Trendystyle.net | Beauty, make-up en kapsels | Ken jij de spa etiquette?

Ken jij de spa etiquette?

Ken jij de spa etiquette? Waar ter wereld je ook bent en welke beautysalon je ook bezoekt, overal gelden een aantal regels…

Ieder voorjaar weer buigen we ons met z’n allen over de reisgidsen met kleurige foto’s van luxe ressorts. En als we zo gelukkig zijn om een reis te boeken, dan staat een bezoekje aan de spa van het hotel wellicht op het programma. Maar ook de thuisblijvers laten zich graag verwennen met een massage, een bezoekje aan de sauna, een gezichtsbehandeling in de beautysalon.

Waar ter wereld je ook bent en welke beautysalon je ook bezoekt, overal gelden een aantal regels:

meld je op tijd bij de balie van het beautycenter
Dat is ruimschoots voor het tijdstip van de besproken behandeling. Zo hoef je je niet te haasten en kom je niet oververhit binnen (iets dat niet bepaald prettig is als je voor een lichaamsbehandeling komt, noch voor jezelf, noch voor degene die je behandelt).

schakel je mobiel uit
Het geeft jezelf de rust waar je voor komt, het voorkomt dat je de behandeling moet onderbreken en dat je de mensen om je heen stoort.

presenteer je schoon en fris
Neem een douche voordat je de deur uitgaat en draag schoon ondergoed en schone kousen, zeker als je een behandeling hebt geboekt waarbij in het beautycentrum niet van tevoren wordt gedoucht.

wel of niet praten tijdens de behandeling? Dit is een persoonlijke kwestie, al zou je kunnen stellen dat niet praten de regel is. In ieder geval geldt dit voor de behandelende persoon. Heb je wel behoefte aan praten, dan zal de ander je daarin wel volgen.

niet gluren! Ben je met meerdere mensen in een ruimte (in de sauna bijvoorbeeld), kijk dan niet naar de mensen om je heen. Concentreer je op jezelf en houd je blik afgewend. Jij zou ook niet willen dat anderen constant naar jou zitten te kijken (waar is dan de relax?).

wees niet bang om dingen te vragen
Soms is het niet helemaal duidelijk of je voor een bepaalde behandeling je ondergoed aanhoudt of uittrekt. Met name bij lichaamsmassages kan dat verschillen. Gewoonlijk zal de masseur/masseuse je instrueren. Zijn de instructies niet duidelijk, wees dan niet bang om ernaar te vragen. Het is de bedoeling dat je straks ontspannen op de behandeltafel ligt (en niet gekweld wordt door allerlei onbenullige vragen en twijfels).

wees niet bang om dingen te zeggen
Zeg het als je het koud of warm hebt, of als je bepaalde dingen niet wilt. Geef het aan als iets pijn doet of niet goed aanvoelt. Nogmaals: het gaat erom dat je ontspant en degene die je behandelt, zal het je maar al te graag naar je zin maken.

wees reëel
In veel gevallen – zeker als de behandeling liggend is uitgevoerd – zal je na de behandeling enige tijd gegund worden ‘om weer tot jezelf te komen’. Neem de tijd die je nodig hebt, maar overdrijf niet. De schoonheidsspecialiste/masseuse heeft zich aan een tijdschema te houden.

fooi
In veel landen is het gebruikelijk om degene die je behandelt heeft een fooi te geven. Soms kan een fooi zelfs heel belangrijk zijn (in sommige landen krijgen masseuses bijvoorbeeld geen vast salaris uitbetaald, maar moeten ze het hebben van een percentage van de uitgevoerde behandelingen en van de fooien). Informeer naar de gewoontes ter plekke. In ieder geval kan een fooi nooit kwaad en verzekert het je van een hartelijk onthaal bij een volgend bezoekje.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE