Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | 9 Bizarre (en sexy) weetjes over lichaamshaar en ontharen

9 Bizarre (en sexy) weetjes over lichaamshaar en ontharen

Lichaamsbeharing houdt ons in ons leven flink bezig. En hoe! Het liefst zouden we er …

Ontharen
9 Bizarre weetjes over lichaamsbeharing

Lichaamsbeharing houdt ons in ons leven flink bezig. En hoe! Het liefst zouden we er ons zo min mogelijk om bekommeren maar in de praktijk komt het steeds weer terug. En dan hebben we het niet alleen over alle kosten en tijd die we eraan spenderen. Lichaamsbeharing – en ontharen – raakt ons op allerlei vlakken.

Het is een emotionele, erotische, hygiënische en soms zelfs sociale kwestie. Neem deze 9 bizarre (en sexy) WEETJES over body hair en ontharen maar eens door!

1. Het scheren van de intieme zone zorgt regelmatig voor ongelukjes die eindigen op de Eerste Hulp. Vooral het scheermesje richt nog wel eens wat schade aan.

2. Haartjes op vrouwentepels komen vaker voor dan je denkt.

3. In de Victoriaanse tijd zouden vrouwen hun intieme zone geschoren hebben om luizen te voorkomen. Om niet kaal voor hun partner te verschijnen zouden ze tijdens het bedrijven van de liefde vaginapruikjes gedragen hebben.

4. Seksueel actieve mensen zouden hun bikinilijn in de regel beter bijhouden.

5. Amerikaanse vrouwen die waxen zouden in hun leven gemiddeld meer dan 20.000 dollar daaraan uitgeven! In het zuinige Nederland is dat natuurlijk veel minder, maar toch zou al dat lichaamshaar ons best wel eens duur komen te staan. Maak maar eens een snel rekensommetje voor jezelf.

6. Schaamhaar is een grote verantwoordelijk voor BO. Dat komt doordat de talgkliertjes in deze zone transpiratievocht afscheiden om de intieme zone tegen bacteriën te beschermen. En dat vocht ruik je!

7. De hoeveelheid lichaamsbeharing zou mogelijk iets over je intelligentie zegt. Dit blijkt uit een onderzoek dat een zekere Dr. Aikarakudy Alias in Amerika en Zuid-India heeft uitgevoerd. Uit het onderzoek zou onder meer naar voren komen dat harige studenten beter scoren. Een schrale troost als je veel body hair hebt…

8. Oksel- en schaamhaar spelen een belangrijke rol bij de verspreiding
van feromonen die we met name afscheiden als we ons aangetrokken voelen tot een ander.

9. Er wordt wel gezegd dat schaamhaar de functie heeft om de beide partners tijdens het bedrijven van de liefde meer ‘houvast’ geven.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE