Trendystyle.net | The Blonde Potato | Wolkenkrabbers in Milaan! Ontdek ‘het nieuwe Milaan’ met Charlotte

Wolkenkrabbers in Milaan! Ontdek ‘het nieuwe Milaan’ met Charlotte

Wie had ooit gedacht dat je in het conservatieve Milaan met al zijn palazzi uit …

Piazza Gae Aulenti Milaan
Wolkenkrabbers in Milaan! Ontdek het ‘nieuwe Milaan’ met Charlotte

Wie had ooit gedacht dat je in het conservatieve Milaan met al zijn palazzi uit de vorige eeuw(en) nog eens wolkenkrabbers en zo’n moderne architectuur zou tegenkomen? Geduchte concurrentie voor Piazza Duomo met zijn kathedraal en de tot nu toe overheersende (en wat mij betreft onovertreffelijke) historische architectuur :-)

Ik ben verschillende malen per jaar in Milaan voor de modeweken maar ben er nooit aan toegekomen om ‘Piazza Gae Aulenti’ (genaamd naar wijlen architect(e!) Gaetana Aulenti – wij vrouwen kunnen het toch echt ook!) te bezoeken. Ik had er wel over gehoord maar was er nooit aan toegekomen om dit plekje te bezoeken. Een reportage voor Trendystyle bracht me erheen.

Piazza Gae Aulenti Milaan

piazza-gae-aulenti-milaan04

piazza-gae-aulenti-milaan05

piazza-gae-aulenti-milaan06

piazza-gae-aulenti-milaan07

piazza-gae-aulenti-milaan08

piazza-gae-aulenti-milaan09

piazza-gae-aulenti-milaan10

piazza-gae-aulenti-milaan11

piazza-gae-aulenti-milaan12

piazza-gae-aulenti-milaan13

Piazza Gae Aulenti maakt deel uit van een enorm complex dat in z’n geheel ‘Porta Nuova’ wordt genoemd. Het is werkelijk overweldigend. Een innoverend project waar banken en verzekeringsmaatschappijen kantoor houden met daarbij een aantal ‘residences’ oftewel luxe hoogbouwappartementen. Ik vind vooral het appartementencomplex met op elk balkon bomen en struiken naar hartelust spectaculair. Een torenhoge verticale tuin!

Maar het mooiste is de zachte overgang van deze ‘metropolitaine’ – samentrekking van ‘metropool’ en ‘mondain’ – nieuwe zone naar Corso Como, een historisch gedeelte van Milaan met boetieks, restaurantjes en met als hoogtepunt ‘Corso Como 10’: de luxe boetiek met de meest exclusieve modemerken annex kunstgalerie annex restaurant van Carla Sozzani (zus van Franca Sozzani, directrice van Vogue Italia) waar ik vroeger toen ik hier nog woonde wel eens ging eten. Ha… en wat was het leuk om te zien dat discotheek ‘Hollywood’ er nog is!

Teatro Smeraldo, om de hoek van Corso Como, is omgeturnd tot een super-de-luxe supermarkt met de suggestieve naam ‘Eataly’. Ik weet niet wat ik daar nu van moet vinden, maar puur watertanden is het wel. Drie etages Italiaanse delicatessen van topkwaliteit. Het kan niet op! En dan te bedenken dat ik in deze ruimte heb genoten van Paolo Conte en Luther Vandross (ja, heel wat jaartjes geleden).

Oeps… ik zou nog eens nostalgisch van al deze dingen worden. Milaan met wolkenkrabbers. Een supermarkt in het oude theater. En toch is het inspirerend, innoverend. Als je in Milaan bent, moet je erheen! Echt, believe me, credimi, Je krijgt er geen spijt van! Baci da Milanooooooo! xxx En heb je nog vragen, mail me dan!

Door Charlotte, fashion addict, make-up junk, globetrotter en oh ja… hoofdredactrice van Trendystyle. Via haar kolom The Blonde Potato deelt ze haar passie voor de mooie dingen in het leven met jullie. Laten we vooral onze ervaringen uitwisselen!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE