegenwoordig associëren we ze vaak met de jaren ’70, de tijd van zwierige lange jurken, broeken met uitlopende pijpen en, juist ja, sleehakken.

Dus… geen sleehakken meer? Welnee, gewoon dragen!

Moeten we deze schoenen – die overigens ook nog eens ongelooflijk comfortabel zijn waardoor we moeiteloos 8 zo niet 10 centimeter aan onze lengte kunnen toevoegen – nu omwille van manlief in de ban doen? Ach nee, zouden wij zeggen. Vind je ze mooi en geven ze je een vrouwelijk gevoel, draag ze dan. Uiteindelijk is het je hele uitstraling die telt en als die in orde is dan zal er geen man zijn die over jouw sleehakken zal struikelen.

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE