Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Schoonheid kost tijd. Hoeveel aandacht besteed jij aan jezelf? Een check-list

Schoonheid kost tijd. Hoeveel aandacht besteed jij aan jezelf? Een check-list

‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden‘, luidt het gezegde. Mijn moeder sprak deze woorden …

Lichaamsverzorging
Schoonheid kost tijd

Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden‘, luidt het gezegde. Mijn moeder sprak deze woorden toen ik klein was telkens weer uit als ze de klitten uit mijn haar kamde. Nu geldt deze volkswijsheid misschien vooral voor die vrouwen die hun schoonheid met chirurgische ingrepen of via injecties willen vergroten. Maar de run op de plastische chirurgie en dermatologische ingrepen lijkt de laatste tijd af te nemen (crisis of de herwaardering van een natuurlijk uiterlijk?). En wij zouden eerder zeggen: wie mooi wil zijn, moet er tijd voor uittrekken.

Schoonheid en verzorging gaan hand in hand. Een natuurlijk uiterlijk wordt steeds meer gewaardeerd, maar dan moet het wel verzorgd zijn. En je lichaam verzorgen is een dagelijkse klus. Net zoals we dat voor het huishouden of voor de tuin doen, moeten we er tijd voor uittrekken. Tijd die we wel eens vergeten in te plannen.

We zijn hier op de redactie eens nagegaan hoeveel tijd we per week ongeveer kwijt zijn met de verzorging van ons uiterlijk. Het gaat om gemiddelden en het is maar een ruwe schatting maar we stonden versteld van de eindsom! Ga het voor je zelf ook eens na.

Lichaamsverzorging
Aantal minuten per week
Jouw score
Douchen / incrèmen
140 minuten (7 x 20)
____ minuten
Opmaken / make-up verwijderen
70 minuten (7 x 10)
____ minuten
Haar wassen / stylen / haar verven
80 minuten (2 x 40)
____ minuten
Nagels verzorgen / lakken
15 minuten (1 x 15)
____ minuten
Ontharen / wenkbrauwen epileren
10 minuten (1 x 10)
____ minuten
Maskers (gezicht/haar/handen)
15 minuten (1 x 15)
____ minuten
Extra
(kapper/pedicure/schoonheidsspecialiste)
60 minuten per week (gemiddeld)
____ minuten
Totaal
390 minuten
____ minuten

Onze totaalscore is 390 minuten, en dat is 6,5 uur per week! Bijna een hele werkdag. Tel je de fitness er nog bij op (ideaal gezien 3 maal per week 50 minuten, en dan hebben we het nog niet eens over omkleden en de reistijd van en naar de sportschool) dan kom je aan de 9 uur per week!

Onze conclusie: het is goed om te beseffen dat de verzorging van je uiterlijk tijd kost. Tijd die je aan jezelf verschuldigd bent. Die je voor jezelf moet uittrekken. Het is een investering in je eigenwaarde en in je uiterlijk, voor nu en voor later.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE