Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Pigmentvlekken. Wat doe je ertegen?

Pigmentvlekken. Wat doe je ertegen?

We kennen het proces van onze ouders en grootouders. We hebben gezien hoe hun huid …

Pigmentvlekken
Pigmentvlekken. Wat doe je ertegen?

We kennen het proces van onze ouders en grootouders. We hebben gezien hoe hun huid langzaam maar zeker steeds meer vlekken ging vertonen. Vroeg of laat zal het ook ons overkomen. De vraag is natuurlijk of je het proces kunt vertragen of uitstellen en of je eenmaal ontstane vlekken kunt laten verdwijnen.

Allereerst is het goed om een bepaald onderscheid te maken. Er zijn verschillende soorten vlekken. Zwangerschapsvlekken, vlekken die ontstaan zijn door blootstelling aan de zon of hyperpigmentatie en ouderdomsvlekken. Ouderdomsvlekken ontstaan in de loop van de tijd en maken deel uit van het verouderingsproces van ons lichaam.

Vlekken zijn, kort gezegd, een opeenhoping van melanine die zich op de huid manifesteert. Ons gezicht en de rug van onze handen worden het meest blootgesteld aan de zon waardoor zich in deze zones vaak meer vlekken vertonen. Dit soort vlekken laten zich niet verwijderen met een eenvoudige crème. Er zullen ‘zwaardere’ middelen aan te pas moeten komen zoals laserbehandelingen of een chemische peeling.

Maar wil je toch thuis zelf iets doen, informeer dan eens naar exfoliërende crèmes of crèmes op basis van vitamine A. Een dagelijks gebruik van de juiste crème kan huidvlekken verzachten. Verder is het natuurlijk altijd belangrijk om het ontstaan van de vlekken zoveel mogelijk tegen te gaan. Bescherm je huid daarom overdag altijd met een crème met een UV-filter.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE