Ooit gehoord van een hydroponische moestuin?

moestuin1050
Hydroponische moestuin

Heb jij ooit gehoord van hydroponics? Ik had er nooit van gehoord (niet dat dat iets zegt)! Maar zoals iedereen inmiddels weet, ben ik dol op nieuwe dingen (lees: trends). Toen ik deze week op een moestuin ZONDER AARDE stuitte, was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Het was een hydroponische moestuin, weer ik nu. Love it!

Wat me direct opviel, was dat de groente – voornamelijk sla – er schitterend bijstond. En het systeem ziet er bijzonder schoon uit. Wat ik ervan begrepen heb, is dat de plantjes in korrels worden gezet. De korrels worden vochtig gehouden met water dat de nodige voedingsstoffen bevat. Zo kweek je dus zonder dat er aarde aan te pas komt. Als je het goed doet, schijnen de planten de aarde… pardon, potten uit te schieten!

Overigens schijnt het niet gemakkelijk te zijn. Er komt een heleboel ‘fine tuning’ bij kijken. Voordeel is wel, zo schijnt het, dat het een schone manier van kweken met een efficiënt watergebruik is. Dankzij de voortdurende ‘fine tuning’ kun je bovendien de toevoer van voedingsstoffen optimaliseren.

Er valt op internet een heleboel over te lezen en ik heb me laten vertellen dat dit systeem tegenwoordig ook in ruimtestations wordt gebruikt om de ruimtevaarders van verse groente te voorzien. In gedachten zie ik al een klein systeempje met sla en kruiden in mijn eigen keuken staan. En bij elke maaltijd natuurlijk hydroponische sla :-)

moestuin07
Hydroponische moestuin
moestuin08
Hydroponische moestuin
moestuin06
Hydroponische moestuin
moestuin04
Hydroponische moestuin

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE
GESPONSORDE LINKS