Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Een blauwe streep over je oogleden. De nieuwe manier van opmaken [met video]

Een blauwe streep over je oogleden. De nieuwe manier van opmaken [met video]

Vorig jaar zomer zagen we al veel kleurtjes in de make-up. Die trend gaan we …

Make-up zomer 2017
Backstage bij Ports 1961, make-up: Val Garland voor M.A.C

Vorig jaar zomer zagen we al veel kleurtjes in de make-up. Die trend gaan we deze zomer ook zien. Je huid maak je heel transparant op en dan voeg je een knallend kleuraccent aan je gezicht toe. Dat accent mag op je lippen liggen, maar ook op je ogen. Het is een heel conceptueel idee van opmaken.

Een goed voorbeeld van zo’n conceptuele make-up look zagen we bij de Fashion Show van Ports 1961. De Britse visagiste Val Garland, een grootheid op het gebied van de make-up, koos voor deze show een brede blauwe streep op de oogleden.

De streep ziet er niet uit als eyeliner maar ook niet als klassieke oogschaduw. Het is een rechte, brede hemelsblauwe streep die van de binnenste ooghoeken over de oogleden naar de slapen loopt. Een echt statement.

Om het allemaal nog conceptueler te maken heeft Val Garland voor sommige modellen de brede streep vervangen door geel plakband. Ook hier komt dat ‘streepidee’ weer terug maar dan op de wenkbrauwen. En om het hele idee nog eens te onderstrepen (om dat woord nog maar eens te gebruiken) plakte ze ook wat gele tape op de tenen van de modellen (die in de show open schoenen droegen).

Het is gewoon een coole look, vertelt Val Garland, met een heel mooi huidje, een klein beetje contouring om de jukbeenderen te accentueren, en wat mooie lipbalsem op de lippen.

Bekijk het video interview en de foto’s maar eens. Dit is de nieuwe manier van opmaken.

Make-up zomer 2017
Backstage bij Ports 1961, make-up: Val Garland voor M.A.C
Make-up zomer 2017
Backstage bij Ports 1961, make-up: Val Garland voor M.A.C
Make-up zomer 2017
Backstage bij Ports 1961, make-up: Val Garland voor M.A.C
Blauwe oogmake-up
Blauwe oogleden bij Ports 1961 zomer 2016, ph. Charlotte Mesman

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE