Trendystyle.net | The Blonde Potato | Lunch in paradijs. Turtle House in Bangkok, Thailand

Lunch in paradijs. Turtle House in Bangkok, Thailand

Nog steeds in Zuid-Oost Azië! Heb vandaag in PARADIJS geluncht :-) In ‘Turtle House’ in Bangkok.

Turtle House Bangkok
Turtle House Bangkok

Nog steeds in Zuid-Oost Azië! Heb vandaag in PARADIJS geluncht :-) In ‘Turtle House’ in Bangkok. Hier woonde begin jaren ’90 de Italiaanse oorlogscorrespondent en schrijver Tiziano Terzani met zijn Duitse vrouw Angela Staude en hun twee kinderen.

In de jaren ’70 vertrok de jonge Terzani met zijn gezin als één van de eerste Westerlingen naar Singapore. De Terzani’s leefden vervolgens in verschillende Aziatische landen als Japan, China, India en Thailand. Terzani werkte onder meer voor Der Spiegel. Hij vertrok uit Europa met de illusie dat revoluties uiteindelijk tot vrede zouden leiden maar kwam daar na alles wat hij gezien en meegemaakt heeft op terug. Vietnam, Cambodja, Laos, China.

Uiteindelijk kwam Terzani tot de conclusie dat geluk in alleen in jezelf te vinden is. In zijn laatste jaren was hij vaak in India. Hij stierf uiteindelijk aan kanker – en met hem ging zijn enorme bagage aan levenservaring en wijsheid heen. Gelukkig zijn er zijn boeken. The end is my new beginning, is de titel van zijn laatste boek (inmiddels verfilmd). Terzani is een symbool voor vrede geworden. [Lees verder onder de foto’s]

turtle-house-bangkok09
Turtle House Bangkok
turtle-house-bangkok07
Turtle House Bangkok
turtle-house-bangkok06
Turtle House Bangkok
turtle-house-bangkok05
Turtle House Bangkok
turtle-house-bangkok04
Turtle House Bangkok
turtle-house-bangkok03
Turtle House Bangkok
Turtle House Bangkok
Turtle House Bangkok

En het was dus in ‘Turtle House’, het huis dat hij in zijn van zijn boeken beschrijft, dat ik gisteren geluncht heb. Ik wist al langer van het bestaan van dit huis maar was bang dat ik teleurgesteld zou worden. Ik was bang voor tafeltjes met smetteloos witte tafelkleden en een correcte maar pushy restaurant staf. Van dit alles het tegendeel.

We waren de enige gasten en werden naar de vlonder boven de grote vijver geleid. De zon schitterde op het water, de wind speelde door de tropische bomen, de temperatuur lag tegen de 40 graden maar de ventilator gaf verkoeling. We waren alleen met de vissen die steeds even langs kwamen zwemmen.

De bediening van het Lai Thai restaurant zoals het nu heet, was uiterst discreet en easy-going. De schaduw op het water verschoof, tussen de vissen zag ik de schaduw van een schildpad. De tijd verstreek… en ik heb van elke minuut genoten. En laat ik jullie het adres nu eens niet geven. Wil je erheen, dan vind je je weg! Laat me het weten als je er geweest bent :-)

P.S. Dit is de langste post die ik ooit op The Blonde Potato gepubliceerd heb! Fijn weekend allemaal!

Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE