Trendystyle.net | Fashion trends | Op zoek naar de perfecte tas?

Op zoek naar de perfecte tas?

In tassen vervoeren we soms belangrijke dingen, dingen die ons na aan het hart liggen of die van waarde zijn. Daarom is het belangrijk dat je

Tassen zijn een boeiend onderwerp. Niet alleen zijn wij vrouwen eraan ‘verslaafd’ maar ook worden er heel wat woorden aan gewijd. Kijk maar eens in een boekenwinkel. Je zult er zeker een aantal boeken over tassen aantreffen. Of check internet er eens op na. Wedden dat je honderden artikelen over tassen vindt? Geen wonder dat ook wij er niet over uitgeschreven raken. We publiceerden een artikel over de nieuwe tassen voor dit seizoen en maakten een psychologische karakterschets naar aanleiding van de tas die jij gebruikt (‘Wat zegt jouw tas over jou?’ klik hier). Maar over tassen zijn we nog niet uitgepraat.

Deze week willen we het hebben over het uitzoeken van een tas. Een heel gewichtige kwestie waar wij vrouwen graag tijd voor uittrekken. In de loop van de jaren is het er niet gemakkelijker op geworden. Stonden de tassen in de jaren ’90 nog in het teken van het minimalisme, sinds de viering van het nieuwe millennium hebben de ontwerpers hun fantasie op tassen botgevierd.

Vroeger zocht je een tas in één tint die goed kleurde bij je schoenen en je riem. Daarna kochten we tassen die uitblonken door kleur en details. Kettingen, applicaties, opvallende kleurstellingen, bijzondere formaten, zakjes, ritsen… Hoe fantasierijker hoe beter. Nu zijn we weer terug bij de klassiekere modellen. Hoe het ook zij, de ontwerpers hebben het er ons niet gemakkelijker op gemaakt, en zoals we zal zeiden: het kiezen van een nieuwe tas is en blijft een belangrijke aangelegenheid. Dus laten we het wel goed doen.

Hier zijn onze richtlijnen om met de juiste tas thuis te komen.

Regel nummer 1: denk niet dat je een tas niet hoeft te ‘passen’

Tassen kopen doe je niet even snel. Net zoals een kledingstuk, staat een tas je (of staat een tas je niet). Koop dus nooit een tas zonder een blik in de spiegel te hebben geworpen. Pak de tas op, loop er mee naar de spiegel en houdt de tas vast zoals je ermee over straat zou lopen. één blik is vaak al genoeg om te weten of de tas je staat of niet.

Regel nummer 2: denk niet dat je niet naar de juiste maat hoeft te zoeken

Nogmaals gaat de vergelijking met kleding op. Tassen moeten passen. En dan bedoelen we niet dat de tas je moet staan (dat is regel nummer 1, zie hierboven). De tas moet ook het juiste maat hebben. Want net zoals een spijkerbroek je figuur kan maken of breken, zo kan ook een tas je figuur verbeteren (of verslechteren!). Wil je een flatterend resultaat bereiken, zorg er dan voor dat het formaat van de tas in proportie met je lichaam is. Ben je klein, ga dan niet ‘sjouwen’ met een tas van mega-formaat. Ben je lang en groot, vermijd dan piepkleine tasjes. Zorg voor evenwicht.

Regel nummer 3: zoek de juiste vorm

Niet alleen het formaat is van belang, ook de vorm van de tas speelt parten. Een vuistregel bij het bepalen van de juiste vorm is: kies een vorm die tegengesteld is aan de vorm van je lichaam. Ben je lang en dun, kies dan voor een ronde tas, ben je klein en gezet, kies dan een ‘slanke’ tas. Echt! Het maakt verschil.

Regel nummer 4: een tas moet lekker zitten

We hebben het al gezegd: pas een tas. Dat betekent niet alleen dat je een kritische blik in de spiegel moet werpen, maar ook dat je de tas daadwerkelijk moet ‘aantrekken’. Probeer de tas uit. Tassen die je onder je arm draagt, moet je ook wel echt onder je arm kunnen houden. Knellen de hengsels of bevindt de tas zich ergens hoog onder je oksel, dan is de tas niet voor jou.

Regel nummer 5: een tas accentueert…

Wees je ervan bewust dat een tas het deel van je lichaam accentueert, waar je de tas draagt. Draag je een schoudertas die tot op je middel reikt, dan vestigt de tas de aandacht op je middel. Ben je niet begiftigd met een wespentaille, dan kun je dergelijke tassen beter vermijden. Draag je je tas graag losjes in je hand en laat je hem nonchalant langs je benen bungelen, dan vestig je de aandacht op je benen. Houd je de tas hoog onder je arm, ter hoogte van je borsten, dan gaat alle aandacht daar naar toe. En voor een avondtasje (‘enveloppe-vorm) dat je losjes in de hand houdt, is een manicure een must!

Regel nummer 6: ga na of de tas ‘veilig’ is

In tassen vervoeren we soms belangrijke dingen, dingen die ons na aan het hart liggen of die van waarde zijn. Daarom is het belangrijk dat je je afvraagt wat je erin gaat vervoeren. Boeken kun je gerust in een open tas meedragen, maar stop je je portemonnee in een open tas dan is dat vragen om problemen. Ga dus na of de tas veilig is.

Regel nummer 7: vraag je af of de tas bij je lifestyle past

Je kunt nog zo verliefd op een tas zijn, als de tas niet ‘werkt’, is de verliefdheid snel over. Vraag je daarom af op alle noodzakelijke dingen (portemonnee, sleutels, mobiele telefoon) in de tas passen. Onderzoek of de tas vakjes heeft voor een goed overzicht, en vakjes met ritsen voor belangrijke dingen (bijvoorbeeld je paspoort). Neem de tijd en wees niet bang om te vragen of je even mag checken of je spulletjes erin passen. Want uiteindelijk is een tas bedoeld om er je spulletjes in te vervoeren…

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE