Trendystyle.net | Fashion trends | 50 Jaar hippie cultuur (en mode). Summer of Love 1967. Hoe hippie ben jij deze zomer?

50 Jaar hippie cultuur (en mode). Summer of Love 1967. Hoe hippie ben jij deze zomer?

Eigenlijk had ik best, heel graag zelfs, in de jaren ’70 willen leven. Ik voel …

Hippie mode 2017
50 Jaar hippie cultuur (en mode). Summer of Love 1967. Hoe hippie ben jij deze zomer?

Eigenlijk had ik best, heel graag zelfs, in de jaren ’70 willen leven. Ik voel me aangetrokken tot de mode, de muziek, het vrije leven, en ja, stiekem misschien ook wel een beetje tot de vrije seks. Wat een jaren moeten dat geweest zijn! Alles wat maar even naar jaren ’70 riekt, trekt mijn aandacht. Elke keer als de mode flower power invloeden vertoont, doe ik daar enthousiast aan mee.

En ik kan smullen van de verhalen over de vrijgevochten manier van leven van toen. Ik hoorde pas een verhaal over drie meisjes die in die jaren in een Deux Chevaux topless – ja, topless! – van Nederland naar Zuid-Europa zouden zijn gereden met achterop de auto een bord: ‘If you want to party, follow us’. Zoiets is nu toch niet meer voor te stellen!

Er zijn sindsdien dan ook wel heel wat jaartjes verstreken. Precies 50 jaar geleden – in 1967 – explodeerde in San Francisco de zogenaamde hippie beweging en vulden de straten zich met bloemenjurken, kleurrijke outfits en ‘All You Need Is Love’-kreten. De hippies, transgressieve jongeren, stonden voor vrije liefde en vrede en verkenden nieuwe horizonten met intense rock concerten en psychedelische drugs. Ze demonstreerden tegen de oorlog in Vietnam, tegen nucleaire wapens en tegen de gevestigde orde en de middenklasse. Deze vredelievende beweging verspreidde zich als een olievlek over de hele wereld.

Hoogtepunt van de Summer of Love (1967) was het Monterey Pop Festival waar meer dan 200.000 mensen aan deelnamen en dat wel gezien wordt als de voorloper van het Woodstock Festival. Onder de organisatoren bevond zich Paul Simon en ook Mick Jagger en Paul McCartney leverden hun aandeel. Op het podium schitterenden The Beatles en The Beach Boys. Het was ook het eerste grote optreden van Jimi Hendrix. Zomer 1967 stond in het teken van PEACE AND LOVE.

Het einde van de Summer of Love werd gevierd met een symbolische begrafenis, The Death of the Hippie, maar dit neemt niet weg dat de hippie beweging zijn sporen, diepe sporen, heeft nagelaten en tot op de dag van vandaag maatschappij, cultuur, muziek, kunst en mode beïnvloedt.

Ook deze zomer vertoont de mode weer jaren ’70 invloeden. Het zal geen toeval zijn dat – 50 jaar na dato – enkellange bloemenjurken weer dé zomertrend zijn. En dat we ook weer volop gehaakte bikini’s en badpakken zien. Een paar sandalen erbij, een grote zonnehoed en klaar ben je. Voor jouw eigen hippie zomer. Een beetje chiquer misschien dan toen. Met mooiere materialen en spannende haarkleuren in vintage kleuren die (eveneens) teruggrijpen op deze enerverende jaren. Maar het idee is hetzelfde. Love & Peace. Geniet van de zomer!

En vergeet niet om seventies mode-inspiratie op te doen met de foto’s hieronder.

Lees ook: Vlechtjes voor een hipp(i)e look. Easy!

Streetstyle bij Gucci
Zomerfestivals. Jeans en flower power!
Zomer festival look 2017
Flower-power-chic
Zomer festival look 2017
Hotpants en spijkergoed zijn de basis voor een coole festivallook. Foto: Philosophy, ph. Mauro Pilotto
Zomer festival look 2017
Het is de zomer van de doorzichtige jurken. Wordt dit jouw festival look? Foto: Alberta Ferretti, ph. Mauro Pilotto
Zomer festival look 2017
Seventies! Foto: Roberto Cavalli, ph. Mauro Pilotto
Zomer festival look 2017
Festival = kleur! Foto: Cristiano Burani, ph. Mauro Pilotto
Zomer festival look 2017
Geen tijd voor nail art? Ga voor vrolijk oranje en accessoires met kwastjes. Foto: Blugirl, ph. Charlotte Mesman
Zomer festival look 2017
Bad hair day? Ga voor een cowboy hoed! Blugirl lente zomer 2017, ph. Charlotte Mesman
Zomer festival look 2017
Een crochet bikini met shorts is altijd goed. Foto: Les Copains, ph. Mauro Pilotto

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE