Trendystyle.net | The Blonde Potato | Rilakkuma, het Japanse relax-beertje

Rilakkuma, het Japanse relax-beertje

Het leuke van reizen vind ik het ‘connecting the dots’. Omdat je zoveel verschillende dingen …

Rilakkuma
Rilakkuma

Het leuke van reizen vind ik het ‘connecting the dots’. Omdat je zoveel verschillende dingen ziet, begrijp je soms opeens het ‘waarom’ van iets. Zo ging het ook met Rilakkuma, de telefooncover in de vorm van een teddybear die ik in Milaan (!) kocht.

Aanvankelijk dacht ik dat de cover van Chinese makelij was en ik nam de ‘merknaam’ op de buik van het beertje voor lief. Totdat ik in Hong Kong op een actie van een keten avondwinkels stuitte waar Rilakkuma de hoofdrol in speelde. Mijn spaarkaart met zegels bij de avondwinkel was al snel vol en ik kreeg een Rilakkuma beertje kado.

Natuurlijk wilde ik nu wel meer weten over de herkomst van deze knuffelige teddy. Nu, het blijkt dus dat Rilakkuma een Japans stripfiguurtje is. Zijn geestelijke vader heet Aki Kondo. Rilakkuma (naar men zegt een mannetje) komt op een mysterieuze manier in het huis van het meisje Kaoru terecht. En dan beginnen de avonturen.

rilakkuma02
Rilakkuma

Overigens betekent Rilakkuma in het Japans zoiets als een combi van ‘beer’ en ‘relax’ (ik heb nog niet de gelegenheid gehad om het bij mijn Japanse vriendin Tomoko te checken). De hobby’s van dit beertje zijn dan ook relaxen, slapen, loungen, televisie kijken, muziek luisteren en lekker soppen in warme thermen. En eten natuurlijk. Rilakkuma houdt van pancakes, custard pudding en dango en omurice (wat die laatste twee gerechten ook mogen zijn).

Maar nu houd ik op met bazelen. Mmmm…. wat je al niet kunt vertellen over een telefooncover!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE