Trendystyle.net | Culinair | Flinterdunne pizza Margherita. Gestolen recept

Flinterdunne pizza Margherita. Gestolen recept

Het recept voor deze flinterdunne pizza heb ik letterlijk van een Italiaanse vriend gestolen. In …

pizza-08
Flinterdunne pizza Margherita

Het recept voor deze flinterdunne pizza heb ik letterlijk van een Italiaanse vriend gestolen. In een handomdraai zet hij de dunste en lekkerste pizza’s op tafel. En elke keer als ik hem om het recept vraag, zegt hij: ‘Intuïtie‘.

Om tenminste achter de verhoudingen bloem, gist en water te komen, heb ik hem gisteren nieuwe verpakkingen bloem en gist en een maatbeker met water gegeven en achteraf gekeken hoeveel hij ervan gebruikt had. En natuurlijk heb ik hem heel goed geobserveerd! Vandaag is het mij gelukt om zelf een flinterdunne pizza op tafel te zetten.

Hier is het recept dat, zoals gezegd, vooral op intuïtie is gebaseerd. Een beetje eigen inbreng is een must :-) Maar nogmaals, als het mij gelukt is…

Overigens kun je dit deeg ook gebruiken om er broodjes van te maken. Zo kun je in plaats van drie pizza’s ook één pizza en twee broodjes maken. In het deeg is geen zout verwerkt (in de garnering wel).

Ingrediënten voor 3 pizza’s

  • 500 gram bloem (voor pizza en brood)
  • 170 water (plus wat extra water als het deeg te droog is)
  • 8 gram droge gist
  • 150 gram grof geraspte mozzarellakaas voor pizza’s
  • 2 verse mozzarella’s
  • Tomatensaus (passata di pomodoro, zonder toevoegingen)
  • Olijfolie
  • Oregano
  • Zout

Bereiding

pizza-01
Dit is je eerste stap: bloem, gist en water. Laat het rijzen. Daarna voeg je meer bloem toe en laat je het beslag opnieuw rijzen

Doe ongeveer 250 gram bloem in een kom, voeg de gist en het water toe en roer de ingrediënten goed door elkaar tot een soort vloeibaar deeg (zie de foto). Laat het deeg in een warme omgeving tenminste een half uur rijzen.

Als het gerezen is, voeg je de tweede helft bloem toe. Begin met ongeveer 200 gram. Vermeng de bloem met het deeg en kneed het totdat je een soepele deegbal hebt. Is het deeg te plakkerig voeg dan meer bloem toe. Wordt het te droog, voeg dan nog wat water toe. Goed kneden is in deze fase belangrijk.

pizza-02
Vermeng alle ingrediënten tot een soepele deegbal

Heb je een soepele deegbal gekregen, verdeel deze dan in drie porties en maak er kleinere deegballen van. Laat de deegballen verder rijzen (ongeveer een half uur). Je kunt het deeg ook gebruiken om er broodjes van te bakken. Zo maakte ik 1 pizza en 2 broodjes.

pizza-03
Laat de deegporties nog even rusten
pizza-04
Verdeel het deeg in porties

Rol de deegporties nu met een deegroller uit tot flinterdunne ronde of rechthoekige pizzabodems. Doe dit op een vlakke ondergrond met wat bloem. Leg aluminiumfolie op een ovenplaat, strooi er wat bloem over en drapeer de pizzabodem erop.

pizza-05
Rol het pizzadeeg uit tot een flinterdunne lap
pizza-07
Pizza met geraspte mozzarellakaas

Doe wat tomatensaus op de pizzabodem en verspreid de saus met de achterkant van een lepel. Strooi er de gemalen mozzarellakaas over en leg er plakjes verse mozzarellakaas op. Breng de pizza op smaak met zout en olijfolie en bak de pizza in een voorverwarmde oven op 220 graden gaar. Je pizza is klaar!

pizza-06
Bak de pizza op 220 C
pizza-09
Brood van pizzadeeg

Deel dit artikel op jouw social media

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten! :-)

ADVERSUS

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man. De nieuwste mannenmode trends, fitness, auto's en lifestyle man op Adversus. Klik hier!
MEER OP TRENDYSTYLE