Trendystyle.net | Welzijn | Gebruik je erotisch kapitaal voor meer succes in het leven

Gebruik je erotisch kapitaal voor meer succes in het leven

Uit een studie van de Engelse sociologe Catherine Hakim van de London School of Economics blijkt dat je 15% meer kunt verdienen als…

Uit een studie van de Engelse sociologe Catherine Hakim van de London School of Economics blijkt dat je 15% meer kunt verdienen als je op je werk gebruik maakt van je erotische kapitaal. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen en heeft wel iets, maar zeker niet alles, met uiterlijk te maken. Overigens is een flinke dosis ‘erotic capital’ niet alleen handig op de werkvloer maar vergroot het ook je datingskansen en het succes op andere gebieden zoals PR, sport, kunst en de allerdaagse sociale interactie.

Erotisch kapitaal

Erotisch kapitaal zou je kunnen vergelijken met sex-appeal, maar dan in de allerbreedste zin. Volgens Hakim is erotisch kapitaal opgebouwd uit zes, misschien zeven elementen. Het gaat volgens de sociologe om een gebalanceerde mix van schoonheid (uiterlijk), sensualiteit, stijl maar ook om elementen als vitaliteit en energie. Erotisch kapitaal zou volgens de onderzoekster in de ‘geseksualiseerde’ cultuur van moderne maatschappijen steeds belangrijker worden. Boor je deze mix – waarover iedereen beschikt – op de werkvloer aan dan kun je je kans op succes verbeteren en je slagingskansen aanmerkelijk vergroten.

Hakims conclusie is niet verrassend. Voor iedereen zal het duidelijk zijn dat een aantrekkelijk en energiek persoon op het werk (en ook in het dagelijks leven) meer voor elkaar krijgt. Als je aandacht besteedt aan je uiterlijk en je positief en vitaal opstelt, dan voel je je al snel zelfverzekerder en dat zal weer een positieve uitwerking hebben op je denkvermogen wat uiteindelijk weer doorwerkt in de resultaten die je bereikt.

Je erotisch kapitaal ten gelde maken

Iedereen beschikt over een dosis erotisch kapitaal maar niet iedereen weet het ten gelde te maken. Bij de een komt het vanzelf, de ander moet het leren. Volgens Hakim zit het geheim daarin dat je er plezier in schept om relaties met andere mensen te onderhouden. Het is dus belangrijk om je sociale vaardigheden aan te scherpen. Het gaat dan niet alleen om verbale communicatie maar ook om lichaamstaal. Je zou al een heel eind komen als je je eigen gedragingen zou afstemmen op die van de ander (zacht praten als de ander zacht praat) en als je goed oogcontact maakt.

Overigens zouden vrouwen in het algemeen over meer erotisch kapitaal beschikken dan mannen omdat vrouwen er harder aan zouden werken.

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE