Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Parfums. In de zomer ga je voor ‘light’ (zwoel en sexy)

Parfums. In de zomer ga je voor ‘light’ (zwoel en sexy)

Licht, luchtig, zomers… Als de temperaturen stijgen, hebben we zin in alles dat licht en …

Light parfums voor de zomer
Light parfums voor de zomer

Licht, luchtig, zomers… Als de temperaturen stijgen, hebben we zin in alles dat licht en luchtig is. We verwisselen onze zware winterkleding voor luchtige ‘lightweight’ jurkjes en vervangen de gewoonlijke foundation door een subtiel vleugje poeder of een lichte, gekleurde crème.

Ook ons reukorgaan past zich aan aan de zomerse euforie. Het parfum dat we gedurende de winter en lente iedere dag gebruikt hebben, kan opeens teveel worden. De hitte versterkt en intensifieert het boeket en maakt het minder geschikt voor het zomerseizoen. Zware, winterse geuren met kruidige, volle ingrediënten maken dan ook plaats voor parfums met lichte, bloemige, fruitige en frisse scents die de mood van ons moment perfect weergeven. Vluchtig en zwoel als de ongrijpbare geur van bloesem die je ’s zomers in de tuin opeens aangenaam kan verrassen. ‘Light’ als de voedingsmiddelen die we in de zomer verkiezen boven zware wintermaaltijden.

Niet voor niets vinden we juist in de zomermaanden in de parfumerie veel nieuwe ‘limited editions‘: parfums of eau de toilet met een lichte formule die speciaal voor het zomerseizoen zijn ontwikkeld. Soms zijn deze ‘limited edition’ een ‘light’-uitvoering van een reeds bestaand parfum: de zware ondertonen zijn verwijderd of afgezwakt en bloemige, vluchtige geuren voeren de boventoon.

Soms ook betreft het geheel nieuwe geurtjes die helemaal op het warme seizoen zijn afgestemd en bij voorkeur geen alcohol bevatten om vlekken op de huid te voorkomen. Het oog wil natuurlijk ook iets en de ‘zomerparfums’ blinken dan ook uit door hun kleurige en vrolijk stemmende verpakkingen en door de vaak ronduit schitterende en uitnodigende flacons.

Een nadeel van met name de ‘limited edition’ is dat deze parfums het volgende seizoen vaak niet meer verkrijgbaar is. Heel spijtig als je aan de geur verslingerd bent geraakt. Aan de andere kant maakt juist het feit dat het parfum maar éénmalig is, het bijzonder: deze geur, dit boeket, zal voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn met die ene zomer (en met die ene zomerromance).

Ook voor degenen die trouw willen blijven aan hun ‘vaste’ parfum, zijn er (afhankelijk van het merk) alternatieven voor een lichtere formule. Zo kun je ’s zomers overstappen op eau de toilet in plaats van parfum. Een ander verfrissend idee is de body lotion die in dezelfde scent als het parfum komt, verfrissend op de huid aanvoelt en een zwoel maar niet al te overheersend luchtje afgeeft. Ook parfums in een olie-achtige uitvoering (zacht voor je huid) en douchegels die in veel parfumlijnen te vinden zijn, omgeven je de hele dag met je lievelingsparfum zonder dat het boeket al te ‘opdringerig’ wordt.

Heel subtiel en geraffineerd zijn de haarsprays en haarproducten die in sommige parfumlijnen te vinden zijn, en die qua geur precies bij het parfum aansluiten. In de zomer kun je het parfum zelfs helemaal vervangen door een zweempje van deze speciaal voor je haar ontwikkelde parfum. Heerlijk romantisch, zwoel en vooral ook light!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE