Trendystyle.net | Fashion trends | 10 Mode-missers. Bega deze fashion crimes niet!

10 Mode-missers. Bega deze fashion crimes niet!

Tien modeblunders, 10 modemissers, 10 dingen waarmee je in het dagelijks leven in de regel …

Modemissers
Sommige outfits kunnen in een bepaalde context maar dan ook alleen binnen die context

Tien modeblunders, 10 modemissers, 10 dingen waarmee je in het dagelijks leven in de regel geen goed figuur slaat, tenzij je Kate Moss heet natuurlijk, of het aantrekt binnen een bepaalde context waarin het net wel kan.

1. Witte leggings

Soms zijn we al die donkere kleuren beu. Begrijpelijk. Maar please, laat die witte leggings in de kast liggen als je last van ‘putten en gaten’ hebt (wie niet!). Witte leggings blijven voorbehouden aan een superkleine selectie ‘gelukkigen’ onder ons.

2. Overdone, teveel designerkleding is ‘not done’

Denk niet dat je er goed uitziet als je je van top tot teen in merkkleding hult. Het kan natuurlijk wél, maar het is geen garantie voor een stijlvol uiterlijk. Combineer liever een ‘bescheiden’ spijkerbroek (die als gegoten zit) met een merktas, of andersom, maar leg het er niet te dik bovenop.

3. Strakke broek – strak truitje

Maar heel weinig vrouwen komen weg met de combinatie ‘strakke broek plus strak truitje’. Het bewijs? De familiereünie waar ik vorige week was. Lieve tantes, strak betekent niet altijd ‘mooi’ of ‘sexy’. Houd dan liever de stijlregel ‘strak van boven, wijd van onderen’ of andersom aan, maar dit niet… Please!

4. Te jong, te oud?

Mode heeft in principe niets met leeftijd te maken. Wij vinden dat iedereen met de mode mee moet kunnen doen. Je zou mensen anders van een groot plezier beroven. We zouden daarom ook niet willen zeggen dat je je niet te jong (of te oud) moet kleden. Maar wees je er wel van bewust dat als de tijd vordert ons lichaam verandert. Pas je kleding aan die veranderingen aan! Camoufleer de kleine schoonheidsfoutjes die de jaren met zich brengen.

5. Teveel vlees

Misschien had dit nummer 1 moeten zijn. Teveel bloot is nooit goed. Wees je bewust van het effect dat je wilt bereiken. Met je borsten en benen in zicht trek je publiek, dat is duidelijk. Maar wil je dat soort publiek wel? Dat betekent niet dat je niets kan laten zien. Show je je decolleté, ga dan niet voor superkort. Show je je benen, houd het van boven dan bedekt. Balans en evenwicht, weet je nog? Breng je omgeving niet in verlegenheid met je (gebrek aan) kleding.

6. Alles wat versleten, afgetrapt, gevlekt of ongestreken is

Trek een mooie jurk aan en draag er schoenen waar het lijkt alsof je er de marathon op hebt gelopen, en het effect is weg. Draag een witte broek met vlekken en het ziet er niet uit. Verzorg je kleding, trek alleen schone kleren aan en zet de strijkplank en strijkbout op een gemakkelijke plek (geen excuus om niet te strijken!) zodat je s’ morgens tiptop verzorgd de deur uitgaat.

7. Te vergezocht

Gisteren zag ik een vrouw op het station die echt modebewust was. Ze droeg een tulpvormige, beige broek en een turkooizen ballonvormige jas. Het zag er allemaal erg duur uit. Had ze deze kledingstukken apart gedragen, en gecombineerd met ‘eenvoudige’ kledingstukken, dan had ze er enorm goed uitgezien. Maar nu… was het weggegooid geld.

8. Zo niet jouw stijl!

‘Laat ze maar praten, dit ben ik!’ riep de blonde veertiger die in een soort pofbroek in een chique boetiek rondsprong. ‘Hier voel ik me goed in’. Helemaal mee eens, zie de overige punten :-) Ga voor je eigen stijl maar houd het ‘zo simpel mogelijk’. Dan zit je altijd goed.

9. Blote buik

Als zelfs Britney en consorten (de generatie die met de low waist luiers zijn opgegroeid) ervan zijn teruggekomen, waarom zou jij je blote buik dan in de stad showen? Oké, als je buik zo plat als een plank is, is het (misschien) oké maar niet echt chic. En anders… Ken je grenzen, daar is niets mis mee.

10. Te bruin (ook heeft het niet met kleding te maken, maar wel alles met stijl)

Ik moet nog even terugkomen op mijn tantes. Ze kunnen er wat van. Misschien is het een andere generatie. Wie weet, maar wat waren ze bruingebrand vorige week! Teveel zon is niet goed. Houd het op je eigen natuurlijke teint (dat staat altijd nog het mooist) en ga ten hoogste een paar tinten donkerder. Niet meer!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE