Trendystyle.net | Fashion trends | Beach etiquette

Beach etiquette

Deze zomer is topless uit. De geraffineerde mode schrijft een keurig topje over, ook als je zont. Zover willen we niet gaan…

Zon en zee zorgen voor een uitgelaten gevoel. We voelen ons licht als een veertje. En vrij! Maar dat betekent niet dat alle remmen los mogen. Ook op het strand gelden de goede manieren. Of beter: juist op het strand waar veel – semi-blote – mensen op korte afstand van elkaar bivakkeren. Wil je een goed figuur slaan (letterlijk en figuurlijk) neem dan de beach etiquette in acht.

Houd het discreet

Deze zomer is topless uit. De geraffineerde mode schrijft een keurig topje over, ook als je zont. Zover willen we niet gaan (witte bandjes die zich op je gebruinde huid aftekenen, vindt niet iedereen mooi). Maar houd het wel netjes. Zonnen zonder topje is prima. Een paar woordjes wisselen met je vriendje zonder dat je je blote borsten hebt bedekt, is ook geen probleem. Maar begin je een discussie met je onbekende buurman, dan is het ongetwijfeld chiquer om je topje aan te doen. Dit geldt ook voor een duik in de zee of een bezoekje aan de strandbar.

Omkleden

Ook dit is een discrete aangelegenheid. Wil je het helemaal volgens het boekje doen, dan kleed je je om in een kleedhokje (dit geldt ook als je uitgenodigd wordt voor een duik in iemands privé-zwembad). Zijn er geen hokjes, zoek dan een afgelegen hoekje op. Gefrommel met een handdoek midden op het strand is niet echt elegant en een onverwachte blik op blote, erogene zones kan de omstanders lelijk in verlegenheid brengen (jezelf trouwens ook!).

Douchen
Een ander delicaat onderwerp is douchen op het strand. De douche is bedoeld om het zoute water weg te spoelen, maar niet om jezelf eens aan een grondige wasbeurt te onderwerpen. Vermijd het ‘oksels wassen’ en – je ziet het maar al te vaak! – het openen van je broekje om zand weg te spoelen.

Zand en spetters

Het is je vast wel eens gebeurd: je ligt heerlijk op je handdoek te zonnen als je opeens een hele lading zand over je heen krijgt (de korrels blijven plakken aan de zonnebrandcrème die je net hebt aangebracht). Loop niet te dicht langs de handdoeken van anderen om te voorkomen dat je ze belaagt met zand en waterspetters. Pas ook op met het uitkloppen van je badhanddoek. Neem voldoende afstand om de anderen niet te hinderen.

Zoenen, knuffelen en vrijen
Vakantie, relax… De liefde bloeit weer helemaal op. Zit je op een verlaten strandje dan is het daar aan toe, maar beperk het knuffelen en zoenen in publiek zoveel mogelijk. Om het nog maar niet te hebben over vrijen in het water. Een aanblik die menige strandbezoeker in verlegenheid kan brengen. Breng ook antizonnebrandcrèmes op een discrete wijze bij elkaar aan (beter nog als je het thuis of in de hotelkamer doet).

Kinderen
Niet iedereen vindt de aanblik van poedelnaakte kindertjes prettig. Een klein broekje is in ieder geval netter.

Make-up en accessoires
Een ander aspect dat niets met blootheid te maken heeft, maar wel alles met stijl, zijn make-up en accessoires. Beperk je op het strand tot een lichte, natuurlijke make-up (als je al make-up wilt gebruiken) en overdrijf niet met juwelen. Zware gouden kettingen en armbanden zijn op het strand niet op zijn plaats. Anders ligt dat voor een tropische bloemenketting of een kettingen gemaakt van schelpen. Ook hier geldt dus weer: houd het discreet. Pas je aan aan je omgeving.

Radio’s en mobiele telefoons
De goede manieren schrijven voor dat je anderen met radio’s en mobiele telefoons geen hinder toebrengt. Dat geldt ook op het strand. Zet je ringtone laag en schreeuw niet door de telefoon (verwijder je desnoods). Radio’s zijn op veel stranden verboden. Neem je er toch eentje mee, houd het volume dan laag. Of geef de voorkeur aan een persoonlijke mp3-player. Veel beleefder en bovendien hartstikke cool!

Foto’s en videocamera’s
Fotograferen en filmen op het strand is leuk! Maar richt je camera alleen op de mensen die je kent! Het fotograferen of filmen van onbekende, semi-blote omstanders is echt tegen de beach etiquette en getuigt niet echt van een goede opvoeding!

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE