Trendystyle.net | Fashion trends | Plastic ballerina’s voor meer dan 100 euro. Tja…

Plastic ballerina’s voor meer dan 100 euro. Tja…

Dit seizoen is plastic helemaal fantastisch (vinden de modeontwerpers). Plastic zonnebrillen,  plastic tassen, plastic kettingen, …

Dit seizoen is plastic helemaal fantastisch (vinden de modeontwerpers). Plastic zonnebrillen,  plastic tassen, plastic kettingen, plastic schoenen. De ecotrend (‘This is not a plastic bag’) van de afgelopen seizoenen is alweer verleden tijd. 

Verschillende ontwerpers – van Jean Paul Gaultier tot Marc Jacobs, om er maar een paar te noemen – hebben voor zomer 2010 schoenen in plastic, rubber, pvc en jelly ontworpen. 

Vooral plastic ballerina’s zijn hot. 

Tijdens het trend spotten in boetieks met klinkende namen viel ons oog inderdaad op een collectie plastic ballerina’s. Leuk voor naar het strand maar volgens ons niet bijzonder genoeg om naast peperdure merkentassen te worden geëtaleerd, wat overigens wel het geval was. 

We hebben de schoentjes in deze dure boetiek eens van dichterbij bekeken. Het waren simpele ballerina’s in soepel plastic. Ze waren er in verschillende kleuren. Het model was eenvoudig. Kostprijs naar schatting niet meer dan een paar euro’s. Schoentjes waar je even snel in slipt als je een boodschap gaat doen, maar zeker niet meer dan dat. 

De experts hebben bovendien hun bedenkingen. Plastic schoenen, en zeker een model als de ballerina die de voet helemaal omsluit, zijn niet bevorderlijk voor de gezondheid. Het PVC creëert een vochtig microklimaat en de voet kan niet goed ademen. Je mag ze best af en toe dragen, luidt het advies, maar ga er niet urenlang op rondlopen. 

Fashion victims en shoe addicts zouden zich ongehinderd op de schoentjes hebben gestort. Ongehinderd door de bezwaren van de experts, maar ook ongehinderd door de volgens ons exorbitante prijs van de schoentjes. De plastic ballerina’s die wij in handen hadden, kostten zo’n slordige 140 euro. In dit geval betaal je toch alleen maar de NAAM? 

Gaan de modeontwerpers te ver? Wat vinden jullie? Of geven fashion victims (waaronder wij ook onszelf scharen) de ontwerpers vrij spel?

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!

Reacties zijn gesloten.

MEER OP TRENDYSTYLE